Η Citroën οδηγεί τις εξελίξεις στα μικρά και μεγάλα SUV

Η Citroën οδηγεί τις εξελίξεις στα μικρά και μεγάλα SUV

Με μια πολύ πλούσια γκάμα από crossover και SUV μοντέλα η Citroën καλύπτει όλες τις ανάγκες και τα θέλω.

Στη σύγχρονη εποχή της αυτοκίνησης τα SUV και τα crossover μοντέλα έχουν επιβάλλει τους κανόνες τους και οδηγούν τις εξελίξεις με την πρακτική και δυναμική τους φύση. Είναι δηλαδή οι υπηρέτες της συμβατικής καθημερινότητας, αλλά και οι εκφραστές του δυναμικού lifestyle των μοντέρνων ανθρώπων και των υποχρεώσεών τους. Η Citroën, πάντα μέσα στον παλμό των εξελίξεων, είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τη σύγχρονη τάση της αγοράς έχοντας στην γκάμα της μοντέλα που μπορούν να καλύψουν κάθε ανάγκη και θέλω.

Αναγέννηση
Την αιχμή του δόρατος αποτελεί ασφαλώς το ολοκαίνουργιο C4 C-Cross που έχοντας μήκος 4,36 m φέρνει νέα τάξη πραγμάτων στην κόμπακτ κατηγορία και δείχνει το νέο πρόσωπο της Citroën. Με αμάξωμα που συνδυάζει τον crossover χαρακτήρα με την εντυπωσιακή κουπέ γραμμή, αλλά και την ευρυχωρία ενός σεντάν, προσφέρει όλα όσα μπορεί να χρειαστείς και ακόμα περισσότερα.

Σημαία του αποτελεί η κορυφαία άνεση στην καμπίνα η οποία έχει εξελιχθεί με οδηγό αυτό ακριβώς το ιδανικό και είναι χτισμένη σύμφωνα με μια κεντρική ιδέα που ονομάζεται Advanced Comfort. Πρόκειται για μια συνολική αρχιτεκτονική που αφορά στην ανάρτηση, στην ηχομόνωση, στα καθίσματα, αλλά και στο σύστημα κίνησης.

Citroen C4 C-Cross

Το τελευταίο διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και εκτός από επιλογές βενζίνης και πετρελαίου περιλαμβάνει ακόμα και την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση ë-C4 με 136 PS και αυτονομία που αγγίζει τα 350 km σύμφωνα με το πρότυπο μέτρησης WLTP. Εκτός από κορυφαία άνεση το C4 C-Cross διαθέτει και μια κορυφαία σουίτα συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης με έως 20 συστήματα που κάνουν την οδήγηση εύκολη, αλλά και απόλυτα ασφαλή για όλους τους χρήστες του δρόμου.

Παράλληλα το C4 C-Cross είναι και δυναμικό στο δρόμο αποδίδοντας ισχύ από 100 έως και 155 PS, διαθέτοντας σε κάθε περίπτωση την υψηλή τεχνολογία που εξασφαλίζει τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό υψηλών επιδόσεων και χαμηλής κατανάλωσης, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον. Με λίγα λόγια το ολοκαίνουργιο C4 C-Cross θα ήταν ένα εξαιρετικό κόμπακτ crossover ακόμα και χωρίς την εξαιρετικά δελεαστική τιμή που ξεκινά από τις €17.950 μόλις.

Αστικός μύθος
Το μικρότερο SUV της Citroën είναι το C3 Aircross που έχει βασική τιμή τις €16.950 και στις €18.250 υπάρχει η ειδική έκδοση C-Series με 110 PS και μοναδικά πλούσιο εξοπλισμό. Η σχεδίαση διατηρεί στο έπακρο τη δυναμική ταυτότητα της γαλλικής εταιρείας και κάνει το C3 Aircross να φαίνεται πιο επιβλητικό από όσο αφήνει να εννοηθεί το μήκος που αγγίζει τα 4,15 m μόλις. Παράλληλα η μορφοποίηση της καμπίνας εστιάζει απόλυτα στην πρακτικότητα και τους κορυφαίους χώρους που θα καλύψουν ρεαλιστικά όλες τις μεταφορικές ανάγκες μιας οικογένειας.

Citroen C3 Aircross C-Series

Με συρόμενο πίσω κάθισμα, πολλούς αποθηκευτικούς χώρους, infotainment με μεγάλη οθόνη αφής και όλα τα υπόλοιπα που χρειάζεται ο δραστήριος μοντέρνος άνθρωπος, το C3 Aircross είναι ο ιδανικός σύντροφος για κάθε περίσταση. Με 17,8 cm απόστασης από το έδαφος υποστηρίζει άνετα τους βατούς χωματόδρομους, ενώ έχει και την έξτρα υποστήριξη του ηλεκτρονικού συστήματος Grip Control το οποίο φροντίζει ώστε οι εμπρός τροχοί να διατηρούν τη μέγιστη δυνατή πρόσφυση σε κάθε τερέν.

Η γκάμα περιλαμβάνει κινητήρες βενζίνης 1.2 lt και ντίζελ 1.5 lt με κορυφαία τεχνολογία σε κάθε περίπτωση και ισχύ από 110 έως 130 PS που φτάνουν στους εμπρός τροχούς μέσω χειροκίνητου ή αυτόματου κιβωτίου έξι σχέσεων. 

Comfort class
Το μεγαλύτερο SUV της Citroën είναι το C5 Aircross που ξεκινάει από τις €25.400. Μια κλασική C-SUV φυσιογνωμία με μήκος 4,5 m και καμπίνα που με την ευρυχωρία της θα καλύψει κάθε απαίτηση. Πίσω υπάρχουν τρία ξεχωριστά καθίσματα που σύρονται και αναδιπλώνονται αυτόνομα για μέγιστη πρακτικότητα, ενώ ο χώρος αποσκευών των 720 lt συμπληρώνει τους υπόλοιπους αποθηκευτικούς χώρους που είναι τεράστιοι.

Ο διάκοσμος είναι πολυτελής και ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας πολύ πλούσιος, ενώ το σύστημα πολυμέσων υποστηρίζει την τελευταία λέξη της συνδεσιμότητας με τις έξυπνες συσκευές, ώστε οι επιβάτες να είναι συνεχώς συνδεδεμένοι με τις αγαπημένες τους εφαρμογές.

Citroen C5 Aircross

Η ανάρτηση με τα Progressive Hydraulic Cushions σημαίνει με απλά λόγια την καλύτερη άνεση και ποιότητα κύλισης της κατηγορίας, ενώ οι κινητήρες είναι βενζίνης 1,2 και 1,6 lt με έως 180 PS και ντίζελ 1,5 lt με 130 PS και αρκετά πολιτισμένη λειτουργία ώστε να απολαμβάνεις το ταξίδι σου. Το τεχνολογικό highlight του μοντέλου δεν είναι άλλο από την Plug-in Hybrid επιλογή, η οποία συνδυάζει τον 1.600άρη κινητήρα βενζίνης των 180 PS με έναν ηλεκτρικό 109 PS που από κοινού αποδίδουν μέχρι 225 PS.

Το σύστημα έχει μπαταρία χωρητικότητας 13,2 kWh η οποία δίνει δυνατότητα για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση έως 55 km κατά το πρότυπο WLTP, κάτι που σημαίνει πως οι καθημερινές μετακινήσεις μπορούν να γίνουν αμιγώς ηλεκτρικά, τη στιγμή που οι επιδόσεις είναι απλώς εντυπωσιακές: Τα 0-100 km/h σε μόλις 8,9” και η τελική των 225 km/h συνδυάζονται με μέση κατανάλωση μόλις 1,4 lt/100 km, εκπομπές CO2 31 g/km και απαλλαγή από φόρο εταιρικής χρήσης.

Είναι απλό: Mε τόσο ευρεία γκάμα SUV και crossover είναι παραπάνω από βέβαιο πως υπάρχει ένα μοντέλο Citroën που να ταιριάζει τέλεια στις ανάγκες σου. Για να το δεις από κοντά, δεν έχεις παρά να επισκεφτείς μια από τις εκθέσεις της εταιρείας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube