Honda Civic: Η θέα από την κορυφή

Honda Civic: Η θέα από την κορυφή

Τεχνολογικά προηγμένο, άνετο αλλά και συναρπαστικό στην οδήγηση, το νέο Civic καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις κάθε οδηγού.

Μέχρι σήμερα, πιστεύαμε ότι στα αυτοκίνητα παραγωγής γίνονται συμβιβασμοί. Όμως στην περίπτωση του νέου Honda Civic, το αποτέλεσμα είναι τόσο ολοκληρωμένο που σε αφήνει να αναρωτιέσαι αν υπήρξε κάποιος τομέας στον οποίο η εταιρία πράγματι αναγκάστηκε να συμβιβαστεί.

Το αθλητικό, μυώδες αμάξωμα του νέου Civic έχει κορυφαία αεροδυναμική και σπορ αλλά διακριτική διάθεση. Καλύπτει ένα ελαφρύτερο και πιο άκαμπτο πλαίσιο με φαρδύ αποτύπωμα στο δρόμο, το οποίο ευθύνεται για τα κορυφαία δυναμικά χαρακτηριστικά του. Το χαμηλό κέντρο βάρους και η πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων σε κάθε έκδοση, επιτρέπουν στο Civic να προσφέρει ασυναγώνιστη οδική συμπεριφορά, που υπερέχει από τον ανταγωνισμό τόσο σε απόδοση όσο και σε αίσθηση. Ταυτόχρονα όμως προσφέρει και κορυφαία άνεση, με κραδασμούς και θόρυβο να μένουν εκτός καμπίνας, όπως σε κανένα άλλο μοντέλο της κατηγορίας του.

Το ταμπλό καλύπτεται από υλικά κορυφαίας ποιότητας. Είναι οδηγοκεντρικό και εργονομικά σχεδιασμένο ώστε να χειρίζεσαι τα πάντα εύκολα εν κινήσει, και γεμάτο με πρακτικές κρυφές θήκες που μπορούν να χωρέσουν όλα τα μικροπράγματα της καθημερινότητας. Οδηγός και επιβάτες απολαμβάνουν άπλετο χώρο, χάρη στο μεγάλο μεταξόνιο (2.697 mm) και τα πολύ χαμηλά τοποθετημένα καθίσματα, ενώ κορυφαίος για την κατηγορία είναι και ο χώρος αποσκευών των 478 lt.

Honda Civic 2020 interior

Το infotainment Honda Connect νέας γενιάς με 7ιντση οθόνη αφής IPS υψηλής ευκρίνειας είναι πλούσιο σε δυνατότητες αλλά και ιδιαίτερα εύχρηστο, χάρη στα φυσικά πλήκτρα στο πλάι του. Διαθέτει θύρες USB και HDMI και προσφέρει συνδεσιμότητα Android Auto και Apple CarPlay. Οι πιο ξεχωριστές τεχνολογίες του Civic όμως παραμένουν κρυμμένες: Πρόκειται για τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας Honda Sensing. Το ενεργό cruise control, το αυτόματο φρενάρισμα, η ενεργή διατήρηση λωρίδας, η αναγνώριση πινακίδων κ.ά. είναι στάνταρ σε ολόκληρη τη γκάμα, κάνοντας το Civic ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα της κατηγορίας του.

Κάτω από το καπό, οι διαθέσιμοι κινητήρες τούρμπο άμεσου ψεκασμού συνδυάζουν την υψηλότερη απόδοση στην κατηγορία τους με την οικονομία, τη ραφιναρισμένη λειτουργία και τη μακροζωία. Ο 1.0 Turbo αποδίδει 126 PS και εκπέμπει μόνο 110 g CO2/km (NEDC) –ή 107 όταν συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο CVT. Ο 1.5 Turbo προσφέρει ένα συνδυασμό χαμηλού κυβισμού, υψηλής απόδοσης και χαμηλής κατανάλωσης που ομοιός του δεν υπάρχει στην αγορά. Χάρη στους 182 PS και στα 240 Nm, χαρίζει στο Civic επιδόσεις που δεν έχουν αντίπαλο, με 0-100 km/h σε 8,3", ενώ η κατανάλωση περιορίζεται στα 5,6 lt/100 km και οι εκπομπές CO2 στα 128 g/km.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το νέο Honda Civic είναι ένα αυτοκίνητο τεχνολογικά προηγμένο, άνετο αλλά και συναρπαστικό στην οδήγηση, που καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις κάθε οδηγού. Αυτά τα χαρακτηριστικά έρχονται να προστεθούν στην αξιοπιστία και την ποιότητα, έννοιες απόλυτα ταυτισμένες με το όνομα της Honda. Και σήμερα, έχεις κάθε λόγο να μην καθυστερήσεις την απόκτηση ενός Civic, αφού με το ισχύον προωθητικό πρόγραμμα Honda Dream Offers υπάρχει έκπτωση που φτάνει μέχρι και τις €2.100 (αναλόγως έκδοσης).

Honda Civic 2020

Πιο συγκεκριμένα, το Civic 5D 1.0 Turbo ξεκινά από τις €19.950 και το 1.5 Turbo από τις €25.850, με το μεταλλικό χρώμα να είναι στάνταρ σε κάθε περίπτωση και την εταιρία να καλύπτει και το κόστος των τελών κυκλοφορίας (σε συγκεκριμένο απόθεμα)! Ακόμα μεγαλύτερο είναι το όφελος στην περίπτωση του Civic 4D, με τιμή που ξεκινά από τις €20.900 και εκτός των τελών, καλύπτεται και από δωρεάν ασφάλιση στην έκδοση Comfort. Για επιπλέον σιγουριά, ο αγοραστής επωφελείται από την επέκταση εγγύησης στα πέντε χρόνια, αλλά και την 5ετή οδική βοήθεια του προγράμματος Honda Assist που προσφέρονται στάνταρντ σε όλη την γκάμα της Honda.

Τέλος, ενδιαφέρον έχει το πρωτοποριακό πρόγραμμα Honda Family, το οποίο έχει σκοπό να ανταμείψει τα πιστά μέλη της μεγάλης οικογένειας της Honda. Κάθε κάτοχος κάποιου μοντέλου της εταιρίας, με την αγορά ενός νέου αυτοκινήτου Honda εξασφαλίζει δωρεάν ασφαλιστική κάλυψη για ένα χρόνο στον ίδιο, αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο μέλος της οικογένειάς του (έως β’ βαθμού) θέλει να αποκτήσει ένα νέο Honda.

Μάθετε ακόμα περισσότερα για το νέο Honda Civic, εδώ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube