Honda e: Ένα ηλεκτρικό από το μέλλον [video]

Honda e: Ένα ηλεκτρικό από το μέλλον [video]

Το ηλεκτρικό μοντέλο της Honda συνδυάζει προηγμένη τεχνολογία, οδηγική ευχαρίστηση και οικολογική συνείδηση με μηδενικούς ρύπους.

To Honda e, το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο από το μέλλον με μινιμαλιστική σχεδίαση, φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στο εσωτερικό του, έφτασε στην ελληνική αγορά.

Μοντέρνα, λιτή και νοσταλγική σχεδίαση
Με την πρώτη ματιά, το ολοκαίνουργιο μοντέλο της Honda αποκαλύπτει τον ξεχωριστό του χαρακτήρα με μοναδικό στυλ. Τα στρογγυλά φώτα LED και τα μαύρα διακοσμητικά πάνελ που τα περικλείουν, συνδέουν ιδανικά το παρελθόν με το μέλλον και του χαρίζουν ένα φιλικό πρόσωπο. Το αμάξωμα χαρακτηρίζεται από καθαρές γραμμές, αρμονικές αναλογίες, μοντέρνα διχρωμία και αεροδυναμικές λεπτομέρειες.

Οι κρυφές χειρολαβές, οι κάμερες που αντικαθιστούν τους εξωτερικούς καθρέφτες, η απουσία πλαισίων από τα παράθυρα, οι κεραίες που είναι ενσωματωμένες στο πίσω παρμπρίζ και οι λείες επιφάνειες, εκτός από την καθαρή σχεδίαση συμβάλλουν και στη βελτίωση της αεροδυναμικής απόδοσης του οχήματος. Το αποτέλεσμα είναι σίγουρα επιτυχημένο, όπως αποδεικνύεται από την κατάκτηση των τίτλων Smart product και Best of the Best 2020 στα βραβεία σχεδιασμού Red Dot.

Honda e

Τεχνολογία από το μέλλον
Το εσωτερικό του Honda e και η τεχνολογία που ενσωματώνει μοιάζει να έρχεται από το μέλλον καθώς δε θυμίζει σε τίποτα τα συμβατικά μοντέλα. Πριν ακόμα μπει στο αυτοκίνητο, ο οδηγός έχει δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης μέσω smartphone, ενώ όταν πλησιάζει το όχημα αυτό ξεκλειδώνει αυτόματα χωρίς κλειδί και προετοιμάζεται για την εκκίνηση.

Honda e

Στην ευρύχωρη καμπίνα την παράσταση κλέβει το ψηφιακό περιβάλλον οδήγησης, με ολόκληρο το ταμπλό να καλύπτεται από πέντε οθόνες υψηλής ανάλυσης. Οι δύο οθόνες 6” στις άκρες του αντικαθιστούν τους καθρέφτες, ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και οι δύο οθόνες αφής 12,3” υψηλής ευκρίνειας προβάλλουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το όχημα ενσωματώνοντας το προηγμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας της Honda. Ο κεντρικός καθρέφτης είναι επίσης ψηφιακός, εμφανίζοντας εικόνα από την αντίστοιχη κάμερα.

Honda e

Εκτός από την τεχνολογία αιχμής, η καμπίνα του Honda e χαρακτηρίζεται από τα υλικά υψηλής ποιότητας και από την κορυφαία πρακτικότητα για την κατηγορία. Οι ευέλικτοι αποθηκευτικοί χώροι της κεντρικής κονσόλας, με πολλές δυνατότητες διαμόρφωσης, συνδυάζονται με τις θήκες στις εμπρός και πίσω πόρτες και το πορτμπαγκάζ χωρητικότητας από 171 έως 861 lt, ενώ ο άπλετος χώρος για τους εμπρός και πίσω επιβάτες παραπέμπει σε οχήματα μεγαλύτερων κατηγοριών.

Honda e

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του νέου Honda e είναι το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης Honda Personal Assistant με αναγνώριση φωνητικών εντολών, το οποίο μαθαίνει τον οδηγό με την πάροδο του χρόνου και ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες του. Ένα σύστημα που φέρνει το μέλλον της αυτοκίνησης λίγο πιο κοντά, διευκολύνοντας την καθημερινότητά του χρήστη.

Το Honda e κάνει και ένα βήμα προς την αυτόνομη οδήγηση χάρη στα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης που περιλαμβάνονται στον εξοπλισμό του. Αποφεύγει πιθανές συγκρούσεις με αυτόματη ενεργοποίηση των φρένων, διατηρείται στη λωρίδα κυκλοφορίας και αναλαμβάνει πλήρως το παρκάρισμα. Πιο συγκεκριμένα, το Honda Parking Pilot θα εντοπίσει μια κατάλληλη θέση στάθμευσης και αφού πάρει έγκριση από τον οδηγό θα αναλάβει το τιμόνι, το γκάζι και το φρένο, πραγματοποιώντας αυτόματα τους κατάλληλους ελιγμούς για ένα ιδανικό παρκάρισμα με τη βοήθεια 4 καμερών και 12 αισθητήρων.

Οικολογικό αλλά και σπορ
Στο δρόμο, το Honda e είναι το πιο δυναμικό και οδηγικά ενδιαφέρον όχημα της κατηγορίας. Το χαμηλό κέντρο βάρους, η ιδανική κατανομή του (50:50), η ανεξάρτητη ανάρτηση σε κάθε τροχό, η πίσω κίνηση και η υψηλή ροπή του ηλεκτροκινητήρα, χαρίζουν σπορ αίσθηση και ζωηρές επιδόσεις. Η κορυφαία οδική συμπεριφορά θα φέρει το χαμόγελο στα χείλη του οδηγού κρατώντας τον μακριά από βαρετές λύσεις μετακίνησης. Παράλληλα, το Honda e παραμένει ένα ευκολοδήγητο, οικολογικό, ευέλικτο και πρακτικό σουπερμίνι ιδανικό για μετακινήσεις σε κάθε γωνιά της πόλης με μηδενικούς ρύπους.

Honda e

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως εκτός από τη λειτουργία Single Pedal Control που επιτρέπει οδήγηση με ένα πεντάλ, εκμεταλλευόμενη πλήρως την επιβράδυνση λόγω ανάκτησης ενέργειας, το Honda e διαθέτει δύο προγράμματα οδήγησης: Το Normal είναι προσανατολισμένο στην άνεση και το Sport στην αμεσότερη απόκριση.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που κάνουν το Honda e τόσο ξεχωριστό. Και τα οποία του επέτρεψαν να κατακτήσει τίτλους όπως αυτόν του Γερμανικού Αυτοκίνητο της Χρονιάς (είναι το 1ο ιαπωνικό μοντέλο που το καταφέρνει αυτό), Britain’s Best Car’ 2020 από το περιοδικό Autocar, Small Car of the Year στο θεσμό News International Motor Awards 2020 κ.ά.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 35,5 kWh χαρίζει στο Honda e αυτονομία 222 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση σύμφωνα με τον αυστηρό κύκλο μετρήσεων WLTP. Αυτό σημαίνει πως οι περισσότεροι οδηγοί θα καλύψουν με άνεση τις διαδρομές από και προς το γραφείο για μια ολόκληρη εβδομάδα χωρίς την ανάγκη φόρτισης. Όμως ακόμα και όταν αδειάσει, η μπαταρία φτάνει στο 80% της ενέργειάς της σε μόλις 30’ με έναν ταχυφορτιστή.

Honda e

Κίνητρα για την αγορά του
Χάρη στην κρατική επιδότηση του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά, που αφορά όλες τις εκδόσεις του Honda e, αλλά και στο όφελος απόσυρσης που προσφέρει η ελληνική αντιπροσωπεία, το πιο ξεχωριστό ηλεκτρικό μπορεί να γίνει δικό σας με κόστος που ξεκινά από τις €29.186. Επισκεφθείτε σήμερα την επίσημη ιστοσελίδα της Honda για να μάθετε περισσότερα και να κάνετε δικό σας το ηλεκτρικό αυτοκίνητο του μέλλοντος, από σήμερα.

Δείτε κι άλλες φωτογραφίες του νέου Honda e στην gallery που ακολουθεί, ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εταιρίας για να μάθετε περισσότερα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube