To Honda ZR-V κρύβει μέσα του την εξέλιξη της οδήγησης

To Honda ZR-V κρύβει μέσα του την εξέλιξη της οδήγησης

Συνδυάζοντας δυναμικές επιδόσεις με πρωτοποριακή υβριδική τεχνολογία και εκλεπτυσμένο στιλ με μοναδική άνεση, το ολοκαίνουργιο Honda ZR-V ήρθε στη χώρα μας για να προσφέρει μια απολαυστική εμπειρία οδήγησης.

Σε μια εποχή που η αυτοκινητοβιομηχανία και το κοινό αμφιταλαντεύονται μεταξύ των παραδοσιακών συστημάτων κίνησης και της ηλεκτροκίνησης, η Honda συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία και από τους δύο κόσμους και τα παντρεύει με το σαγηνευτικό αμάξωμα του ολοκαίνουργιου Honda ZR-V. Το νέο της premium υβριδικό SUV ήρθε για να κυριαρχήσει. 

Με μήκος που φθάνει τα 4.568 mm, το νέο ιαπωνικό SUV στέκεται στην γκάμα της Honda ανάμεσα στα δημοφιλή HR-V και CR-V και λανσαρίστηκε στην αγορά για να τοποθετηθεί στην καρδιά των μεσαίων SUV, ισορροπώντας άψογα μεταξύ πρακτικότητας, ευελιξίας και ευρυχωρίας.

Βλέποντάς το, η κομψή σιλουέτα του χαρακτηρίζεται από ενιαίες επιφάνειες που ρέουν από τα εμπρός προς τα πίσω. Το εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου αποπνέει έναν διακριτικό δυναμισμό, χάρη στους λεπτούς προβολείς με τη χαρακτηριστική υπογραφή και τη μεγάλη, γυαλιστερή μαύρη μάσκα.

Honda ZR-V

Στο ίδιο ύφος, οι καλοσχεδιασμένες πλευρικές επιφάνειες εκτείνονται μέχρι τον πίσω προφυλακτήρα. Εκεί όπου τα πίσω φώτα ενσωματώνονται αρμονικά στην πόρτα του πορτμπαγκάζ, ολοκληρώνοντας μια εκλεπτυσμένη μα και «αθόρυβη» -όπως τονίζει χαρακτηριστικά η Honda- συνολική εμφάνιση, όπου τα υλικά συνδυάζονται αρμονικά και αλληλοσυμπληρώνονται.

Στο εσωτερικό του Honda ZR-V ο οδηγός και οι υπόλοιποι επιβάτες θα συναντήσουν το ολοκαίνουριο σύστημα HMI με εξελιγμένες τεχνολογίες που επικεντρώνονται στον χρήστη, επιτρέποντάς του τη συνδεσιμότητα με τον έξω κόσμο, πέρα από τη λειτουργικότητα που παρέχουν τα Apple CarPlay και Android Auto. 

Κι όλα αυτά σε ένα premium περιβάλλον με πολύ προσεγμένη ποιότητα κατασκευής και αψεγάδιαστο φινίρισμα, όπου τα μαλακά υλικά πλαισιώνονται από τον ατμοσφαιρικό φωτισμό. Το χαμηλά τοποθετημένο ταμπλό και η υπερυψωμένη κεντρική κονσόλα, μαζί με τα βελούδινα προστατευτικά γονάτων και τα υποβραχιόνια, αναδεικνύουν την προσοχή που έχει δοθεί στη λεπτομέρεια ώστε η καμπίνα να δίνει μια φιλόξενη αίσθηση στους επιβάτες και συνάμα να είναι λειτουργική.

Για παράδειγμα, οι εμπρός επιβάτες επωφελούνται από μία δομή καθισμάτων της Honda που σταθεροποιεί το σώμα προσφέροντας πρόσθετη οσφυϊκή υποστήριξη για καλύτερη άνεση. Από την άλλη πλευρά, ο χώρος αποσκευών προσφέρει χωρητικότητα 390 λίτρων με τα καθίσματα σε όρθια θέση, με το χαμηλό, φαρδύ κατώφλι και το επίπεδο δάπεδο να διευκολύνουν τη φόρτωση βαρειών αντικειμένων.

Honda ZR-V

Πίσω από το τιμόνι των εκδόσεων Elegance και Sport βρίσκεται ένας πίνακας οργάνων TFT 7", που περιλαμβάνει ένα αναλογικό ταχύμετρο για να παρουσιάζει στον οδηγό τις βασικές πληροφορίες σε εξελιγμένη αλλά ευανάγνωστη μορφή. Οι εκδόσεις Advance διαθέτουν μια πλήρως ψηφιοποιημένη οθόνη TFT 10,2’’ που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να προβάλλει μια πληθώρα δεδομένων του οχήματος και πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα και συνοπτικά. 

Η οθόνη αφής 9’’ του infotainment  που βρίσκεται στην κορυφή του ταμπλό, παρέχει άμεση, σαφή απεικόνιση πληροφοριών για τον οδηγό και τον συνοδηγό, με βασικές πληροφορίες όπως αναπαραγωγή ήχου, ώρα και η κατάσταση του οχήματος, ενώ από κάτω της βρίσκονται οι φυσικοί διακόπτες για την λειτουργία του κλιματισμού.

Honda ZR-V

Το ZR-V είναι το πιο πρόσφατο μοντέλο της Honda που διαθέτει στάνταρ την προηγμένη σουίτα τεχνολογιών Honda SENSING. Σε συνδυασμό με το ολοκληρωμένο σύστημα αερόσακων και τις εντυπωσιακές επιδόσεις που έχει να επιδείξει σε όλους τους τύπους συγκρούσεων, το ZR-V είναι σε θέση να παρέχει υψηλά επίπεδα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.

Ανάμεσα στην πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης και ασφάλειας περιλαμβάνονται τα Collision Mitigation Braking System, Road Departure Mitigation System, Lane Keep Assist, Traffic Jam Assist, Traffic Sign Recognition System, Adaptive Driving Beam, Driver Attention Monitor.

Η αιχμή του δόρατος του ολοκαίνουργιου Honda ZR-V είναι το δοκιμασμένο και εξαιρετικά αποδοτικό αυτοφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα κίνησης e:HEV. Σε αυτό ένας τετρακύλινδρος κινητήρας άμεσου ψεκασμού 2,0 lt που λειτουργεί στον θερμοδυναμικό κύκλο Atkinson- συνεργάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, μία μπαταρία ιόντων λιθίου συνολικής χωρητικότητας 1.05 kWh και ένα πρωτοποριακό κιβώτιο σταθερής σχέσης μετάδοσης. 

Όπως και στο νέο Civic e:HEV, η μονάδα ισχύος παράγει συνολική ισχύ 184 PS και 315 Nm ροπής, προσφέροντας επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h σε 7,8” και δυναμικές επιδόσεις οι οποίες, χάρη στο πλαίσιό του ZR-V που διαθέτει ελαφριά αλλά άκαμπτη κατασκευή αλλά και την καλορυθμισμένη ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, δημιουργούν έναν ευχάριστο σπορ χαρακτήρα στην οδηγική του συμπεριφορά.

Honda ZR-V

Κι όλα αυτά με μοναδικές «πράσινες» επιδόσεις σε πραγματικές συνθήκες, με το υβριδικό σύστημα e:HEV να εξασφαλίζει στο ZR-V εκπομπές CO2 από 130 g/km (WLTP) και κατανάλωση από μόλις 5,7 lt/100km στον συνδυασμένο κύκλο μέτρησης WLTP.

Το νέο Honda ZR-V αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα της αφοσίωσης της Honda στις επιδόσεις, την πρακτικότητα, την ασφάλεια και την τεχνολογική καινοτομία. Στοιχεία που μπορείτε να απολαύσετε σε τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού: τα Elegance, Style, Sport και Advance, με ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό, δυνατότητα εξατομίκευσης ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε αγοραστή και ανταγωνιστική τιμή που ξεκινά από τα €44.700.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube