H HELLA καθορίζει το στιλ στην εποχή του e-mobility

H HELLA καθορίζει το στιλ στην εποχή του e-mobility

Από τα μέσα του 2025, η HELLA θα εξοπλίσει συνολικά οκτώ διαφορετικά ηλεκτρικά οχήματα premium Γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών με ολοκληρωμένες μονάδες για το μπροστινό μέρος του οχήματος.

Hella Phygital

Η HELLA, προμηθευτής των αυτοκινητοβιομηχανιών που δραστηριοποιείται υπό την ομπρέλα FORVIA, έχει λάβει σημαντικές παραγγελίες για ενσωματωμένες εμπρόσθιες ασπίδες Phygital Shields από premium Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Αυτές οι πολύπλοκες μονάδες μεγάλης επιφάνειας για το μπροστινό μέρος του οχήματος χρησιμοποιούνται ως στοιχείο σχεδιασμού που καθορίζει το στυλ και διαφοροποιεί τη μάρκα των ηλεκτρικών οχημάτων μέσω φωτισμού και πολυχρωμίας. 

Με πρόσθετες λειτουργίες, όπως ενσωματωμένη τεχνολογία αισθητήρων, διαπερατότητα ραντάρ και θέρμανση, διαδραματίζουν επίσης κεντρικό ρόλο στην αυτοματοποιημένη οδήγηση. Περιλαμβάνουν συνολικά οκτώ διαφορετικές σειρές ηλεκτρικών οχημάτων και έχουν συνολικό προϋπολογισμό άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Η έναρξη της μαζικής παραγωγής προγραμματίζεται από τα μέσα του 2025. Η ανάπτυξη και η παραγωγή πραγματοποιούνται στο κέντρο τεχνογνωσίας της HELLA για τον φωτισμό αμαξωμάτων στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας -μια έκδοση ειδικά για την κινεζική αγορά αυτοκινήτων θα κατασκευαστεί σε ένα από τα εργοστάσια φωτισμού της HELLA στην Κίνα.

HELLA Phygital

«Με τις ενσωματωμένες εμπρόσθιες ασπίδες Phygital , αντιμετωπίζουμε ταυτόχρονα δύο τάσεις που θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο μέλλον της κινητικότητας: την ηλεκτροκίνηση και την αυτοματοποιημένη οδήγηση», τονίζει ο Yves Andres, διευθύνων σύμβουλος φωτισμού της HELLA. 

«Από τη μία πλευρά, τα ηλεκτρικά οχήματα δεν διαθέτουν την κλασική μάσκα ψυγείου. Αυτό μας δίνει νέες δυνατότητες και βαθμούς ελευθερίας για τη διαμόρφωση του μπροστινού μέρους του οχήματος. Με τις εμπρόσθιες τεχνολογίες μας, παρέχουμε το στοιχείο που καθορίζει το στιλ, με το οποίο οι κατασκευαστές αυτοκινήτων μπορούν να ξεχωρίσουν στην αγορά και να δώσουν στην ηλεκτροκίνηση ένα πρόσωπο. Από την άλλη πλευρά, οι μπροστινές Phygital ασπίδες μας αποτελούν βασική τεχνολογία για την αυτοματοποιημένη οδήγηση, καθώς όλο και περισσότεροι αισθητήρες εγκαθίστανται στο μπροστινό μέρος του οχήματος. Για να λειτουργούν αξιόπιστα, πρέπει να προστατεύονται τόσο μηχανικά όσο και από τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Το εξασφαλίζουμε αυτό με τις εμπρόσθιες Phygital ασπίδες και παρέχουμε ένα πλήρες σύστημα από μία μόνο πηγή», συμπληρώνει ο Yves Andres.

Οι εμπρόσθιες Phygital ασπίδες είναι από τα πιο εξελιγμένα τεχνολογικά προϊόντα σε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο φωτισμού της HELLA. Ανάλογα με τις προδιαγραφές του πελάτη, διατίθενται σε διάφορα επίπεδα ενσωμάτωσης, για παράδειγμα με διαφορετικές λειτουργίες φωτισμού. Με βάση τις απαιτήσεις του εκάστοτε πελάτη, μπορούν να ενσωματωθούν λειτουργίες προβολέων και φωτεινών σηματοδοτών. Οι λαμπτήρες LED μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τον φωτισμό του μπροστινού μέρους του οχήματος, την ανάδειξη των χαρακτηριστικών στοιχείων της μάρκας ή τη δημιουργία animation για την άφιξη στο σπίτι/αποχώρηση από το σπίτι. 

Λαμβάνοντας υπόψη, μεταξύ άλλων, τις διαφορετικές χρωματικές παραλλαγές των εμπρόσθιων φωτοβολταϊκών ασπίδων καθώς και τις φωτιζόμενες και μη φωτιζόμενες εκδόσεις, στο πλαίσιο των έργων των πελατών διατίθενται συνολικά πάνω από 140 διαφορετικά σχέδια.

HELLA Phygital

Ταυτόχρονα, οι εμπρόσθιες Phygital ασπίδες εξασφαλίζουν την εφαρμογή των λειτουργιών αυτοματοποιημένης οδήγησης, όπως ο αυτόματος έλεγχος απόστασης (ACC). Για το σκοπό αυτό, τα οι εμπρόσθιες Phygital ασπίδες λειτουργούν ως διαφανές κάλυμμα για τους αισθητήρες ραντάρ που είναι ενσωματωμένοι στο μπροστινό μέρος του οχήματος, με σκοπό την προστασία τους από τις επιδράσεις των καιρικών συνθηκών και της βρωμιάς. 

Ταυτόχρονα, η λειτουργία θέρμανσης, η οποία είναι επίσης ενσωματωμένη, καθιστά τους αισθητήρες ραντάρ μια τεχνολογία αντίληψης του περιβάλλοντος που είναι ανεξάρτητη από τις καιρικές συνθήκες. «Η HELLA δραστηριοποιείται με επιτυχία στον τομέα των ραντόμ για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Αυτές οι εμπειρίες ετών έχουν ενσωματωθεί τώρα στην υλοποίηση των πολυλειτουργικών ραντόμ», δηλώνει ο Boštjan Furlan, υπεύθυνος για το Κέντρο Προϊόντων Φωτισμού Αμαξωμάτων Αυτοκινήτων της HELLA.

HELLA Phygital

Οι εμπρόσθιες Phygital ασπίδες αποτελούνται από έως και οκτώ διαφορετικά στρώματα φύλλων αλουμινίου και πλαστικού, μερικά από τα οποία είναι κατασκευασμένα από βιώσιμα ανακυκλωμένα υλικά. Για ένα από τα projects πελάτη της, το οποίο περιλαμβάνει πέντε διαφορετικά μοντέλα οχημάτων, η HELLA χρησιμοποιεί επίσης πλαστικά πολυουρεθάνης για πρώτη φορά. Αυτά προσδίδουν στις ασπίδες Phygital ένα χαρακτηριστικό αυτοθεραπείας: μετά από μικρές ζημιές ή παραμορφώσεις που προκαλούνται από τις καιρικές συνθήκες ή από μικρές πέτρες, μπορούν να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση υπό την επίδραση θερμότητας, όπως το ηλιακό φως, χάρη στις πολυουρεθάνες που χρησιμοποιούνται.

«Τα projects των πελατών δεν είναι μόνο ιδιαίτερα σημαντικά για εμάς λόγω του όγκου των παραγγελιών. Πάνω απ' όλα, τονίζουν για άλλη μια φορά τις εκτεταμένες αρμοδιότητές μας και την ηγετική μας θέση όσον αφορά στην ενσωμάτωση τεχνολογιών και τη δημιουργία νέων σχεδιαστικών ελευθεριών», λέει ο διευθύνων σύμβουλος φωτισμού Yves Andres.

«Ταυτόχρονα, οι εμπρόσθιες Phygital ασπίδες μας θα αλλάξουν την εμφάνιση του μπροστινού μέρους του οχήματος από την αρχή και θα διαμορφώσουν την εικόνα της μάρκας για τους πελάτες μας για τα επόμενα χρόνια. Το γεγονός ότι είμαστε σε θέση να διαδραματίσουμε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση αυτής της εξέλιξης μας γεμίζει υπερηφάνεια και υπογραμμίζει για άλλη μια φορά την ισχυρή μας θέση όσον αφορά τις τάσεις στην αγορά της αυτοκινητοβιομηχανίας», προσθέτει ο Andres. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube