H επόμενη γενιά παιδικών καθισμάτων ξεκινά τώρα!

H επόμενη γενιά παιδικών καθισμάτων ξεκινά τώρα!

H CYBEX, κορυφαία εταιρία στον κλάδο της βρεφοανάπτυξης, καινοτομεί για ακόμα μια φορά έτσι ώστε να προσφέρει τη μέγιστη δυνατή προστασία σε κάθε μικρή ή μεγάλη μετακίνηση με το αυτοκίνητο.

Ετοιμάζεστε να αποκτήσετε το πρώτο σας παιδί; Αυτά είναι υπέροχα νέα! Βρίσκεστε σε μία φάση όπου ολόκληρη η ζωή σας πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο. Είναι αναμφισβήτητα μία περίοδος με έντονα συναισθήματα που ταυτόχρονα όμως συνοδεύεται και από μεγάλες υποχρεώσεις. Η φροντίδα, η διαπαιδαγώγηση και, κυρίως, η ασφάλεια του νέου μέλους της οικογένειας βρίσκεται στα χέρια σας. 

Εστιάζοντας σε αυτό το τελευταίο στοιχείο, ενώ το περιβάλλον του σπιτιού μπορεί να θεωρηθεί σχετικά ασφαλές, δεν ισχύει το ίδιο και για το αυτοκίνητο. Τα σύγχρονα μέσα προστασίας, όπως οι ζώνες και οι αερόσακοι, είναι σχεδιασμένα αποκλειστικά για ενηλίκους. 

Έτσι, είναι κεφαλαιώδους σημασίας η επιλογή του ενδεδειγμένου παιδικού καθίσματος, το οποίο και θα χρησιμοποιηθεί από την πρώτη κιόλας διαδρομή του παιδιού, την επιστροφή της οικογένειας από το μαιευτήριο. Προφανώς υπάρχουν πολλές εταιρίες με προτάσεις και επιλογές για να καλύπτουν κάθε είδους απαίτηση. Με μία σχετικά απλή όμως αναζήτηση, εύκολα θα δει κάποιος τις επιλογές να περιορίζονται, εφόσον το ζητούμενο είναι η πρακτικότητα και η ουσιαστική ασφάλεια του παιδιού. 

Η CΥΒΕΧ, έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ηγέτιδα στον κλάδο της βρεφοανάπτυξης και leader στην κατηγορία των παιδικών καθισμάτων. Χάρη στη σκληρή δουλειά της ομάδας Έρευνας και Ανάπτυξης, τα καθίσματα αυτοκινήτου έχουν λάβει βραβεύσεις και διακρίσεις από κορυφαίους Γερμανικούς οργανισμούς όπως ο ADAC και TCS. Η γκάμα των προϊόντων της καλύπτει καλύπτει κάθε στάδιο ηλικίας του παιδιού, έτσι ώστε να εξασφαλίζει στο παιδί μέγιστη άνεση και ασφάλεια, σε κάθε διαδρομή!

Παρέχοντας μια μεγάλη γκάμα επιλογών στα παιδικά καθίσματα, όλοι οι γονείς μπορούν να βρουν εύκολα το ιδανικό κάθισμα που ταιριάζει άψογα στις ανάγκες του παιδιού, προσφέροντας παράλληλα μέγιστη πρακτικότητα και ευελιξία για τους ίδιους. H σειρά Z-line από τη CYBEX, αποτελείται από 3 καθίσματα και μπορεί να καλύψει κάθε στάδιο ανάπτυξης του παιδιού από τη γέννηση έως και 12 ετών.

Τα καθίσματα της CYBEX, μπορούν να συνδυαστούν με τις βάσεις καθισμάτων, προσφέροντας στους γονείς μέγιστη πρακτικότητα και ευελιξία τόσο στην προσαρμογή του καθίσματος στο αυτοκίνητο, όσο και στην είσοδο ή την έξοδο του παιδιού από το αυτοκίνητο. Το Modular System επιτρέπει στη βάσης Z να είναι συμβατή με παραπάνω από 1 καθίσματα της CYBEX, έτσι ώστε να συντροφεύει τις μετακινήσεις σας για χρόνια. Με τον μοναδικό μηχανισμό περιστροφής της μάλιστα, διευκολύνει σημαντικά το έργο του γονιού στην είσοδο και έξοδο του παιδιού.

Η συγκεκριμένη σειρά ξεκινά με το Cloud Z i-Size, ένα κάθισμα ειδικά σχεδιασμένο να ανταποκρίνεται στις ανάγκες ακόμα και των πιο ευαίσθητων νεογέννητων και πρόωρων μωρών. Των οποίων να σημειώσουμε οι μύες και τα αντανακλαστικά του αυχένα δεν έχουν ακόμα αναπτυχθεί πλήρως. Όταν το μωρό μεγαλώσει και χρειαστεί να μεταβεί στο επόμενο κάθισμα, ακολουθεί το Sirona Z i-Size που καλύπτει διαστάσεις ύψους 45-105 cm και βάρους έως 18 κιλά. Ως το τελευταίο κάθισμα για το παιδί, το κάθισμα Solution Z i-Fix χάρη στο ρυθμιζόμενο προσκέφαλο ύψους 12 θέσεων μπορεί να  συντροφεύει το παιδί έως και την προεφηβεία.

Cybex Anoris T

Το πραγματικό αστέρι της CYBEX είναι αναμφίβολα το βραβευμένο Anoris T i-Size. Το πρώτο κάθισμα παγκοσμίως με ενσωματωμένο αερόσακο που σηματοδοτεί μια νέα εποχή στην παιδική ασφάλεια! Ύστερα από χρόνια μελετών και σχολαστικής έρευνας, το Anoris T i-Size μπορεί να εγγυηθεί τη μέγιστη δυνατή προστασία για το παιδί, υποστηρίζοντας με ασφάλεια την ευαίσθητη περιοχή του αυχένα και τη σπονδυλική στήλη. Πρόσφατα μάλιστα, βραβεύτηκε ως το ασφαλέστερο παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου που έχει περάσει ποτέ από δοκιμές στην κατηγορία του, σύμφωνα με τους Γερμανικούς οργανισμούς ADAC και Stiftung Warentest.

Όπως όλα τα προϊόντα της εταιρίας, η τοποθέτησή του στο αυτοκίνητο είναι πραγματικά απλή ως διαδικασία και δεν απαιτεί σωματική δύναμη ή ιδιαίτερες ικανότητες. Το Αnoris T i-Size τοποθετείται με φορά προς τα εμπρός και έτσι το παιδί απολαμβάνει καλύτερα την επικοινωνία και την αλληλεπίδραση με τον γονέα. Είναι ιδιαίτερα απλό στην τοποθέτηση και παρέχει περισσότερη άνεση, εύκολη είσοδο στο κάθισμα και μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων ώστε να επιτρέπει την ανεμπόδιστη επικοινωνία του παιδιού με τον γονέα, κοιτώντας μέσα από τον καθρέφτη.

Tο Anoris T i-Size κάνει τις μεγάλες διαδρομές με το αυτοκίνητο ακόμα πιο άνετες, προσφέροντας απεριόριστη ευελιξία κινήσεων και περισσότερο χώρο για τα πόδια του παιδιού έως και έξι ετών. 

Αναφορικά με το κομμάτι της ασφάλειας, η τοποθέτηση του καθίσματος γίνεται με τη χρήση του μηχανισμού Isofix, κάτι που ισχύει για σε κάθε κάθισμα της CYBEX. Διαθέτει σύστημα γραμμικής προστασίας πλευρικής Σύγκρουσης (L.S.P) και πληροί τα πιο πρόσφατα πρότυπα ασφαλείας UN R129/03.

Στο Anoris T i-Size, ο αερόσακος που είναι ενσωματωμένος στην ασπίδα πρόσκρουσης του καθίσματος προστατεύει τόσο το κεφάλι του παιδιού όσο και τον αυχένα του. Ο αερόσακος ενεργοποιείται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου, ανοίγοντας για να απλωθεί σε σχήμα C μπροστά στο παιδί, καλύπτοντας όλο το σώμα του παιδιού.  Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνει να παρέχει έως και 50% περισσότερη προστασία, σε σχέση με ένα συμβατικό κάθισμα!

Το Anoris T i-Size από τη CYBEX απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 15 περίπου μηνών έως και έξι ετών. Όσον αφορά στις φυσικές διαστάσεις, σε ύψη 76-115 cm και με μέγιστο βάρος τα 21 κιλά.

Περισσότερες πληροφορίες για το Anoris T i-Size και την υπόλοιπη γκάμα παιδικών καθισμάτων μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα της CYBEX.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube