Ford Vans & Trucks: Επαγγελματικό για όλους

Ford Vans & Trucks: Επαγγελματικό για όλους

Η Ford διαθέτει πλούσια γκάμα επαγγελματικών αυτοκινήτων που περιλαμβάνει μέχρι και υβριδικά, ήπια ή επαναφορτιζόμενα.

Το μικρότερο επαγγελματικό της Ford βασίζεται στην 3θυρη εκδοχή του σουπερμίνι της φίρμας και ονομάζεται Fiesta Van. Οι διαφορές του σε σχέση με την επιβατική έκδοση, είναι η απουσία πίσω καθίσματος και παραθύρων που δημιουργούν έναν επίπεδο χώρο φόρτωσης και απευθύνεται σε επαγγελματίες που θέλουν ένα όχημα με μαζεμένες εξωτερικές διαστάσεις για να κινούνται στα στενά των πόλεων. Ο χώρος φόρτωσης έχει χωρητικότητα 1,0 m3 με προστατευτικό πλαστικό δάπεδο και περιλαμβάνει τέσσερις κρίκους πρόσδεσης, ατσάλινο διαχωριστικό και φωτισμό. Το ωφέλιμο φορτίο φτάνει τα 515 kg (ανάλογα με την έκδοση κινητήρα) και το μήκος φόρτωσης φτάνει τα 1.283 mm. Οι βενζινοκινητήρες που εφοδιάζουν το Fiesta Van είναι ο 1.1 Ti-VCT που αποδίδει 85 PS και ακολουθεί ο πολυβραβευμένος 1.0 EcoBoost με 125 PS, με ή χωρίς ήπια υβριδική υποβοήθηση (mHEV). Διατίθεται σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού, Trend και Sport, με τιμή εκκίνησης τις €15.852.

Ford Fiesta Van 2 drive.gr

Η οικογένεια των Ford Transit είναι από τις πιο πολυπρόσωπες στον κόσμο των επαγγελματικών. Έχουμε, κατά σειρά μεγέθους, το κλασικό φορτηγό Transit, τα βραβευμένα Transit Custom και Transit Connect (βασισμένο στο Focus), και το βασισμένο στο Fiesta, Transit Courier.

H συγγένεια του Transit Courier με το σουπερμίνι Fiesta είναι ολοφάνερη στο εμπρός μέρος και, με μήκος μόνο 4,157 m, είναι ένα πολύ ευέλικτο βανάκι για μέσα στην πόλη. Παρά τις μαζεμένες εξωτερικές διαστάσεις όμως, το Transit Courier προσφέρει χώρο φόρτωσης 2,3 m3 και ωφέλιμο φορτίο 660 kg. Η Ford έχει εφοδιάσει τον πίσω ημιάκαμπτο άξονα με ελατήρια προοδευτικής σκληρότητας, για σωστή λειτουργία με κάθε φορτίο, ενώ προσφέρει το Courier με δύο κινητήρες: Τον 1.0 EcoBoost βενζίνης των 100 PS και έναν ντίζελ 1.5 με 100 PS. Τα επίπεδα εξοπλισμού είναι Trend, Limited και Sport και η τιμή εκκίνησης της γκάμας έχει καθοριστεί στις €15.990.

Ford Transit Courier 1 drive.gr

Όπως συμβαίνει και με το μικρότερο Courier που βασίζεται σε επιβατικό μοντέλο της φίρμας, έτσι και το Transit Connect βασίζεται στο Focus. Διατίθεται με δύο διαφορετικές επιλογές μεταξονίου, κοντό (2.662 mm) ή μακρύ (3.062 mm), με τρεις διαφορετικούς κινητήρες, έναν βενζίνης και δύο ντίζελ. Όσον αφορά στη χωρητικότητα, προσφέρει συνολικό όγκο φόρτωσης 2,93 m3 στο κοντό και 3,63 m3 στο μακρύ. Το LWB έχει άνοιγμα πλαϊνής πόρτας τέτοιο που να μπορεί να φορτωθεί μια ευρωπαλέτα. Ο μοναδικός κινητήρας βενζίνης είναι ο 1.0 EcoBoost των 100 ίππων, ενώ στις πετρελαιοκίνητες επιλογές βρίσκουμε τον 1.5 EcoBlue που βγαίνει σε δύο εκδόσεις ισχύος, με 100 ή 120 PS. Όλες οι εκδόσεις συνεργάζονται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, αλλά αυτές με τον 1.5 EcoBlue των 120 ίππων μπορούν να συνδυαστούν και με το 8άρι ημιαυτόματο. Ο τιμοκατάλογος του μοντέλου ξεκινά από τις €19.840.

Ford Transit Connect 2 drive.gr

Το αμέσως μεγαλύτερο βαν στην γκάμα της Ford είναι το εμβληματικό Transit. Ένα «βαρύ» όνομα στην κατηγορία των επαγγελματικών, που χαρακτηρίζει όλη σχεδόν την οικογένεια επαγγελματικών μοντέλων της Ford. Το Transit διατίθεται σε εκδόσεις Custom, Van, Chassis (με καρότσα), Chassis Double Cab και Bus. Ανάλογα με την έκδοση, το ωφέλιμο φορτίο που μπορεί να μεταφέρει είναι από ένας (Custom) έως δύο (Van) τόνοι. Διατίθεται σε εκδόσεις με κοντό ή μακρύ μεταξόνιο, κανονικό ή ψηλό, και με μια πλούσια γκάμα κινητήρων που περιλαμβάνει μέχρι και ήπια υβριδικά σύνολα ντίζελ (mHEV), καθώς και μία plug-in hybrid έκδοση με τον δημοφιλή 1.0 EcoBoost. Η τιμή για την έκδοση Custom ξεκινά από τις €27.395, για το Van από τις €30.138, για το Chassis από τις €34.890, για το Double Cab Chassis από τις €35.913 και για το Bus των έως και 17+1 θέσεων από τις €49.99

Ford Transit PHEV 1 drive.gr

Τέλος, το πρόσφατα ανανεωμένο pick-up Ranger απέκτησε πλουσιότερο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας. Νεωτερισμός είναι και ο ντίζελ 2.0 EcoBlue σε διάφορες εκδόσεις ισχύος που συνεργάζονται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων είτε με το νέο αυτόματο δέκα σχέσεων. Στις εκδόσεις με μονό τούρμπο μεταβλητής γεωμετρίας, ο κινητήρας αποδίδει 170 PS και 420 Nm, ενώ στην κορυφαία έκδοση 2.0 EcoBlue Bi-turbo αποδίδει 213 PS και 500 Nm. Το Ford Ranger έχει 23 πόντους απόσταση από το έδαφος, δυνατότητα ρυμούλκησης 3.500 kg και ωφέλιμο φορτίο έως 1.252 kg. Το πρώτο σε πωλήσεις pick-up στην Ευρώπη είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις αμαξώματος, Single Cab, Rap Cab και Double Cab, με στάνταρ σύστημα τετρακίνησης. Τα επίπεδα εξοπλισμού είναι τα XL, XLT, Limited Wildtrak και Raptor, ενώ η τιμή ξεκινά από τις €30.764.

Ford Ranger Raptor drive.gr

Δείτε όλη τη γκάμα επαγγελματικών αυτοκινήτων της Ford

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube