Το MANN-FILTER FreciousPlus εξασφαλίζει καθαρό αέρα στον εσωτερικό του αυτοκινήτου

Το MANN-FILTER FreciousPlus εξασφαλίζει καθαρό αέρα στον εσωτερικό του αυτοκινήτου

Το φίλτρο εσωτερικού χώρου FreciousPlus της MANN-FILTER φιλτράρει τα αιωρούμενα σωματίδια και τα βλαβερά αέρια από την ατμοσφαιρική ρύπανση, εξασφαλίζοντας καθαρό αέρα στην καμπίνα του οχήματός σας.

Δυστυχώς, σε όλο τον κόσμο όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιβαρύνονται από τις επιπτώσεις του μολυσμένου αέρα. Αυτό μπορεί να αποτελεί κίνδυνο για την υγεία όχι μόνο σε εξωτερικούς χώρους σε μέρη με έντονη οδική κυκλοφορία, αλλά και σε εσωτερικούς χώρους: Σύμφωνα με μια μελέτη της αμερικανικής Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA), η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να είναι δύο έως πέντε φορές υψηλότερη σε εσωτερικούς χώρους σε σχέση με εξωτερικούς χώρους. 

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τους εσωτερικούς χώρους των οχημάτων. «Οι άνθρωποι περνούν τον περισσότερο χρόνο τους σε κλειστούς χώρους. Δεν έχει σημασία αν οι κλειστοί χώροι είναι στο σπίτι, στο σχολείο, στη δουλειά ή στο αυτοκίνητο. Αιωρούμενα σωματίδια, βακτήρια, βλαβερά αέρια, γύρη και αλλεργιογόνα υπάρχουν τόσο σε κτίρια όσο και σε οχήματα. Η μόνη διαφορά τους είναι ότι κάποια εισέρχονται από έξω, ενώ άλλα υπάρχουν ήδη στον εσωτερικό χώρο ή προέρχονται από αυτόν», εξηγεί ο Martin Klein, Αντιπρόεδρος Σχεδιασμού Στοιχείων Φίλτρων της MANN+HUMMEL. 

Στα οχήματα, τα φίλτρα εσωτερικού χώρου διασφαλίζουν ότι ο οδηγός και οι επιβάτες εισπνέουν όσο το δυνατόν λιγότερα από αυτά. Παράδειγμα αποτελεί το MANN-FILTER FreciousPlus, το οποίο φιλτράρει αξιόπιστα τα αιωρούμενα σωματίδια και τα βλαβερά αέρια από τον αέρα του οχήματος.

Μέχρι τώρα, ο βεβαρημένος αέρας καθαριζόταν μόνο σε λίγα (οδικά) Hotspot στον κόσμο με στατικές στήλες φιλτραρίσματος της MANN+HUMMEL. Σε όλους τους άλλους χώρους, η ατμοσφαιρική ρύπανση παρέμενε αφιλτράριστη. Το υψηλό φορτίο διοξειδίου του αζώτου και αιωρούμενων σωματιδίων στην κυκλοφορία στον δρόμο εισερχόταν με τον εξωτερικό αέρα στο σύστημα αερισμού προς το εσωτερικό του οχήματος και επιβάρυνε την υγεία του οδηγού και των επιβατών. Γι’ αυτό η MANN+HUMMEL προσφέρει εδώ και πολλές δεκαετίες φίλτρα εσωτερικού χώρου υψηλού βαθμού συγκράτησης για καθαρό αέρα στα οχήματα. Για τη δευτερογενή αγορά αυτοκινήτων, αυτά είναι διαθέσιμα από τη MANN-FILTER σε ποιότητα πρώτου εξοπλισμού και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οχήματα κάθε είδους συστήματος κίνησης.

MANN-FILTER

Άριστη ποιότητα φίλτρου χάρη στη βιολειτουργική επίστρωση
Ένα από αυτά τα ιδιαίτερα αποτελεσματικά φίλτρα εσωτερικού χώρου είναι το πρωτοποριακό MANN-FILTER FreciousPlus. Η βιολειτουργική επίστρωσή του δεσμεύει αλλεργιογόνα, φιλτράρει τους ιούς και αποτρέπει την ανάπτυξη των βακτηρίων και της μούχλας στον εσωτερικό χώρο του αυτοκινήτου.

Επιπλέον, διαχωρίζει σχεδόν πλήρως τα αιωρούμενα σωματίδια που έχουν αεροδυναμική διάμετρο 2,5 μικρομέτρων (PM 2,5). Αυτά τα σωματίδια είναι 30 έως 40 φορές πιο λεπτά από μια ανθρώπινη τρίχα και μπορούν να εισχωρήσουν σε βάθος στους πνεύμονες. Τα μικρότερα από αυτά τα σωματίδια καταλήγουν στο κυκλοφορικό σύστημα μέσω των πνευμονικών κυψελίδων και μπορούν να προκαλέσουν παθήσεις του αναπνευστικού, καθώς και καρκίνο.

Προκειμένου ένα φίλτρο εσωτερικού χώρου να μπορεί να λειτουργεί αξιόπιστα, θα πρέπει να αντικαθίσταται κάθε χρόνο ή μετά από κάθε 15.000 χιλιόμετρα. «Συστήνουμε στους τεχνικούς των συνεργείων, να επισημαίνουν στον κάτοχο του οχήματος τακτικά τη σπουδαιότητα και τη χρήση του φίλτρου εσωτερικού χώρου, καθώς αυτό είναι κάτι που δυστυχώς αγνοούν οι περισσότεροι οδηγοί», λέει ο Klein.

Η MANN-FILTER προσφέρει πάνω από 100 διαφορετικούς τύπους φίλτρου εσωτερικού χώρου FreciousPlus σε ποιότητα πρώτου εξοπλισμού και με αυτά καλύπτει περίπου το 70% του στόλου των επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη. Οι χονδρέμποροι και τα συνεργεία μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το FreciousPlus και τις λειτουργίες του, καθώς και το κατάλληλο φίλτρο εσωτερικού χώρου για το εκάστοτε όχημα στη διεύθυνση www.frecious-plus.com.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube