node/40007

Η υψηλή τεχνολογία της νέας Škoda Octavia

Η νέα γενιά της Škoda Οctavia προσθέτει και κορυφαία τεχνολογία στον ευρύχωρο και πρακτικό χαρακτήρα της.

Η τέταρτη γενιά της Škoda Octavia βρίσκεται στις εκθέσεις των επίσημων εμπόρων και προσφέρεται σε δύο εκδόσεις αμαξώματος, το 5θυρο liftback Grand Coupe και το επίσης 5θυρο Sports Wagon. Η γκάμα έχει τιμή εκκίνησης τις €19.500 και μέσω του προγράμματος Škoda ONE παρέχεται δυνατότητα απόκτησης και με άτοκο χρηματοδοτικό. Τέλος, όλες οι εκδόσεις της νέας Škoda Octavia καλύπτονται από εγγύηση 4 ετών ή 60.000 km για τα μηχανικά μέρη.

H εκλεπτυσμένη και δυναμική σχεδίαση συνδυάζεται αφενός με πληθωρική τεχνολογική παλέτα που περιλαμβάνει προηγμένα συστήματα ασφάλειας, άνεσης και ψυχαγωγίας, αφετέρου με ευρεία γκάμα κινητήρων που περιλαμβάνει μονάδες TSI (βενζίνη), TDI (πετρέλαιο), G-TEC (φυσικό αέριο), e-TEC (mild υβριδικό) και iV (plug-in υβριδικό). Αυτά ακριβώς τα συστήματα είναι που θα αναλύσουμε παρακάτω.

Ασφάλεια

Skoda Octavia safety

Έως και εννέα αερόσακοι διατίθενται στη νέα Škoda Octavia, μαζί με πλούσια ομπρέλα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού. Το Side assist παρακολουθεί το τυφλό πλευρικό σημείο, ενώ το Front assist, που περιλαμβάνει και τα συστήματα Predictive Pedestrian και Cyclist Protection, ενημερώνει τον οδηγό για πεζούς ή δικυκλιστές στην πορεία του οχήματος και επεμβαίνει αυτόματα στα φρένα. Το Predictive Cruise Control αποτελεί τη νέα εκδοχή του Adaptive Cruise Control και δέχεται δεδομένα από το σύστημα πλοήγησης και την κάμερα στο παρμπρίζ για καλύτερο έλεγχο και πρόβλεψη των κινδύνων στο ταξίδι. Το σύστημα αυτό, μαζί με την αναγνώριση πινακίδων, την υποβοήθηση διατήρησης της λωρίδας, το Traffic Jam Assist και το Emergency Assist, αποτελούν το Τravel Αssist System. Εάν περάσουν 15” που ο οδηγός δεν ασκεί δύναμη στο τιμόνι και δείχνει να μην έχει τον έλεγχο του αυτοκινήτου, το σύστημα θα φρενάρει ελεγχόμενα το αυτοκίνητο στη λωρίδα του, θα σφίξει τις ζώνες ασφαλείας των επιβατών και θα ενημερώσει τις Αρχές για έκτακτη ανάγκη.

Ανάρτηση

Skoda Octavia

Η Škoda δίνει τρεις επιλογές για τα αμορτισέρ και τα ελατήρια: Τη βασική, τη σπορ ( χαμηλωμένη κατά 1,5 cm) και την εκτός δρόμου (ψηλωμένη κατά 1,5 cm) που περιλαμβάνει και προστατευτικές ποδιές για τα μηχανικά μέρη. Προαιρετικά υπάρχει επιλογή για ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, τα οποία συνδυάζονται με έναν πόντο χαμηλότερα ελατήρια και η σκληρότητά τους ρυθμίζεται από το σύστημα Dynamic Chassis Control (DCC). Το τελευταίο αποτυπώνεται σε διαφορετικά προφίλ οδήγησης που επεμβαίνουν σε ανάρτηση, κιβώτιο και τιμόνι. Διαθέτει τις ρυθμίσεις Normal και Sport που αλλάζουν το χαρακτήρα του αυτοκινήτου δίνοντας on demand το βάρος στην απόλυτη άνεση ή τη σπορ διάθεση.

Ψηφιακός κόσμος

Skoda Octavia digital

Το ψηφιακό περιβάλλον της νέας Škoda Octavia δεν υποστηρίζεται μόνο από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3”, αλλά και από τα προηγμένα συστήματα πολυμέσων που μπορούν να συνδυαστούν με έγχρωμη οθόνη αφής έως και 10”. Πέρα από την αφή, ορισμένες λειτουργίες του μπορούν να ενεργοποιηθούν μέσω χειρονομιών ή φωνητικών εντολών στη Laura. Πρόκειται για την προσωπική βοηθό του οδηγού η οποία μπορεί να εκτελέσει τις όποιες εντολές, καταλαβαίνοντας προτάσεις από έξι διαφορετικές γλώσσες. Το σύστημα Colombus έχει δυνατότητα σύνδεσης SmartLink και Android Auto, Apple CarPlay ή Mirror Link, ενώ διαθέτει και ενσωματωμένη eSΙM. Έτσι, οι χάρτες ενημερώνονται online, ενώ υπάρχει η δυνατότητα για μουσικές υπηρεσίες streaming. Επιπλέον, το Colombus εξασφαλίζει ακόμα καλύτερα γραφικά στον χάρτη πλοήγησης, ενώ το slider αφής για την ένταση του ήχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για το zoom in ή zoom out του χάρτη.

Κινητήρες

Skoda Octavia powertrain

Η γκάμα κινητήρων διαθέτει επιλογές για όλα τα γούστα και τις ανάγκες. Από πλευράς βενζίνης έχουμε τον 1.0 TSI Evo με 110 ίππους και τον 1.5 TSI Evo με 150 ίππους οι οποίοι σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο DSG επτά σχέσεων διαθέτουν ήπια υβριδικό σύστημα 48V E-TEC που συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης. Από πλευράς πετρελαίου υπάρχει ο 2.0 TDI σε δύο εκδόσεις ισχύος -με 116 ή 150 PS-, με την ισχυρότερη να συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο DSG7. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι πετρελαιοκινητήρες της νέας γενιάς Evo εκπέμπουν έως και 80% λιγότερα οξείδια του αζώτου. Η έκδοση G-TEC προσφέρει 25% χαμηλότερες εκπομπές CO2 από την αντίστοιχη έκδοση βενζίνης, χάρη στον 1.5 TSI των 130 ίππων που έχει δεχθεί τις απαραίτητες μετατροπές για να καταναλώνει και φυσικό αέριο -CNG. Τα τρία ρεζερβουάρ CNG έχουν συνολική χωρητικότητα 17,7 kg προσφέροντας αυτονομία 523 km με αέριο, ενώ υπάρχει και ένα βοηθητικό ρεζερβουάρ βενζίνης εννέα λίτρων. Η plug-in υβριδική έκδοση iV συνταιριάζει βενζινοκινητήρα 1.4 TSI με ηλεκτροκινητήρα και αυτόματο κιβώτιο DSG έξι σχέσεων. Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 204 PS και τα 350 Nm, ενώ χάρη στην μπαταρία των 13 kWh η ηλεκτρική αυτονομία αγγίζει τα 55 km κατά το πρότυπο μέτρησης WLΤP.

Μάθε τα πάντα και διαμόρφωσε τη δική σου Škoda Octavia εδώ 

node/40202

Teroson Bond: Το απόλυτο συγκολλητικό παρμπρίζ

Η σειρά προϊόντων πολυουρεθάνης Teroson Bond της Henkel προσφέρει ασυναγώνιστη ευκολία, ποιότητα και ταχύτητα στην αντικατάσταση παρμπρίζ.

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020 | Επικοινωνία

Teroson Bond: Το απόλυτο συγκολλητικό παρμπρίζ

Στις εργασίες επισκευής των σημερινών αυτοκινήτων δε χωρούν εκπτώσεις. Για να διασφαλιστεί η απόδοση και η ασφάλεια που προσφέρουν απαιτούνται μόνο τα καλύτερα προϊόντα. Και στον τομέα των συγκολλητικών παρμπρίζ, αυτά είναι τα Teroson Bond.

Το όνομα Teroson είναι γνωστό, συνώνυμο της αξιοπιστίας στην επισκευή και συντήρηση οχημάτων, με προϊόντα που διευκολύνουν τη δουλειά όσων επαγγελματιών ψάχνουν τις ποιοτικότερες και ασφαλέστερες λύσεις. Σήμερα, στην ήδη πλούσια γκάμα προστίθεται και η σειρά Teroson Bond, με προϊόντα πολυουρεθάνης για τη συγκόλληση του παρμπρίζ.

Πρόκειται για προϊόντα που έχουν λάβει έγκριση για χρήση από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων (ΟΕΜ) και αποτελούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην τοποθέτηση παρμπρίζ. Επιτρέπουν την απροβλημάτιστη λειτουργία των προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού με κάμερες και ραντάρ (ADAS), χάρη στις κόλλες χαμηλής αγωγιμότητας, και διευκολύνουν τη διαδικασία τοποθέτησης του παρμπρίζ.

Henkel Teroson

Με το νέο Teroson Bond 120 ο απαιτούμενος χρόνος από την τοποθέτηση του παρμπρίζ μέχρι την ασφαλή χρήση του αυτοκινήτου μειώνεται στις 2 ώρες. Το συγκολλητικό σκληραίνει ανεξάρτητα από τις περιβαλλοντικές συνθήκες, με ασφάλεια και αξιοπιστία, εξασφαλίζοντας άμεση στεγανοποίηση και στιβαρότητα. Η γκάμα προϊόντων Teroson Bond περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το Easy Cut, ένα σετ εργαλείων που επιτρέπει την αφαίρεση ενός παρμπρίζ από έναν μόνο τεχνικό.

Για άλλη μια φορά, η Henkel αξιοποιεί την πείρα της για να δημιουργήσει μια γκάμα προϊόντων που ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες του πιο απαιτητικού επαγγελματία, εξασφαλίζοντας έτσι το άριστο αποτέλεσμα. Όπως κάνει πάντα.

Μάθετε περισσότερα για τα προϊόντα Teroson στην ιστοσελίδα της Henkel.

Henkel Teroson

TAGS
node/40221

Ford Kuga: Πλούσια γκάμα κινητήρων για όλα τα γούστα [video]

Αποκτήστε σήμερα το νέο Ford Kuga, απολαμβάνοντας ειδικό επιτόκιο 1% με χρηματοδότηση Ford Finance και οκτώ χρόνια εγγύηση!

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 | Επικοινωνία

Ford Kuga: Πλούσια γκάμα κινητήρων για όλα τα γούστα [video]

Το νέο Ford Kuga αποτελεί αναμφίβολα μια από τις κορυφαίες προτάσεις της δημοφιλούς και ιδιαίτερα ανταγωνιστικής κατηγορίας των κόμπακτ SUV. Το C-SUV της Ford προσφέρει πληθώρα επιλογών όσον αφορά τους κινητήρες, συνδυάζoντας παράλληλα ελκυστική σχεδίαση με κορυφαίους χώρους και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στους τομείς της συνδεσιμότητας και της ασφάλειας. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως χάρη στο ειδικό επιτόκιο 1% με χρηματοδότηση Ford Finance, η απόκτηση του νέου Kuga είναι πιο εύκολη από ποτέ.

Το Kuga είναι το πιο εξηλεκτρισμένο μοντέλο στην ιστορία της Ford. Εκτός από τους αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, η πλούσια γκάμα του περιλαμβάνει ήπια υβριδική (mHEV), plug-in hybrid (PHEV) και αυτοφορτιζόμενη υβριδική (FHEV) τεχνολογία.

Στη βάση της γκάμας τοποθετείται ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης 1.5L EcoBoost με απόδοση 150 PS που έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία για την αποδοτικότητά του. Ακολουθούν οι κορυφαίοι σε οικονομία κινητήρες πετρελαίου 1.5L EcoBlue 120 PS και 2.0L EcoBlue 190 PS, οι οποίοι συνδυάζονται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων είτε με αυτόματο οκτώ σχέσεων για μεγαλύτερη ευκολία στην οδήγηση.

Και κάπου εδώ ξεκινά ο εξηλεκτρισμός, με την ήπια υβριδική έκδοση 2.0L EcoBlue Hybrid των 150 PS που εκπέμπει μειωμένους ρύπους και έχει ακόμα χαμηλότερη κατανάλωση. Αυτό γίνεται με τη βοήθεια του ηλεκτροκινητήρα που υποστηρίζει τη λειτουργία του ντίζελ, χρησιμοποιώντας την ενέργεια που ανακτάται κατά το φρενάρισμα και αποθηκεύεται στην 48βολτη μπαταρία.

Για εκείνους που θα ήθελαν ολοκληρωμένη εμπειρία ηλεκτρικής οδήγησης, συνδυάζοντας εξαιρετικές επιδόσεις με ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές ρύπων (μόλις 32 g/km), το νέο Kuga διατίθεται και σε επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση (PHEV). Εδώ, ο βενζινοκινητήρας 2.5L Duratec μαζί με τον ηλεκτροκινητήρα αποδίδουν αθροιστικά 225 PS, τοποθετώντας το Kuga PHEV στην κορυφή της γκάμας από πλευράς ισχύος. Επιπλέον, η μεγάλη μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 14,4 kW προσφέρει τη δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια και με μηδενικούς ρύπους για έως και 56 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση, σύμφωνα με τον αυστηρότερο κύκλο μετρήσεων WLTP.

Η γκάμα του SUV της Ford Kuga εμπλουτίζεται ακόμη περισσότερο από το τέλος του 2020, με την προσθήκη της υβριδικής αυτοφορτιζόμενης έκδοσης, Kuga Hybrid (FHEV). Αυτή συνδυάζει τον 2.5L Duratec με ηλεκτροκινητήρα και με τη μπαταρία του να αποθηκεύει ενέργεια που ανακτάται κατά την επιβράδυνση. Έτσι, το Kuga Hybrid μπορεί να κινείται ηλεκτρικά για μικρές αποστάσεις, εξοικονομώντας καύσιμο.

Εκτός από την πληθώρα επιλογών όσον αφορά τα συστήματα κίνησης, ο υποψήφιος αγοραστής έχει να επιλέξει ανάμεσα σε πέντε επίπεδα εξοπλισμού Trend, Titanium, ST-Line, ST-LineX και Vignale. Γκάμα που επιτρέπει στον υποψήφιο αγοραστή να προσαρμόσει με τον καλύτερο τρόπο το Kuga σύμφωνα με τις ανάγκες του. Μπορείw και εσύ να διαμορφώσεις το δικό σου Kuga, χρησιμοποιώντας τον επίσημο configurator  αλλά και να ζητήσεις ένα test drive για να διαπιστώσεις και στην πράξη τις αρετές του νέου SUV της Ford.

Η απόκτηση του Ford Kuga με τιμή που ξεκινά από τις €25.387 είναι πιο εύκολη από ποτέ χάρη στη χρηματοδότηση Ford Finance: Σταθερό επιτόκιο από 1%, προκαταβολή από 0% και ευέλικτη περίοδο αποπληρωμής που κυμαίνεται από 12 έως 84 μήνες. Όπως όλα τα μοντέλα της Ford, έτσι και το νέο Kuga προσφέρεται με εγγύηση οκτώ ετών για μια ξέγνοιαστη εμπειρία ιδιοκτησίας.

Advertisement