Για μεταχειρισμένο FIAT Panda, στο δίκτυο Σφακιανάκης Επιλογές

Για μεταχειρισμένο FIAT Panda, στο δίκτυο Σφακιανάκης Επιλογές

Η αναζήτηση για ένα σύγχρονο, πρακτικό και οικονομικό στην αγορά και τη χρήση μικρό μεταχειρισμένο, εύκολα καταλήγει στο FIAT Panda.

Η μακρά παράδοση της ιταλικής φίρμας στα αυτοκίνητα πόλης έχει οδηγήσει αρκετούς να παραδεχτούν πως «κανένας δεν φτιάχνει μικρά αυτοκίνητα όπως η FIAT». Ανεξάρτητα από το αν αυτός ο ισχυρισμός ισχύει καθολικά ή όχι, το τελευταίο FIAT Panda σίγουρα αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση για όσους ψάχνουν ένα μικρό και οικονομικό, αλλά πολύ ικανό μεταχειρισμένο.

Το ξεχωριστό αμάξωμα του FIAT Panda, που συνδυάζει το πρακτικό σχήμα με τις στιλάτες λεπτομέρειες, κρύβει μια προσεγμένη καμπίνα, με ανθεκτικά υλικά καλής ποιότητας και πολύ πρακτικές λύσεις, όπως το ράφι εμπρός από το συνοδηγό. Ο οδηγός κάθεται ψηλά, κι έχει καλή ορατότητα και το λεβιέ ταχυτήτων σε ιδανική θέση. Τέσσερις ενήλικοι θα χωρέσουν μαζί με μπόλικες αποσκευές για τα δεδομένα της κατηγορίας (225 lt), μόνο που οι πίσω ίσως αναζητήσουν λίγο περισσότερο χώρο για τα γόνατα.

Ωστόσο, το στοιχείο που διαφοροποιεί το FIAT Panda σε σχέση με κάθε άλλο μίνι, είναι η ιδιαίτερα πληθωρική γκάμα του, αφού περιλαμβάνει εκδόσεις με τρεις διαφορετικούς τύπους καυσίμου: Βενζίνη, ντίζελ και CNG. Τη βάση της γκάμας ορίζει ένας 4κύλινδρος κινητήρας βενζίνης 1.200 cc με 69 PS, ενώ περισσότερη δύναμη προσφέρει ο δικύλινδρος 0.9 TwinAir, που χάρη στο τούρμπο και την προηγμένη τεχνολογία του αποδίδει 85 PS.

Αυτό το μοτέρ δέχτηκε και τις κατάλληλες επεμβάσεις για να μπορεί να καταναλώνει φυσικό αέριο, οπότε εφοδιάζει το Panda CNG. Σε αυτή την περίπτωση η απόδοση φτάνει τους 80 PS και οι εκπομπές CO2 περιορίζονται στα 97 g/km, ενώ το κόστος κίνησης πλησιάζει τα €3/100 km. Όσοι προτιμούν τη λύση του ντίζελ, θα ικανοποιηθούν απόλυτα από το Panda 1.3 MultiJet, το οποίο χαρακτηρίζεται από την άφθονη ροπή, ανεξάρτητα αν πρόκειται για την έκδοση των 75 ή των 95 PS.

Τα περισσότερα FIAT Panda έχουν χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων, όμως ο κινητήρας TwinAir προσφέρεται και σε συνδυασμό με το αυτοματοποιημένο κιβώτιο Dualogic, για αυξημένη ευκολία οδήγησης. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην αγορά υπάρχουν και πολλά Panda 4x4, με κινητήρα MultiJet ή TwinAir, τα οποία στα προτερήματα του μοντέλου προσθέτουν την πιο άνετη ανάρτηση και την ικανότητα να φτάσει αρκετά μακρύτερα από εκεί που τελειώνει η άσφαλτος.

FIAT Panda

Αυτό που μένει είναι να αποφασίσει ο αγοραστής ποιο μεταχειρισμένο Panda είναι το πιο κατάλληλο για εκείνον, μέσα από αυτή την τεράστια γκάμα εκδόσεων. Έχει μεγαλύτερη σημασία η ασυναγώνιστη οικονομία ενός Panda CNG, το ξεκούραστο και οικονομικό ταξίδι ενός Panda MultiJet, το οδηγικό νεύρο ενός Panda TwinAir, η ικανότητα κίνησης εκτός δρόμου ενός Panda 4x4 ή η χαμηλότερη τιμή αγοράς ενός Panda 1.2;

Χάρη στη μεγάλη απήχηση που είχαν όλες οι εκδόσεις του FIAT Panda, μπορούν να βρεθούν σε ικανή ποσότητα στην αγορά μεταχειρισμένου. Όπως διαπιστώνουμε με μια επίσκεψη στη σελίδα Σφακιανάκης Επιλογές, υπάρχουν FIAT Panda ενός έτους, με τιμή που ξεκινά από τις €8.450 και με πολλά προνόμια.

Στην κατηγορία Almost New μπορούμε να βρούμε ελαφρώς μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, με ημερομηνία έκδοσης 1ης άδειας κάτω των 18 μηνών. Αυτά αποτελούν σημαντικές ευκαιρίες αγοράς, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν χρησιμοποιηθεί για 6-18 μήνες, έχουν ελάχιστα χιλιόμετρα, η τιμή τους είναι ιδιαίτερα ελκυστική σε σχέση με την αγορά καινούριου και –το σημαντικότερο όλων– έχουν πρόγραμμα εργοστασιακής εγγύησης εν ισχύ, που ανάλογα με την μάρκα μπορεί να έχει διάρκεια 2-5 χρόνια.

Αξίζει να αναφερθεί πως το δίκτυο Σφακιανάκης Επιλογές αποτελεί το μεγαλύτερο και πλέον οργανωμένο δίκτυο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στη Ελλάδα, με 17 συνολικά σημεία πώλησης. Ποτέ άλλοτε η απόκτηση ενός πρακτικά καινούργιου, σύγχρονου μικρού μεταχειρισμένου, δεν ήταν τόσο εύκολη.

FIAT Panda

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube