Mitsubishi Space Star: Μικρό μόνο στην τιμή

Mitsubishi Space Star: Μικρό μόνο στην τιμή

Το ανανεωμένο Space Star συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την ευελιξία με την πρακτικότητα, προσφέροντας παράλληλα σύγχρονες τεχνολογίες και την γνωστή αξιοπιστία της Mitsubishi στην πιο συμφέρουσα τιμή της κατηγορίας.

Το Mitsubishi Space Star επιστρέφει δυναμικά στην κατηγορία των μικρών χάτσμπακ με μπόλικες ανανεώσεις για το 2020, πιο δυναμική εξωτερική σχεδίαση, νέα συστήματα ασφαλείας και τεχνολογικά προηγμένη καμπίνα που προσφέρει όλες τις σύγχρονες επιλογές συνδεσιμότητας.

Αυτό που δεν άλλαξε είναι πως τα ανανεωμένα χαρακτηριστικά του μικρού «Ιάπωνα» εξακολουθούν να συνδυάζονται με τις συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις, την ιδιαίτερα ευρύχωρη καμπίνα, τους οικονομικούς κινητήρες και την ιαπωνική αξιοπιστία που το χαρακτήριζαν όλα αυτά τα χρόνια. Άλλωστε, με 653.065 πωλήσεις σε πάνω από 90 χώρες την τελευταία εξαετία, το Space Star έχει αποδείξει την αξία του στο αγοραστικό κοινό.

Mitsubishi Space Star

Δυναμική εμφάνιση

Στην φρεσκαρισμένη για το 2020 εκδοχή του, το Space Star ενσωματώνει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της Mitsubishi στο αεροδυναμικό του αμάξωμα (Cd: 0.27), το οποίο βασίζεται στην παγκόσμια πλατφόρμα Global Small. Η νέα μάσκα Dynamic Shield που παραπέμπει σε μοντέλα μεγαλύτερων κατηγοριών, συνδυάζει χρωμιωμένη γρίλια με επιθετικά φώτα τεχνολογίας LED και σπορ εσοχές στον προφυλακτήρα.

Πίσω, τα σύγχρονα γραφικά LED στα φώτα, η μεγάλη αεροτομή και ο ανάγλυφος προφυλακτήρας με ενσωματωμένο διαχύτη, ενισχύουν την σπορ εμφάνιση του μικρού χάτσμπακ. Οι όμορφες ζάντες αλουμινίου 15” και οι νέες εξωτερικές αποχρώσεις Sand Yellow metallic και White Diamond εξασφαλίζουν πως το ανανεωμένο Space Star δεν θα περάσει απαρατήρητο.

Mitsubishi Space Star

Ευελιξία και χώροι

Στις αστικές μετακινήσεις, ο οδηγός θα εκτιμήσει την ευελιξία του Space Star με το ελαφρύ τιμόνι και τον εξαιρετικό κύκλο στροφής (4,6 m) που του επιτρέπει να κινείται με άνεση ακόμα και στα πιο στενά σημεία. Οι συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις (μήκος 3.845 mm) σε συνδυασμό με τη νέα κάμερα οπισθοπορείας και το σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα, κάνουν το παρκάρισμα παιχνιδάκι.

Οι αποδοτικοί κινητήρες 1.0 MIVEC με 71 PS και 1.2 MIVEC με 80 PS εντυπωσιάζουν με τη μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και τις χαμηλές εκπομπές ρύπων σε όλες τις συνθήκες, προσφέροντας παράλληλα ανταγωνιστικές επιδόσεις που επιτρέπουν άνετη κίνηση στον αυτοκινητόδρομο. Επιπλέον, εκτός από το χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων, το Space Star διατίθεται και με αυτόματο κιβώτιο INVECS-III CVT στην έκδοση με τον 1.2 MIVEC για ακόμα μεγαλύτερη άνεση στις μετακινήσεις.

Μπορεί οι εξωτερικές διαστάσεις, το χαμηλό λειτουργικό κόστος και η τιμή του ανανεωμένου Space Star να συναγωνίζονται οχήματα πόλης, όμως η ευρυχωρία της καμπίνας προσομοιάζει οχήματα μεγαλύτερων κατηγοριών. Στο εσωτερικό του μπορούν να φιλοξενηθούν με άνεση έως και 5 ενήλικες επιβάτες, ενώ χάρη στο αναδιπλούμενο πίσω κάθισμα, ο χώρος αποσκευών προσαρμόζεται εύκολα στις ανάγκες των επιβατών του.

Η βελτιωμένη αίσθηση ποιότητας της καμπίνας ενισχύεται από τις νέες επενδύσεις και τον πλουσιότερο εξοπλισμό τεχνολογίας που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Για το 2020, το Space Star εφοδιάζεται με το νέο σύστημα Smartphone-linked Display Audio (SDA) με μεγάλη οθόνη αφής 7” που ενσωματώνει δορυφορική πλοήγηση, μουσική μέσω ραδιοφώνου, DAB, Bluetooth ή USB, τηλέφωνο και κάμερα οπισθοπορείας, ενώ υποστηρίζει συνδεσιμότητα Android Auto και Apple CarPlay.

Mitsubishi Space Star

Ασφάλεια πολλών αστέρων

Κατά την εξέλιξη του νέου Space Star, η Mitsubishi έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια, εισάγοντας σπάνια για την κατηγορία συστήματα για την πρόληψη των ατυχημάτων.

Το Σύστημα Αποφυγής Πρόσκρουσης με Ανίχνευση Πεζών - Forward Collision Mitigation (FCM) επιβραδύνει το όχημα σε περίπτωση ανάγκης, το Lane Departure Warning system (LDW) προειδοποιεί τον οδηγό όταν παρεκκλίνει της πορείας του, ενώ η αυτόματη μεγάλη σκάλα φώτων (AHB) προσαρμόζεται ανάλογα με τη διερχόμενη κίνηση ενισχύοντας την ασφάλεια στον αυτοκινητόδρομο και το Hill Start Assist (HSA) βοηθά στην εκκίνηση σε ανηφόρα. Παράλληλα, το ατσάλινο αμάξωμα υψηλής αντοχής και οι 7 αερόσακοι που είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις προσφέρουν υψηλό επίπεδο παθητικής ασφάλειας.

Mitsubishi Space Star

Κάντε το δικό σας

Το μικρότερο μοντέλο στην γκάμα της Mitsubishi βελτιώθηκε σε κάθε επίπεδο, χωρίς να απωλέσει τις προσιτές του τιμές. Με τιμή που ξεκινά από τα €10.390, το ανανεωμένο Space Star παραμένει ίσως η πιο value for money πρόταση στην κατηγορία του. Και όπως όλα τα επιβατικά αυτοκίνητα της Mitsubishi, έτσι και το Space Star καλύπτεται από εργοστασιακή εγγύηση 5 ετών. Δεν μένει λοιπόν παρά να διαμορφώσετε εδώ το δικό σας Space Star επιλέγοντας την έκδοση που σας ταιριάζει.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube