Η υβριδική ολοκλήρωση της FIAT

Η υβριδική ολοκλήρωση της FIAT

Απόλυτα συντονισµένη µε τις εξελίξεις, η πλήρως εξηλεκτρισµένη γκάµα της FIAT περιλαµβάνει µοντέλα που καθιστούν τον σεβασµό στο περιβάλλον προσιτό σε όλους.

Στη σηµερινή βιοµηχανική πραγµατικότητα, ο συντονισµός µε τις τελευταίες εξελίξεις, προάγει την καταναλωτική πίστη. Με πλήρη συνείδηση και οδηγό τα παραπάνω, η FIAT έκανε µια επένδυση στον εξηλεκτρισµό η οποία απέδωσε µια γκάµα µε τέσσερα µοντέλα που καλύπτουν κάθε ανάγκη.

Στη βάση της τοποθετείται το FIAT Panda που µε το υβριδικό σύστηµα HyFly αποκτά την πιο αποδοτική έκδοση στην 40ετή καριέρα του µοντέλου. Ο 1.000άρης ατµοσφαιρικός 3κύλινδρος κινητήρας και µια ηλεκτρογεννήτρια BSG συνθέτουν ένα ζωντανό σύνολο που καίει µόλις 4,8 lt/100 km κι εκπέµπει 109 g CO2/km, έτσι ώστε να κυκλοφορεί χωρίς περιορισµό στο Δακτύλιο.

Ακριβώς το ίδιο σύστηµα χρησιµοποιεί και το FIAT 500, µε τη βοήθεια του οποίου το πιο στιλάτο αυτοκίνητο πόλης χαρακτηρίζεται από απαράμιλλη οικονομία στη χρήση.

FIAT

Οι πιο πρόσφατες υβριδικές προσθήκες στην γκάµα της ιταλικής εταιρείας είναι το crossover FIAT 500X και το µικρό οικογενειακό FIAT Tipo -σε εκδόσεις Hatchback, Cross και Station Wagon. Το ολοκαίνουργιο υβριδικό σύστηµά τους βασίζεται στη λογική «Tech it Easy» που συνδυάζει την απλότητα µε την αποδοτικότητα. 

Ο ολοκαίνουργιος 1.500άρης κινητήρας FireFly βενζίνης των 130 PS, µια ηλεκτρογεννήτρια BSG, ένα 7άρι αυτόµατο κιβώτιο διπλού συµπλέκτη κι ένας ακόµα ηλεκτροκινητήρας µε τάση 48V και ισχύ 15 kW συνθέτουν ένα σύστηµα που ξεκινά και κινεί σε χαµηλές ταχύτητες αµιγώς ηλεκτρικά το αυτοκίνητο. 

Αυτό είναι ένα µοναδικό χαρακτηριστικό για τα υβριδικά συστήµατα 48V, εξασφαλίζοντας παράλληλα ελεύθερη κίνηση στο Δακτύλιο και ετήσια τέλη κυκλοφορίας που είναι µηδενικά στο FIAT Tipo και έως €100 στο FIAT 500X.

FIAT

Η εξηλεκτρισµένη γκάµα της FIAT υποστηρίζεται από εγγύηση πέντε ετών ή 200.000 km. O τιµοκατάλογος ξεκινά από τις 12.527 του Panda Hybrid και συνεχίζει στις €14.777 του 500 Hybrid, µε το 500Χ να ξεκινάει από τις €24.700 και το Tipo Hatchback Hybrid από τις €24.950.

Μπορείτε να γνωρίσετε την πλήρη νέα υβριδική γκάµα της Ιταλικής µάρκας, στις εκθέσεις της FIAT Σφακιανάκης, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube