Ford Fiesta: Η ακαταμάχητη γοητεία του 1.000άρη EcoBoost

Ford Fiesta: Η ακαταμάχητη γοητεία του 1.000άρη EcoBoost

Το σημείο αναφοράς σε επίπεδο οδικής συμπεριφοράς απέκτησε κινητήρα 1.0 EcoBoost, ο οποίος φέρνει τα πάνω κάτω στην κατηγορία.

Με νέες τιμές από €9.990, το Fiesta είναι η πρώτη επιλογή. Με πλούσιο βασικό εξοπλισμό, τεχνολογίες SYNC και My Key, και με μια γκάμα κινητήρων βενζίνης και diesel που διακρίνονται για την χαμηλότερη κατανάλωση στην κατηγορία.

Περήφανο και ξεχωριστό, το Ford Fiesta με την εξωτερική του σχεδίαση του δίνει ένα μοναδικά δυναμικό τόνο, για όσους θέλουν να διαφέρουν από τη μάζα. Η ανανέωση σηματοδοτείται από τη νέα εντυπωσιακή εμπρός μάσκα, τα LED φώτα ημέρας, τα νεύρα στο καπό, τους καινούργιους χρωματικούς συνδυασμούς και τις ζάντες νέας σχεδίασης.

Τη μεγάλη διαφορά στο Ford Fiesta την κάνουν όσα βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια. Η νέα γενιά κινητήρων και ειδικότερα ο νέος 1.0 EcoBoost, χωρητικότητας 999 κ.εκ. έχει φέρει τα πάνω κάτω στην κατηγορία, κερδίζοντας για τρεις συνεχόμενες χρονιές το βραβείο International Engine of the Year. Στις εκπομπές CO2 μένει κάτω από τα 100 gr/km, συνεπώς δεν υπόκειται σε τέλη κυκλοφορίας και κυκλοφορεί ελεύθερα στον πράσινο δακτύλιο. Είτε πρόκειται για ατμοσφαιρικές είτε για turbo εκδόσεις, με απόδοση από 80 έως και 140 ίππους, με μεταβλητό χρονισμό και σύστημα stop/start. Βέβαια στην γκάμα υπάρχει και ο εξαιρετικά οικονομικός 1.6 TDCi ECOnetic, με κατανάλωση 3,3 lt/100 km και μέγιστη απόδοση 95 ίππων.

Στην οδική συμπεριφορά είναι σημείο αναφοράς. Το τιμόνι είναι το κορυφαίο στην κατηγορία των supermini, τόσο σε αίσθηση όσο και σε ακρίβεια. Κάνει το Fiesta το καλύτερο σχολείο για τον οδηγό, με ένα σφιχτό και άκαμπτο πλαίσιο που «ακούει» κάθε εντολή και εκτελεί κατά γράμμα.

Τα τεχνολογικά του πλεονεκτήματα συνεχίζονται, ανεβάζοντας το επίπεδο της άνεσης και της ασφάλειας. Ξεχωρίζει ο φωνητικός έλεγχος του ηχοσυστήματος και η διασύνδεση του κινητού τηλέφωνου μέσω του SYNC, το οποίο περιλαμβάνει τη λειτουργία της Κλήση Έκτακτης Ανάγκης. Επίσης, μέσω του συστήματος My Key υπάρχει η δυνατότητα περιορισμού της τελικής ταχύτητας και της έντασης του ηχοσυστήματος, ιδανικό για όσους «δανείζουν» το αυτοκίνητό τους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube