H Volvo αριστεύει και στο crash test της κλιματικής αλλαγής

H Volvo αριστεύει και στο crash test της κλιματικής αλλαγής

Με συντονισμένες και σωστά μελετημένες ενέργειες, η Volvo θα περιορίσει στο ελάχιστο την επιβάρυνση που προκαλούν στο περιβάλλον οι μετακινήσεις μας.

Το όνομα της Volvo είναι ταυτισμένο με την ασφάλεια. Έχοντας φέρει στα αυτοκίνητα παραγωγής από τη σύγχρονη ζώνη ασφαλείας τριών σημείων και τους πλευρικούς αερόσακους, μέχρι το αυτόματο φρενάρισμα και την επόπτευση τυφλού σημείου, η εταιρία είναι σαφές ότι δεν φοβάται τα crash tests. Όμως σήμερα, το δυσκολότερο crash test για όλους μας είναι η κλιματική αλλαγή. Και η Volvo έχει βαλθεί να αριστεύσει και σε αυτό. Πρωτοστάτες σε αυτή την προσπάθεια είναι φυσικά τα ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρίας.

Τα νέα Volvo C40 (αναμένεται το 2022) και XC40 Recharge (αναμένεται μέσα στο 2021) προσφέρουν πραγματική αυτονομία πάνω από 400 km με μηδενικούς ρύπους. Αποδοτικότητα που δεν επιβάλλει κανένα συμβιβασμό σε δυνατότητες και επιδόσεις, χάρη στην τετρακίνηση και τους 408 ίππους που αποδίδουν τα διπλά ηλεκτρομοτέρ τους. Έτσι τα νέα Volvo C40 και XC40 Recharge αποτελούν την αιχμή της τεχνολογίας ηλεκτρικών σήμερα και στρώνουν τον δρόμο για την παραγωγή αποκλειστικά ηλεκτρικών μοντέλων ως το 2030, όπως έχει δεσμευτεί η Volvo.

Volvo advertorial

Μέχρι τότε, όλα τα μοντέλα της διατίθενται σε επαναφορτιζόμενες υβριδικές εκδόσεις Recharge plug-in hybrid. Αυτοκίνητα που συνδυάζουν τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης στις καθημερινές μετακινήσεις με την ευχρηστία ενός θερμικού κινητήρα, με συνδυασμένη ισχύ έως 390 PS και κατανάλωση που μπορεί να περιορίζεται ακόμα και σε 1,8 lt/100 km. Οι υπόλοιπες εκδόσεις βενζίνης ή ντίζελ ενσωματώνουν ήπιο υβριδικό σύστημα, έτσι ώστε να περιορίσουν στο ελάχιστο την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2.

Οι συντονισμένες ενέργειες της Volvo για περιορισμό της επιβάρυνσης που προκαλούν στο περιβάλλον οι μετακινήσεις μας όμως δεν εξαντλούνται εκεί. Στην ολιστική προσέγγιση της εταιρίας περιλαμβάνονται πολλές μικρές ή μεγαλύτερες ενέργειες, με τον ίδιο στόχο. Η χρήση δέρματος σταδιακά καταργείται από ολόκληρη την γκάμα. Η ενέργεια που καταναλώνουν τα εργοστάσια της Volvo ήδη προέρχεται σε ποσοστό 80% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Και αυτό το νούμερο θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια.

Volvo advertorial

Η εταιρεία ασχολείται διεξοδικά με την προέλευση των εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται για κάθε σημείο των αυτοκινήτων της, από την εξόρυξη των υλικών μέχρι την κατασκευή τους, για να διασφαλίζει ότι παράγονται με τον πλέον «πράσινο» τρόπο. Και ως το 2025, το 25% του πλαστικού που χρησιμοποιείται στα αυτοκίνητά της θα είναι ανακυκλωμένο. Η Volvo διευρύνει ολοένα και περισσότερο τη δυνατότητα απόκτησης των μοντέλων της μέσω διαδικτύου, με τελικό στόχο την πλήρη επικράτηση αυτού του τρόπου διάθεσης.

Όλα τα παραπάνω συμβάλλουν στον απώτερο σκοπό της Volvo που δεν είναι άλλος από το ουδέτερο αποτύπωμα CO2 ως το 2040. Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα τον πετύχει.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube