Νέα Citroën C4 & C4 Χ: Μια ιδέα, δύο μοναδικά concept

Νέα Citroën C4 & C4 Χ: Μια ιδέα, δύο μοναδικά concept

Με το πρωτοποριακό design των μοντέλων της Citroën να εκφράζει την τόλμη και την επιβλητικότητα, τα νέα C4 και C4 X ξεχωρίζουν από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο της κόμπακτ κατηγορίας.

Υιοθετώντας την ιδιαίτερη σχεδιαστική προσέγγιση της Citroën και ακολουθώντας την ίδια ιδέα με διαφορετική υλοποίηση, τα νέα C4 και C4 Χ είναι δύο μοναδικά σχήματα.

Κοινός παρονομαστής τους αποτελεί το εμπρός μέρος που εκφράζει την νέα ταυτότητα της Citroën. Η φωτεινή επιγραφή των LED εμπρός φώτων δύο επιπέδων και τα χρωμιωμένα διακριτικά στοιχεία του λογότυπου της εταιρείας που εκτείνονται σχεδόν σε όλο το πλάτος της μάσκας, διαμορφώνουν ένα πολύ ξεχωριστό όσο και άμεσα αναγνωρίσιμο αισθητικό αποτέλεσμα. Έναν ιδανικό συνδυασμό δυναμισμού και πολυτέλειας.

Citroen C4 Advertorial

Το δυναμισμό συμπληρώνουν οι κοντοί πρόβολοι του αμαξώματος, η σεβαστή απόσταση από το έδαφος που φτάνει τα 156 mm και υπογραμμίζει τον crossover χαρακτήρα, καθώς και οι μυώδεις, χυτές γραμμές του προφίλ που τονίζουν την αεροδυναμική βασική γραμμή.

Αυτό που διαφέρει εντελώς στα δύο μοντέλα είναι το πίσω μέρος. Το νέο C4 χαρακτηρίζεται από την κεκλιμένη οροφή που συναντάει την ανασηκωμένη «ουρά» και παραπέμπει σε κουπέ ύφος, ενώ το νέο C4 X με το σημαντικά μεγαλύτερο μήκος (4,6 έναντι 4,36 m) έχει πιο απαλό τελείωμα και παραπέμπει περισσότερο σε ένα εκλεπτυσμένο fastback σχήμα.

Citroen C4 X Advertorial

Να σημειωθεί ότι τα δύο μοντέλα έχουν το ίδιο ακριβώς μεταξόνιο, οπότε η διαφορά στο μήκος προκύπτει από τον επιμηκυμένο πίσω πρόβολο του νέου C4 X.

Τα πίσω φωτιστικά σώματα αγκαλιάζουν τις γωνίες του αμαξώματος σχηματίζοντας ένα βέλος στο πλαϊνό τμήμα του νέου C4 X, το οποίο αποτελεί συνεχιστή του δυναμικού μοτίβου του εμπρός μέρους. 

Citroen C4 X Advertorial

Όπως και στα περισσότερα μοντέλα της Citroën οι δυνατότητες εξατομίκευσης είναι ευρύτατες τόσο για το Citroën C4 που διαθέτει 31 εξωτερικούς συνδυασμούς, όσο και για το νέο Citroën C4 Χ που διαμορφώνεται μέσα από μια γκάμα εφτά χρωμάτων και πέντε διακοσμητικών πακέτων. Έτσι, ο καθένας μπορεί να βάλει την μοναδική πινελιά του.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube