Με το Renault MEGANE έχεις πολλούς λόγους να χαμογελάς

Με το Renault MEGANE έχεις πολλούς λόγους να χαμογελάς

Πιστό στην παράδοση της Renault, το νέο MEGANE προσφέρει κορυφαία οδική συμπεριφορά και ασύγκριτη οδηγική απόλαυση.

Γνωρίζοντας ότι ο σημαντικότερος παράγοντας για τη συμπεριφορά ενός αυτοκινήτου είναι το πλαίσιό του, η Renault εξέλιξε το MEGANE πάνω στη νέα, σπονδυλωτή πλατφόρμα CMF.

Αυτό της επέτρεψε να φτιάξει ένα αυτοκίνητο με κορυφαία ακαμψία και περιορισμένο βάρος, αλλά ταυτόχρονα και σημαντικά αυξημένες τις διαστάσεις εκείνες που μετρούν στην οδική συμπεριφορά. Το μεταξόνιο του νέου MEGANE αγγίζει τα 2,67 m και τα μετατρόχια το 1,59 m. Δημιουργείται έτσι η ιδανική βάση για εξαιρετικό πάτημα στο δρόμο. Στις εκδόσεις GT και RS, στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και το σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης 4Control, που έχει εξελιχθεί από τη Renault Sport, και συνδυάζει την ευελιξία με τη σταθερότητα με τρόπο μοναδικό για την κατηγορία.

Ο οδηγός βιώνει την εμπειρία οδήγησης του MEGANE με τον τρόπο που ο ίδιος επιθυμεί, χάρη στο σύστημα Multi-Sense. Τα προγράμματα Comfort, Neutral, Eco, Sport και Perso καθορίζουν την απόκριση του κινητήρα, το βάρος του τιμονιού, τον τρόπο λειτουργίας του κιβωτίου διπλού συμπλέκτη EDC, ακόμα και τις ενδείξεις του ψηφιακού πίνακα οργάνων και το φωτισμό της καμπίνας, έτσι ώστε τα πάντα να ταιριάζουν με τη διάθεση του οδηγού τη συγκεκριμένη στιγμή.

renault

Κάτω από το καπό, οι σύγχρονοι κινητήρες τούρμπο, βενζίνης και πετρελαίου, της Renault χαρίζουν ασυναγώνιστες επιδόσεις στο MEGANE και μεγάλες συγκινήσεις στον οδηγό του. Κορυφαία τεχνολογικά πρόταση είναι η έκδοση dCi 165, με τον ισχυρότερο πετρελαιοκινητήρα της αγοράς στα 1.600 cc, ο οποίος χάρη σε δύο τούρμπο αποδίδει 165 PS και 38,7 kgm. Συνδυάζεται αποκλειστικά με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC και επίπεδο εξοπλισμού GT, ξεδιπλώνοντας όλες τις αρετές του νέου MEGANE, σε κάθε επίπεδο.

Διατίθεται ακόμη σε εκδόσεις 130 ίππων, τόσο με τον κινητήρα άμεσου ψεκασμού βενζίνης 1.2 TCe όσο και με τον πετρελαίου 1.6 dCi. Η απόλαυση της οδήγησης παραμένει βασικό συστατικό τους, ειδικά στις εκδόσεις εξοπλισμού GT Line που ξεχωρίζουν χάρη στην πιο σπορ εξωτερική τους εμφάνιση, αλλά και στα μπάκετ καθίσματα που αγκαλιάζουν σφιχτά το σώμα. Η γκάμα περιλαμβάνει ακόμα εκδόσεις 1.2 TCe 100 και 1.5 dCi 90 & 110, έτσι ώστε να καλύψει κάθε ανάγκη.

Δεν πρόκειται όμως για αυτοκίνητο που αποκτάς από «ανάγκη». Το Renault MEGANE το επιλέγεις επειδή, αν η οδηγική απόλαυση έχει ιδιαίτερη σημασία για σένα, απλώς δεν θα μπορούσες να οδηγείς κανένα άλλο.

renault


Γνωρίστε τα πάντα για το νέο Renault Megane
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube