node/39498

Ford Hybrid Bonus

Αποκτήστε σήμερα τα νέα υβριδικά Ford Puma και Kuga, και επωφεληθείτε από χαμηλότοκο χρηματοδοτικό με 3μηνη περίοδο χάριτος, οκτώ χρόνια εγγύησης και δωρεάν το πρώτο service.

Η Ford επενδύει διαρκώς σε σύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον και την τσέπη του οδηγού τεχνολογίες, με τα νέα Puma και Kuga να αποδεικνύουν χειροπιαστά την τεχνολογική υπεροχή τους.

Η εποχή εξηλεκτρισμού της γκάμας της Ford ξεκίνησε με τα δημοφιλή crossover και SUV και θα συνεχιστεί άμεσα με το σουπερμίνι και το μικρό οικογενειακό της.

Το Ford Puma με τον τολμηρό σχεδιασμό μέσα-έξω και την ιδιαίτερα πρακτική καμπίνα διαθέτει ήπιo υβριδικό σύστημα κίνησης που συνδυάζεται με τον πολυβραβευμένο 3κύλινδρο 1.0 EcoBoost και διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος: Με 125 ή 155 ίππους. Οι εκδόσεις εξοπλισμού που απαρτίζουν την γκάμα του είναι τέσσερις και καλύπτουν όλες τις ανάγκες και τα «θέλω».

Ford Puma Hybrid 1

Το μεγαλύτερο Ford Kuga διαθέτει κορυφαίους χώρους και προηγμένα συστήματα ασφάλειας και κίνησης, αποτελώντας την τεχνολογική βιτρίνα του Μπλε Οβάλ. Το C-SUV της Ford διατίθεται και με ήπια υβριδική πετρελαιοκίνητη έκδοση που αποδίδει 150 ίππους, καθώς και επαναφορτιζόμενη υβριδική με 4κύλινδρο 2,5λιτρο βενζινοκινητήρα. Το τελευταίο έχει μέγιστη ισχύ 225 ίππους και συνταιριάζεται με σασμάν CVT. Η μπαταρία ιόντων λιθίου των 14,4kWh είναι αρκετή για αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία που μπορεί να ξεπεράσει τα 50 km και έχει τη δυνατότητα να φορτίζει και σε οικιακή πρίζα. Επιπλέον, με τιμή προ φόρων κάτω από τις €40.000, το επαναφορτιζόμενο υβριδικό Ford Kuga ταιριάζει ιδανικά για εταιρική χρήση, καθώς εκπέμπει μόλις 26 g/km CO2.

Για τα δύο νέα αυτά υπερσύγχρονα μοντέλα της, η Ford Motor Ελλάς υιοθετεί άκρως συμφέρουσα για τον καταναλωτή εμπορική πολιτική και λανσάρει το καινοτόμο προωθητικό πρόγραμμα Hybrid Bonus. Έτσι, η αγορά όλων των διαθέσιμων εκδόσεων των νέων Puma και Kuga καθίσταται πιο εύκολη και συμφέρουσα από ποτέ, καθώς τώρα μπορείς και απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια και οφέλη.

Πιο αναλυτικά, η απόκτηση των νέων Puma και Kuga συνοδεύεται από Hybrid Bonus, ένα νέο, επιδοτούμενο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ford Finance: Ανταγωνιστικό και σταθερό ονομαστικό επιτόκιο 3,49%, σε συνδυασμό με περίοδο χάριτος τριών μηνών για την πληρωμή της πρώτης δόσης του δανείου.

Ford Kuga Hybrid Drive 1

Το Hybrid Bonus, εκτός από ανταγωνιστικό ονομαστικό επιτόκιο και περίοδο χάριτος, προβλέπει μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος της Ford Finance ευέλικτη αποπληρωμή του δανείου από 12 έως 48 μηνιαίες δόσεις.

Επιπλέον, για το νέο Ford Puma, το προωθητικό πρόγραμμα Hybrid Bonus προβλέπει τη δωρεάν παροχή εξοπλισμού αξίας έως €868 που, ανάλογα με την έκδοση, περιλαμβάνει τον αυτόματο κλιματισμό, τους υαλοκαθαριστήρες με αισθητήρα βροχής, τους πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, το σύστημα επιτήρησης τυφλού σημείου (BLIS), το Adaptive Cruise Control και το σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης (Auto Park Assist).

Τα οφέλη όμως δεν σταματούν εδώ. Το Hybrid Bonus προσφέρει επιπλέον δωρεάν την πρώτη συντήρηση του νέου σας Ford Puma και Kuga στο επίσημο δίκτυο της επισκευαστών της Ford Motor Ελλάς, εξασφαλίζοντας ένα άψογα συντηρημένο αυτοκίνητο.

Τέλος, η Ford Motor Ελλάς, αποδεικνύοντας έμπρακτα την εμπιστοσύνη της στην κορυφαία αξιοπιστία των δύο μοντέλων, διαθέτει τα νέα Puma και Kuga, πάντα στο πλαίσιο του προγράμματος Hybrid Bonus, με τη μοναδική στην κατηγορία 8ετή εργοστασιακή εγγύηση Ford Protect. Απόλυτη διασφάλιση ξεγνοιασιάς και σιγουριάς.

Ford Puma Hybrid 2

Δείτε ενδεικτικά στα παρακάτω παραδείγματα τα χρηματοδοτικά οφέλη του προγράμματος Hybrid Bonus:

Παράδειγμα χρηματοδότησης Ford Puma 1.0 EcoBoost mHEV 125 PS Titanium με Hybrid Bonus και περίοδο χάριτος τρεις μήνες
Αξία αυτοκινήτου: €20.991
Προκαταβολή: €8.800
Ποσό χρηματοδότησης: €12.191
Επιτόκιο: 3,49%
Αρ. Δόσεων: 48
Περίοδος χάριτος: Τρεις μήνες
Ποσό δόσης: €275,75
Έξοδα δανείου: €280

Παράδειγμα χρηματοδότησης Ford Puma 1.0 EcoBoost mHEV 155 PS ST Line με Hybrid Bonus και περίοδο χάριτος τρεις μήνες
Αξία αυτοκινήτου: €23.336
Προκαταβολή: €9.082
Ποσό χρηματοδότησης: €13.621
Επιτόκιο: 3,49%
Αρ. Δόσεων: 48
Περίοδος χάριτος: Τρεις μήνες
Ποσό δόσης: €308,10
Έξοδα δανείου: €280

Ford Kuga Hybrid Drive 2

Παράδειγμα χρηματοδότησης Ford Kuga 1.5 EcoBoost 150 PS Trend με Hybrid Bonus και περίοδο χάριτος τρεις μήνες
Αξία αυτοκινήτου: €26.272
Προκαταβολή: €10.510
Ποσό χρηματοδότησης: €15.762
Επιτόκιο: 3,49%
Αρ. Δόσεων: 48
Περίοδος χάριτος: Τρεις μήνες
Ποσό δόσης: €356,53
Έξοδα δανείου: €280

Παράδειγμα χρηματοδότησης Ford Kuga 1.5 EcoBlue 120 PS Trend με Hybrid Bonus και περίοδο χάριτος τρεις μήνες
Αξία αυτοκινήτου: €27.668
Προκαταβολή: €11.068
Ποσό χρηματοδότησης: €16.600
Επιτόκιο: 3,49%
Αρ. Δόσεων: 48
Περίοδος χάριτος: Τρεις μήνες
Ποσό δόσης: €375,48
Έξοδα δανείου: €280

Τo πρόγραμμα διατίθεται μόνο σε ιδιώτες, για αυτοκίνητα σε απόθεμα και μόνο στους Επίσημους Εμπόρους Ford που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Το νέο σας Αυτοκίνητο Ford πρέπει να κλειστεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 και να ταξινομηθεί μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2020. Ετήσιο ονομαστικό επιτόκιο πλέον εισφοράς 0,6% του Ν. 128/1975. Απαραίτητη προϋπόθεση, η διαμόρφωση του μοντέλου Ford στον διαμορφωτή της ιστοσελίδας ford.gr

Advertisement
node/39946
Robert Kearns 1927-2005

DRIVE Legend: Robert Kearns 1927-2005

Σε όλη τη ζωή του, ο Kearns έκανε δόγµα του να µην οδηγεί αυτοκίνητα που εξοπλίζονταν την εφεύρεσή του: Υαλοκαθαριστήρες µε διακοπτόµενη λειτουργία. Ήταν ένας τρόπος διαµαρτυρίας για την αδικία που ένιωθε ότι είχε υποστεί από τις αυτοκινητοβιοµηχανία.

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 | Γιάννης Κουτσουφλάκης Επικοινωνία

DRIVE Legend: Robert Kearns 1927-2005

Flash of Genius: Πιθανόν να έχετε δει την ταινία του 2008, αν και δεν σηµείωσε επιτυχία στις ελληνικές αίθουσες. Η ιστορία ενός ανθρώπου που, όπως περιγράφουν τα παιδιά του, ήταν «πεισµατάρης, αποφασιστικός, ιδιαίτερος και ακλόνητος». 

Ένας άνθρωπος που δεν πτοήθηκε από το µέγεθος και την επιρροή της Ford και της Chrysler, σέρνοντάς τις στα δικαστήρια και κερδίζοντας δύο από τις πιο γνωστές υποθέσεις διπλωµάτων ευρεσιτεχνίας κατά εταιριών.

Πατέρας µιας εφεύρεσης
Ο Kearns γεννήθηκε το 1927 στο Gary της Indiana και µεγάλωσε στο προάστιο River Rouge του Detroit. Ύστερα από το γυµνάσιο κατατάχτηκε στον Στρατό των ΗΠΑ και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσµίου Πολέµου ήταν µέλος του Γραφείου Στρατηγικών Υπηρεσιών, το οποίο αργότερα έγινε η CIA. Ύστερα από τον πόλεµο, απέκτησε πτυχίο µηχανικού από το Πανεπιστήµιο του Detroit και το Πανεπιστήµιο της Πολιτείας του Wayne, ενώ υπηρετούσε στους Έφεδρους Πεζοναύτες. Αργότερα εργάστηκε για την Burroughs Corp. επίσης στο Detroit.

Η ιδέα για τους καθαριστήρες µε διακοπτόµενη λειτουργία του καρφώθηκε στη δεκαετία του ’50, όταν ένας φελλός σαµπάνιας χτύπησε και τραυµάτισε το αριστερό µάτι του στον µήνα του µέλιτος. Ένα ατύχηµα που ταλαιπωρούσε τον Kearns όταν οδηγούσε το αυτοκίνητό του υπό ελαφρά βροχή λόγω της συνεχούς κίνησης των µάκτρων, επιδεινώνοντας την όρασή του. «Γιατί να µην εξελίξουµε υαλοκαθαριστήρες που θα “βλεφαρίζουν”, καθαρίζοντας διακοπτόµενα το παρµπρίζ;», σκέφτηκε.

Μέχρι το 1962, η εφεύρεση της διακοπτόµενης λειτουργίας του είχε γίνει πάθος και ο Kearns εργαζόταν µέχρι το ξηµέρωµα στο υπόγειο εργαστήριό του, στο σπίτι του στο Detroit. Και τελικά τοποθέτησε την εφεύρεσή του στο οικογενειακό κονβέρτιµπλ Ford Galaxie 500. To 1967, κατέθεσε την πατέντα και πήρε δίπλωµα ευρεσιτεχνίας, ενώ ενθαρρυνόταν τόσο από τη σύζυγό του Phyllis όσο και από έναν φίλο του, προµηθευτή της Ford, να προσπαθήσει να πουλήσει την ιδέα του στο Μπλε Οβάλ.

Καθώς λοιπόν ήταν καθηγητής στο Wayne State, ο Kearns είχε µια ευκαιρία να δείξει στους µηχανικούς της Ford πώς δουλεύουν αυτοί οι καθαριστήρες. «Τον κάλεσαν ως σύµβουλο», είχε πει η Phyllis κάποια στιγµή. «Ήταν πολύ ιδεαλιστής. Νόµιζε ότι θα ήταν σπουδαίο αν µπορούσε να προµηθεύσει µε καθαριστήρες τη Ford. Νόµιζε ότι ήταν η µεγάλη αµερικανική εταιρεία και τους εµπιστευόταν. Ήταν πολύ αφελής». Η Ford δήλωσε ότι ενδιαφέρεται. «Δείξε µας πώς λειτουργούν και θα τους αγοράσουµε. Αλλά δεν αγόρασαν την εφεύρεση», είχε εξιστορήσει ο γιος του Kearns, Dennis.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ο πατέρας του δεν πληρώθηκε για το συµβουλευτικό έργο για τους υαλοκαθαριστήρες. «Έκανε κάποια συµβουλευτική εργασία για τη Ford και αργότερα πληρώθηκε γι’ αυτό, αλλά δεν είχε καµία σχέση µε τους υαλοκαθαριστήρες».

Το 1969, υαλοκαθαριστήρες με διακοπτόμενη λειτουργία εµφανίστηκαν για πρώτη φορά σε μοντέλο της Ford. «Θυµάµαι τις κραυγές και τις φωνές του όταν το ανακάλυψε», εξιστορούσε η Phyllis.

Robert Kearns 1927-2005
Ο πραγµατικός φόβος για τις Ford και Chrysler ήταν ότι ο Kearns δεν ήθελε χρήµατα, αλλά δικαιοσύνη...


Στα δικαστήρια
Το 1976, υαλοκαθαριστήρες που χρησιµοποιούσαν έναν µηχανισµό παρόµοιο µε του Kearns εµφανίστηκαν σε µια Mercedes-Benz. Αυτή η ανακάλυψη και άλλες πιέσεις τον οδήγησαν σε ψυχολογική κατάρρευση. «Τράβηξε τον υαλοκαθαριστήρα µιας Mercedes-Benz και τον έσπασε», είπε ο Dennis.

Ο Kearns εξαφανίστηκε για µέρες. Βρέθηκε σε ένα σταθµό λεωφορείων στο Tennessee, όπου η Phyllis, ο Dennis και ο άλλος γιος του, ο Pat, τον µάζεψαν. «Τα κόκκινα µαλλιά του είχαν ασπρίσει σε λίγες µέρες… Ποτέ δεν ξαναέγινε όπως παλιά». 

Ο Kearns κατέληξε σε ψυχιατρικό νοσοκοµείο του Maryland, για αρκετό καιρό πριν επιστρέψει σπίτι του. Το 1978, ανέθεσε την υπόθεση σε µια µικρή νοµική φίρµα των προαστείων του Detroit, τη Harness, Dickey & Pierce, για να τον εκπροσωπήσει στο δικαστήριο στη δίωξη κατά της Ford.

Ύστερα από 12 χρόνια νοµικής διαµάχης, τα δικαστήρια επιδίκασαν στον Kearns $5,16 εκατ. δολάρια, ψήγµα των 300 εκατοµµυρίων που ζητούσε µε την αγωγή του. Έτσι εφεσίβαλε την πρωτόδικη απόφαση, ανεβάζοντας την αποζημίωση το φθινόπωρο του 1990 στα $10,2 εκατ.

Επί σειρά ετών, ο Kearns κατέθετε αγωγές κατά 26 αυτοκινητοβιοµηχανιών, περιλαµβανοµένης της General Motors, Γερµανών και Ιαπώνων κατασκευαστών. Μέσα από αυτό τον ένδικο «πολυβολισµό», το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ του επιδίκασε ακόµα $20 εκατ. για την αγωγή κατά της Chrysler. «Τα µισά και παραπάνω από αυτά πήγαν προς πληρωµή των δικηγόρων και των νοµικών αµοιβών», δήλωσε ο Dennis Kearns. Οι αγωγές κατά της Ford και Chrysler ήταν οι µόνες που τελικά κέρδισε ο Robert Kearns.

Η εµµονή του Kearns µε την υπόθεση αυτή και οι ατέρµονες δικαστικές διαµάχες είχαν σηµαντική επίπτωση στην οικογενειακή και εργασιακή ζωή του. Η ανέχεια δεν τον εµπόδιζε να απορρίπτει σηµαντικές επαγγελµατικές προτάσεις, ενώ ήταν διαρκώς απών για τη σύζυγό του (µε την οποία χώρισε το 1981) και τα έξι παιδιά του. Παρόλα τα εκατοµµύρια που κέρδισε τελικά, η ζωή του ήταν απλή και µετρηµένη. 

Ο Kearns που πάλευε µε τη νόσο του Alzheimer, πέθανε από καρκίνο του εγκεφάλου το 2005 σε ηλικία 77 ετών. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του οδηγούσε ένα παλιό Ford pick-up του ’78 κι ένα ακόµα παλιότερο Chrysler New Yorker του ’65, που κανένα από τα δυο τους δεν είχε διακοπτόµενη λειτουργία καθαριστήρων...

node/39924

Ford Kuga: Τώρα με έκπτωση €955 

Κάντε ένα test drive και κερδίστε χάρη στο πρόγραμμα Test Drive Bonus. 

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 | Επικοινωνία

Ford Kuga: Τώρα με έκπτωση €955 

Το νέο Ford Kuga είναι τώρα φθηνότερο χάρη στο νέο προωθητικό πρόγραμμα Test Drive Bonus που παρουσιάζει η Ford Motor Ελλάς. Εσείς δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε τον Επίσημο Έμπορο Ford της προτίμησής σας, να οδηγήσετε το νέο Kuga και να ανακαλύψετε τα premium χαρακτηριστικά, τους κορυφαίους χώρους και τις τεχνολογίες ασφάλειας και συνδεσιμότητας που προσφέρει, αλλά και να κερδίσετε επιπλέον όφελος που φτάνει έως και τα €955.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΔΟΚΙΜΗΣ ΤΟΥ DRIVE ΓΙΑ ΤΟ FORD KUGA

Συνεχίζοντας να αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο που συνοδεύει την αγορά κάθε Kuga, η 8ετής εργοστασιακή εγγύηση Ford Protect έρχεται να αποδείξει έμπρακτα την κορυφαία αξιοπιστία του νέου SUV της Ford και συγχρόνως την εμπιστοσύνη της ελληνικής αντιπροσωπείας στο νέο της μοντέλο, προσδίδοντας έτσι ένα ακόμα ισχυρό πλεονέκτημα σε όσους επιθυμούν να απολαύσουν χωρίς έννοιες και για πολλά χρόνια ένα απόλυτα σύγχρονο και ασφαλές αυτοκίνητο.

Το προνόμια δεν σταματούν εδώ, καθώς τα ευέλικτα χρηματοδοτικά προγράμματα FordFinance έρχονται να διασφαλίσουν την αγορά του νέου Kuga με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, όπως το σταθερό ονομαστικό επιτόκιο 1%, η ελάχιστη προκαταβολή 40% και η διάρκεια αποπληρωμής από 12 έως 60 μήνες.

Παράδειγμα Χρηματοδότησης

Μοντέλο: Kuga Trend 1.5L 150PS M6

Ανώτατη Λιανική Τιμής Πώλησης: €25.387

Προκαταβολή 40%: €10.200

Ποσό χρηματοδότησης: €15.187

Αριθμός δόσεων: 60

Επιτόκιο 1% (πλέον εισφοράς 0,60% του Ν. 128/1975)

Έξοδα: €280

ΣΕΠΠΕ: 2,4%

Μηνιαία δόση: €263,54

[Πηγή: Ford]