Mitsubishi Motors: “Drive your Ambition”

Mitsubishi Motors: “Drive your Ambition”

Η 100χρονη ιστορία θέτει τους στόχους και τις φιλοδοξίες της Mitsubishi Motors για το μέλλον.

Ο ιαπωνικός κολοσσός έκλεισε έναν αιώνα ζωής στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και το μοντέλο που έκανε την αρχή το 1917 ήταν το Model-A.

Κύριος στόχος των μηχανικών και των σχεδιαστών της Mitsubishi Motors για το Model-A ήταν η μεγάλη παραγωγή του μέσα από μια αρκετά γρήγορη, για την εποχή, διαδικασία. Επίσης, το Model-A άνοιξε τους ορίζοντες στη Mitsubishi Motors για να θέσει νέους στόχους στην κατασκευή και την τεχνολογία των αυτοκινήτων του 20ού αιώνα.

Mitsubishi Model-A

Μερικά δείγματα γραφής της προηγμένης τεχνολογίας που εξέλιξε η Mitsubishi Motors και που ακόμα την χαρακτηρίζουν, είναι η κατασκευή του πρωτοποριακού PX33 του 1933, η δημιουργία ενός Τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης για την ηλεκτροκίνηση το 1966 και οι πολυάριθμες τεχνολογικές καινοτομίες (άμεσος ψεκασμός βενζινοκινητήρων, Super-All Wheel Control, κ.ά.).

Όλα αυτά συνετέλεσαν στο να καθιερωθεί η Mitsubishi Motors στον παγκόσμιο χάρτη της αυτοκινητοβιομηχανίας, επιδεικνύοντας εμφατικά την ικανότητα και την αξιοπιστία των προϊόντων της μέσα από πρωτοκλασάτους και απαιτητικούς αγώνες. Κύριοι πρωταγωνιστές στη λαμπρή και γεμάτη δάφνες αγωνιστική ιστορία της είναι το Pajero και το Lancer Evolution.

Mitsubishi PX33

Όλα αυτά δημιούργησαν ένα νέο όραμα για τους ανθρώπους της Mitsubishi Motors και φυσικά ακόμα περισσότερη διάθεση και ενέργεια για καινοτομίες. Η ανανεωμένη στρατηγική της ιαπωνικής φίρμας «Drive your Ambition» υποστηρίζεται από τις γερές βάσεις που προσφέρει το εντυπωσιακό μηχανολογικό χαρτοφυλάκιο που διαθέτει και το πάθος για οδήγηση σε όλα τα τερέν.

Συνολικά, τα θεμελιώδη στοιχεία της νέας στρατηγικής της Mitsubishi Motors συνδυάζουν την περιπετειώδη και προοδευτική νοοτροπία, και ορίζονται από τέσσερα διαφορετικά συστατικά: Τα 100 χρόνια της ιστορία της εταιρείας, τη διαρκή έμφαση στους τομείς της τεχνολογίας και του σχεδιασμού, την εμπλοκή σε παγκόσμιες επιχειρηματικές δραστηριότητες και το δεσμό με τον πελάτη.

Mitsubishi Outlander PHEV

Ένα σύγχρονο δείγμα γραφής της Mitsubishi Motors είναι και το Outlander PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle). Η πρώτη δημόσια εμφάνισή του πραγματοποιήθηκε στην Έκθεση του Παρισιού το 2012 και αρκετοί από τους επισκέπτες ήταν διστακτικοί με τη συγκεκριμένη κίνηση της ιαπωνικής φίρμας. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν μεγάλα SUV με επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα κίνησης.

Με την πάροδο όμως μια 5ετίας στην αγορά και με περισσότερες από 135.000 πωλήσεις σε επιλεγμένες παγκόσμιες αγορές, εκτός ΗΠΑ, το Outlander PHEV και η Mitsubishi Motors έδωσαν την απάντηση στους επικριτές τους με πράξεις: Πρώτο σε πωλήσεις στην Ευρώπη, με 100.097 πωλήσεις από τον Οκτώβριο του 2013 έως και τον Δεκέμβριο του 2017.

Mitsubishi Eclipse Cross

Η πετυχημένη στρατηγική της Mitsubishi Motors συνεχίζεται με το άρτι αφιχθέν Eclipse Cross. Το νέο SUV με στιλ κουπέ έρχεται να τοποθετηθεί ανάμεσα στο μικρότερο ASX και στο μεγαλύτερο Outlander PHEV στην γκάμα της εταιρείας. Εμπρός υιοθετεί το σήμα κατατεθέν της Mitsubishi, όσον αφορά το ντιζάιν, Dynamic Shield, με μεγάλη γρίλια στη μάσκα διακοσμημένη με χρωμέ μπάρες και εκατέρωθεν λεπτά φανάρια. Το μυώδες προφίλ του αυτοκινήτου γίνεται ακόμα πιο δυναμικό με τη βαθιά πτύχωση στο ύψος των λαβών των θυρών και την οπισθοκλινή οροφή. Πίσω, τα φαρδιά φανάρια είναι τοποθετημένα ψηλά, είναι τεχνολογίας LED και ενώνονται μεταξύ τους με μια φωτεινή στήλη που χωρίζει το πίσω κρύσταλλο σε πάνω και κάτω μέρος.

Mitsubishi e-EVOLUTION Concept

Η Mitsubishi Motors μας έχει δώσει όμως και μια μικρή γεύση από το άμεσο μέλλον της. Το εντυπωσιακό πρωτότυπο e-EVOLUTION είναι ένα υψηλών επιδόσεων SUV που ενσωματώνει με τον καλύτερο τρόπο τη νέα στρατηγική της φίρμας «Drive your Ambition». Μια στρατηγική που αντικατοπτρίζει όλες τις αξίες της ιαπωνικής φίρμας και «επιβάλλει» εμπνευσμένο σχεδιασμό και κορυφαίας ποιότητας υλικά.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο e-EVOLUTION Concept είναι μια τεχνολογική βιτρίνα που απεικονίζει την κατεύθυνση που έχει χαράξει η Mitsubishi Motors, ενσωματώνοντας όλα τα πλεονεκτήματα των SUV και των EV (Electric Vehicles) και μπολιάζοντάς τα με νέα προηγμένα συστήματα κίνησης και συνδεσιμότητας.

[Πηγή: Mitsubishi Motors]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube