Με τη σωστή μπαγκαζιέρα τίποτα δεν μένει πίσω

Με τη σωστή μπαγκαζιέρα τίποτα δεν μένει πίσω

Όταν για τα χόμπι, την αναψυχή ή την καθημερινότητα απαιτείται πολύς χώρος, μια μπαγκαζιέρα εγγυάται ότι δε θα αφήνετε τίποτα πίσω και ότι θα φορτώνετε εύκολα και με ασφάλεια τα πάντα.

Autoplus

Αν και ο σύγχρονος άνθρωπος έχει ενδιαφέροντα και χόμπι που αφορούν σε κάθε εποχή του χρόνου, το καλοκαίρι και οι διακοπές είναι κατά κανόνα η περίοδος που οι μεταφορικές ανάγκες όλων «χτυπάνε κόκκινο».

Κι επειδή αυτές οι μεταφορικές ανάγκες δύσκολα ικανοποιούνται με το συμβατικό χώρο αποσκευών των 400 lt που είναι ο κανόνας για τα mainstream μοντέλα της ελληνικής αγοράς, τη λύση κατά κανόνα έρχονται να δώσουν αξεσουάρ που είναι δοκιμασμένα εδώ και χρόνια.

Τα οποία βέβαια εξελίσσονται συνεχώς μαζί με τα αυτοκίνητα, έτσι να γίνονται όλο και πιο αποτελεσματικά και παράλληλα εύχρηστα, διατηρώντας σε απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια όλων όσοι χρησιμοποιούν το δρόμο μαζί μας.

Η μπαγκαζιέρα οροφής αποτελεί βασικό κομμάτι εξοπλισμού για το αυτοκίνητο μιας οικογένειας -μικρής ή μεγάλης- που ταξιδεύει με πολλά πράγματα

Στα καταστήματα της Autoplus θα βρείτε πληθώρα συστημάτων και αξεσουάρ που έχουν για αποστολή τους τη μεταφορά αποσκευών, ποδηλάτων, κανό, κλπ… Αξεσουάρ για αντικείμενα μεγάλου ή μικρού βάρους και μεγέθους, για μεγάλες ή ακόμα πιο μεγάλες αποστάσεις…

Βασικές γνώσεις πριν από την επιλογή
Οι μπάρες οροφής αποτελούν το πιο διαδεδομένο αξεσουάρ στην αγορά της φόρτωσης. Αποτελούν το «σημείο υποδοχής» για ό,τι κι εάν θέλετε να φορτώσετε από εκεί κι έπειτα, είτε μιλάμε για βάσεις ποδηλάτων είτε για σχάρα και μπαγκαζιέρα οροφής. Πριν αγοράσετε θα πρέπει να έχετε μελετήσει και αποφασίσει τι ακριβώς χρειάζεστε, προκειμένου να το καλύψετε με τον πιο άρτιο τρόπο. 

Υπάρχει πραγματικά τεράστια ποικιλία αναφορικά με τις μπάρες οροφής αλλά και συμβατές σχάρες μεταφοράς για όλους τους τύπους των αυτοκινήτων. Μπορείτε να τις βρείτε και να δείτε από κοντά στα καταστήματα της Autoplus, όπου επιπλέον το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας θα σας καθοδηγήσει πλήρως σε ό,τι έχει να κάνει με τη σωστή επιλογή, τοποθέτηση, διασύνδεση με άλλες συσκευές και βέβαια την ασφαλή φόρτωση.

Η μπαγκαζιέρα οροφής από την πλευρά της αποτελεί βασικό κομμάτι εξοπλισμού για το αυτοκίνητο μιας οικογένειας -μικρής ή μεγάλης- που ταξιδεύει με πολλά πράγματα. Πρόκειται για ένα αξεσουάρ που μπορεί να φιλοξενήσει αποσκευές, ρουχισμό, παιδικά καροτσάκια, εξοπλισμό κάμπινγκ, κ.ά., τα οποία δε χωράνε στο χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου.

Η επιλογή της μπαγκαζιέρας πρέπει να γίνεται ανάλογα με τον όγκο της αλλά και τα υλικά κατασκευής, έτσι ώστε να υπάρχει συμβατότητα με το τι θα φορτώνεται κατά κανόνα στο εσωτερικό της.

μπαγκαζιέρα Autoplus

Στα καταστήματα της Autoplus θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από ετοιμοπαράδοτες μπαγκαζιέρες οροφής που απευθύνονται σε κάθε πορτοφόλι. Μπορείτε να διαλέξετε μεταξύ των σουηδικών MontBlanc ή των ιταλικών Arrow ή G3, με χωρητικότητα από 240 έως 620 lt. Σε κάθε περίπτωση, το έμπειρο προσωπικό της Autoplus θα τις εγκαταστήσει δωρεάν και θα σας παρέχει διαρκή τεχνική υποστήριξη και ανταλλακτικά.

Αν πάλι οι ανάγκες σας περιορίζονται στη μεταφορά ποδηλάτων, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η χρήση ειδικής σχάρας είναι μονόδρομος για την ασφαλή μεταφορά τους. Δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος που να εγγυάται ότι δε θα συμβεί κάτι απρόοπτο και οι επιπτώσεις θα είναι στην καλύτερη περίπτωση οικονομικές. 

Υπάρχουν διάφοροι τύποι σχάρας για μεταφορά ποδηλάτου. Αυτές που τοποθετούνται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Σε εκείνες που στηρίζονται στον κοτσαδόρο -είναι σημαντικά πιο σταθερές- και σε αυτές που χρησιμοποιούν γάντζους και ιμάντες για να ακουμπήσουν στην πίσω πόρτα. Οι δύο περιπτώσεις έχουν το πλεονέκτημα ότι φορτώνονται εύκολα και ότι μπορείς να επιτηρείς τα ποδήλατα από τον καθρέφτη του αυτοκινήτου.

Εκείνες με τους ιμάντες είναι πιο οικονομικές, ενώ σε περίπτωση επιλογής κάποιας με στήριξη στον κοτσαδόρο, προτιμήστε μια με ανάκληση ώστε να μπορεί να ανοίγει το πορτμπαγκάζ ακόμα και όταν υπάρχουν ποδήλατα φορτωμένα. Αν προτιμήσετε να τοποθετήσετε το ποδήλατο στο πίσω μέρος του οχήματος (είτε με τη λύση των γάντζων-ιμάντων είτε στηρίζοντας τη βάση στον κοτσαδόρο), διασφαλίστε ότι η πινακίδα του αυτοκινήτου είναι εμφανής και ότι καλό είναι οι τροχοί του ποδηλάτου να ασφαλιστούν ώστε να μη γυρίζουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, καθώς και να είναι μακριά από την εξάτμιση.

Η άλλη λύση είναι η σχάρα ποδηλάτου οροφής, η οποία χωρίζεται σε δύο τύπους: Στην κλασική, όπου μια μπάρα «γραπώνει» το ποδήλατο από κάποιο σημείο του πλαισίου, και στην πιο εξειδικευμένη, όπου ο εμπρός τροχός αφαιρείται και το πιρούνι «κουμπώνει» πάνω στην ειδική υποδοχή της σχάρας. Αυτές οι σχάρες έχουν μικρότερη παρέμβαση στην αεροδυναμική του αυτοκινήτου σε σχέση με αυτές που τοποθετούνται πίσω, από την άλλη χρειάζονται μεγάλη προσοχή γιατί αυξάνουν πολύ το συνολικό ύψος του οχήματος.

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Autoplus μπορείτε να δείτε όλη την γκάμα της εταιρείας σε μπαγκαζιέρες οροφής και σχάρες ή βάσεις ποδηλάτων. Και μην ξεχνάτε ότι στα καταστήματα της Autoplus η πρώτη τοποθέτηση γίνεται επί τόπου στο κατάστημα, για να γίνει σωστά και να εκπαιδευτεί ο πελάτης.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube