Φόρμουλα 1 και Στοίχημα

Φόρμουλα 1 και Στοίχημα

Τι πρέπει να ξέρουμε και ποιες καταστάσεις μπορούμε να εκμεταλλευτούμε, ώστε να ποντάρουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην Φόρμουλα 1;

Όπως έχει σαν άθλημα τους δικούς του φανατικούς φίλους, οι οποίοι ενδεχομένως να μην ασχολούνται με τίποτα άλλο, έτσι συμβαίνει και στο στοίχημα. Φόρμουλα 1 και Στοίχημα λοιπόν, μία σχέση ιδιαίτερη, ειδικά για τους παίκτες που ποντάρουν σε αυτήν και στα μεγάλα Γκραν Πρι. Είναι μία κατηγορία παικτών στοιχήματος που παίζει σχεδόν αποκλειστικά στη Φόρμουλα 1 και δεν ασχολείται με τίποτα άλλο. Άλλωστε υπάρχουν πολλοί bookmakers, όπως πχ η Sportingbet, που προσφέρουν το κορυφαίο πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού προς στοιχηματισμό.

Κάθε αγώνας εξιτάρει τον κόσμο και οι τζίροι στις στοιχηματικές πλατφόρμες παίρνουν φωτιά. Μεγάλες μάχες, τερματισμοί θρίλερ, δύσκολα και δυσάρεστα ατυχήματα, απρόβλεπτα στα πιτ στοπ, βεντέτες οδηγών και αλληλεγγύη μεταξύ ομόσταβλων (οδηγών που ανήκουν στην ίδια εταιρεία). Τα πάντα μπορούν να συμβούν και τα πάντα παίζουν ρόλο σε μία κούρσα. Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να ξέρουμε και ποιες καταστάσεις μπορούμε να εκμεταλλευτούμε, ώστε να ποντάρουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να «παντρέψουμε» Φόρμουλα 1 και Στοίχημα.
 

Οι αγορές στη Φόρμουλα 1
Οι βασικές αγορές έχουν να κάνουν κυρίως με τους οδηγούς και με τις κατασκευάστριες εταιρείες. Ποιος θα κερδίσει το κάθε Γκραν Πρι και τι αυτοκίνητο θα οδηγεί. Εκεί οι τζίροι εκτινάσσονται. Επίσης η Φόρμουλα είναι ένα άθλημα που στις δύο συγκεκριμένες κατηγορίες παίρνει μεγάλα πονταρίσματα και στο μακροχρόνιο στοίχημα για κατάκτηση. 

Από εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλες αγορές οι οποίες είναι οι εξής:
●    Πρώτος οδηγός που θα αποσυρθεί 
●    Τερματισμός στους Βαθμούς
●    Τερματισμός στην Πρώτη 6άδα
●    Πρώτη Εγκατάλειψη Κατασκευαστή
●    Τερματισμός στο Πόντιουμ
●    Θέση Εκκίνησης του Νικητή
●    Αριθμός Καταταγμένων Οδηγών
●    Αυτοκίνητο Ασφαλείας
●    Διαφορά Νίκης
●    Εθνικότητα Νικητή


Σημαντικοί παράγοντες για Φόρμουλα 1 και Στοίχημα
Είναι αρκετά πράγματα που πρέπει να ξέρετε και να εξετάσετε πριν ποντάρετε σε κάποιο Γκραν Πρι. Το στοίχημα θέλει γνώση γενικότερα. Αυτό ισχύει -και με το παραπάνω- μάλιστα στη Φόρμουλα 1. Ας δούμε λοιπόν κάποια βασικά στοιχεία που επηρεάζουν τις αποδόσεις, αλλά και το ποντάρισμα-επιλογή σας:

Θέση εκκίνησης
Παίζει εξέχοντα ρόλο. Η Φόρμουλα 1 δεν είναι Moto GP. Οι προσπεράσεις δεν είναι εύκολες, γι' αυτό συμβαίνουν σχετικά σπάνια. Αυτό σημαίνει ότι η θέση που θα ξεκινήσει κάθε αμάξι παίζει σημαντικό ρόλο. Να πούμε μόνο ένα παράδειγμα. Στην πίστα της Μόντσα, όποιος ξεκινήσει πρώτος, κερδίζει την κούρσα σε ποσοστό 80% τα τελευταία χρόνια. Το ποσοστό είναι ασύλληπτο. Είναι τέτοια η φύση της πίστας που δεν επιτρέπει πολλές προσπεράσεις, οπότε...

Τακτική εταιρείας
Παίζει τεράστιο ρόλο. Ο κάθε οδηγός ανήκει και σε μία εταιρεία. Ας πούμε στη Μερσέντες για παράδειγμα. Έχει δύο οδηγούς. Κάποιον υπολογίζει ως τον ισχυρότερο. Μόλις τα πράγματα ξεκαθαρίσουν μετά τα πρώτα Γκραν Πρι, αναγκαστικά αυτός που έχει μείνει δεύτερος από την ίδια εταιρεία, κάνει «αβάντες» στον πρώτο με όποιον τρόπο του ζητηθεί από το τιμ. Αυτό βέβαια καμιά φορά δημιουργεί και ευτράπελα. 

Ελαστικά και καιρικές συνθήκες
Αμφότερα έχουν τη δική τους μεγάλη σημασία και δρουν συνδυαστικά, ή αν προτιμάτε αλληλεξαρτώμενα. Το τι ελαστικά θα φορέσει κάθε μονοθέσιο έχει να κάνει με τη μορφή της πίστας αλλά και με τον καιρό. Άλλα μπαίνουν σε βροχή, αλλά σε ξηρό μέρος με ηλιοφάνεια. Και το θέμα είναι πως συμπεριφέρεται κάθε αμάξι με τον ανάλογο τύπο ελαστικού. 

Η σημασία των δοκιμαστικών
Κι εδώ φαίνονται αρκετά πράγματα. Τα δοκιμαστικά βγάζουν τη θέση εκκίνησης, τον ταχύτερο γύρο και γενικά αρκετά πράγματα. Τόσο για την κατάσταση του οδηγού όσο και του αυτοκινήτου. Είναι πολύ σημαντικό αν σκοπεύετε να ποντάρετε στο Γκραν Πρι, να έχετε παρακολουθήσει με τα ίδια σας τα μάτια τα δοκιμαστικά και να μην διαβάσετε απλά νούμερα. Πέραν αυτού και μόνο ότι από αυτά εξαρτάται από ποια θέση θα ξεκινήσει κάθε οδηγός, αρκεί από μόνο του για να του δώσει τεράστια σημασία. 

Το στοίχημα στη Φόρμουλα 1 είναι πολύ συναρπαστικό, αρκεί να ποντάρετε έχοντας αρκετές γνώσεις, με καθαρό μυαλό, σύνεση και σωστή πληροφορία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube