Η XCiting SUV οικογένεια της Volvo

Η XCiting SUV οικογένεια της Volvo

Τα μοντέλα XC της Volvo συνδυάζουν την πολυτέλεια και τις επιδόσεις με αναβαθμισμένο οικολογικό προφίλ.

Τα δημοφιλή SUV XC40, XC60 και XC90 της Volvo ξεχωρίζουν για το στιλ, την ποιότητα και την ασφάλεια που προσφέρουν, όντας τα πιο ολοκληρωμένα της κατηγορίας τους. Πέρα όμως από τις παραδοσιακές αξίες της Volvo, τα νέα SUV διαθέτουν εκσυγχρονισμένη γκάμα κινητήρων που την οδηγούν στον πλήρη εξηλεκτρισμό της, με ήπια υβριδικά συστήματα κίνησης MHEV ή επαναφορτιζόμενα υβριδικά PHEV.

Volvo XC40

Το XC40 με τον αστικό χαρακτήρα συνδυάζει το σκανδιναβικό ντιζάιν με την καινοτομία σε όλους τους τομείς. Η χωροταξική μελέτη ευνόησε τους χώρους και την πρακτικότητα της καμπίνας με τα ποιοτικά υλικά και το έντονο οικολογικό προφίλ. Το κόμπακτ SUV της Volvo διατίθεται σε εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς, με την γκάμα κινητήρων να ξεκινά από τα 1,5 lt και τους 163 ίππους. Αυτός ο κινητήρας αποτελεί και τη βάση για την έκδοση T5 PHEV των 262 ίππων που εξασφαλίζει κορυφαίες επιδόσεις με δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης χωρίς εκπομπές ρύπων και ιδιαίτερα χαμηλά ετήσια πάγια έξοδα. Ακόμα, με αρχική τιμή προ φόρων κάτω από τις €40.000, το XC40 T5 PHEV ενδείκνυται και για εταιρικό αυτοκίνητο.

Διαμορφώστε το Volvo XC40 εδώ

Η γκάμα συμπληρώνεται από τις δίλιτρες, ήπια υβριδικές εκδόσεις βενζίνης B4 και B5 με 48βολτο ηλεκτρικό κύκλωμα που μειώνουν την κατανάλωση κατά 15%, και τις δίλιτρες εκδόσεις πετρελαίου D3 και D4 με τη μεγάλη αυτονομία. Το μεσαίο XC60 ξεχωρίζει για τις καθαρές γραμμές και τις όμορφες λεπτομέρειες που αναδεικνύουν το δυναμικό παρουσιαστικό του. Οι χώροι θα βολέψουν με άνεση μια οικογένεια και ο εξοπλισμός θα φροντίσει για την κορυφαία ασφάλεια, την ποιοτική κύλιση και την ολοκληρωμένη ψυχαγωγία τους.

Volvo XC60

Όλες οι εκδόσεις είναι τετρακίνητες και συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο, ενώ διαθέτουν και υβριδική τεχνολογία, ήπια 48V ή επαναφορτιζόμενη PHEV. Το αποτέλεσμα είναι να συνδυάζουν το προσεγμένο οικονομοτεχνικό προφίλ με κορυφαίες επιδόσεις, με τις εκδόσεις PHEV T6 και T8 να προσφέρουν μεγάλη ηλεκτρική αυτονομία για μετακινήσεις με μηδενικούς ρύπους. Το πληθωρικό XC90 με το επιβλητικό παρουσιαστικό αποτελεί τη ναυαρχίδα των SUV της σουηδικής φίρμας.

Διαμορφώστε το Volvo XC60 εδώ

Volvo interior

Οι χώροι της πολυτελούς 7θέσιας καμπίνας είναι γενναιόδωροι και ο εξοπλισμός άνεσης, ασφάλειας και ψυχαγωγίας υπερπλήρης. Όπως ισχύει για όλα τα μοντέλα της Volvo, έτσι και το κορυφαίο XC90 διαθέτει γκάμα κινητήρων που δεν υπερβαίνει τα 2,0 λίτρα. Τα προηγμένα τεχνολογικά μοτέρ βενζίνης και πετρελαίου έχουν δεχθεί ηλεκτρικό ρετουσάρισμα με ήπιο υβριδικό σύστημα MHEV, με την πετρελαιοκίνητη B5 να αποδίδει 235 ίππους και τη βενζινοκίνητη B6, 300 ίππους. Η έκδοση plug-in hybrid T8 αποδίδει 390 ίππους και συνδυάζει τις δυνατές επιδόσεις με δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με ρεύμα.

Volvo XC90

Διαμορφώστε το Volvo XC90 εδώ

Η απόκτηση των κορυφαίων σουηδικών SUV γίνεται πλέον ακόμα πιο εύκολη χάρη στην φιλική προς τον καταναλωτή εμπορική πολιτική που περιλαμβάνει σημαντικά πλεονεκτήματα για τον υποψήφιο αγοραστή. Τα χρηματοδοτικά προγράμματα ξεκινούν από 0% προκαταβολή και εξόφληση με έως και 84 δόσεις, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για 48 δόσεις (με τελευταία δόση balloon) και 30% προκαταβολή. Επιπλέον, όλα τα μοντέλα καλύπτονται από 5ετή εγγύηση και δωρεάν οδική βοήθεια Volvo Assistance για το ίδιο διάστημα. Ανάλογα δε με το μοντέλο, υπάρχουν είτε δωρεάν εξοπλισμός (XC40) είτε επιδότηση αναβάθμισης εξοπλισμού (XC60) είτε πέντε χρόνια δωρεάν συντήρηση κ.ά. Τέλος, για τις εκδόσεις plug-in hybrid και των τριών SUV της Volvo προσφέρεται επιδότηση ηλεκτρικής ενέργειας για έως 12 μήνες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube