Επιλέγοντας την σωστή βάση για το κινητό στο αυτοκίνητο

Επιλέγοντας την σωστή βάση για το κινητό στο αυτοκίνητο

Τα smartphone έχουν μετεξελιχθεί σε ένα πολύτιμο σύμμαχο στις καθημερινές μας μετακινήσεις. Τα χρησιμοποιείτε όμως σωστά μέσα στο αυτοκίνητο ή με τη χρήση τους γίνεστε επικίνδυνος οδηγός;

Στην πλειονότητα των καινούργιων αυτοκινήτων η χρήση του κινητού τηλεφώνου γίνεται εύκολα και με μεγαλύτερη ασφάλεια απ’ ότι στο παρελθόν. Κι αυτό γιατί τα περισσότερα σύγχρονα infotainment μπορούν είτε με ενσύρματη είτε με ασύρματη σύνδεση να αφομοιώσουν πέρα από τις κλήσεις, τις περισσότερες λειτουργίες των smartphone και να παραδώσουν τον έλεγχό τους στην οθόνη αφής και τα υπόλοιπα χειριστήρια του.

Παρότι και τα αυτοκίνητα με τη σειρά τους έχουν γίνει ιδιαιτέρως «έξυπνα», γύρω μας υπάρχουν ακόμα αρκετά οχήματα που λόγω παλαιότητας, δεν έχουν τη δυνατότητα πλήρης διασύνδεσης με το αυτοκίνητο. Και οι οδηγοί τους αναγκάζονται είτε για τις κλήσεις, είτε για την πλοήγηση να χρησιμοποιούν απευθείας το κινητό. Και πως λύνεις σ’ αυτή την περίπτωση το ζήτημα της ευκολίας και της ασφάλειας;

Η πιο πρακτική και εύχρηστη λύση σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η χρήση μίας ειδικής βάσης κινητού τηλεφώνου, η οποία επιτρέπει να τοποθετήσουμε το κινητό σε σημείο που εξυπηρετεί τη χρήση του και παράλληλα εμποδίζει στο ελάχιστο την ορατότητά μας προς τον δρόμο.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν διάφοροι τύποι βάσεων και θα τις εξερευνήσουμε με τη βοήθεια της Scosche: Τη νούμερο ένα εταιρεία σε πωλήσεις στις ΗΠΑ και τον Καναδά, που εδώ και χρόνια παράγει πρωτοποριακά αξεσουάρ για το αυτοκίνητο, με ανταγωνιστική τιμή και αμερικάνικη ποιότητα.

Ο πρώτος τύπος βάσεων είναι οι πολυχρηστικές όπως η Scosche IHW10. Μια πανέξυπνη βάση στήριξης 4-σε-1 για ηλεκτρονικές συσκευές που σας επιτρέπει να στηρίξετε το smartphone ή άλλες συσκευές στο παρμπρίζ, το ταμπλό, τον αεραγωγό ή την κονσόλα του αυτοκινήτου σας με μεγάλη ευκολία. Η πληθώρα επιλογών για την τοποθέτησή της κάνει την συγκεκριμένη βάση ιδανική για όλους τους τύπους οχημάτων. 

Scosche

Τα κλιπ του αεραγωγού στηρίζουν με ασφάλεια την ηλεκτρονική συσκευή σας στα ανοίγματα κλιματισμού, με τους βραχίονες σύσφιξης να ανοίγουν για να τοποθετηθεί συσκευή πλάτους έως και 10,15 cm. Η ενσωματωμένη βεντούζα στη βάση μπορεί να στηρίξει τη συσκευή σε οποιοδήποτε παρμπρίζ ή στην κονσόλα και το ταμπλό χάρη στο αυτοκόλλητο 3M που περιλαμβάνετε στη συσκευασία της.

Η βάση από την πλευρά της, μπορεί να περιστραφεί 360ο προκειμένου να προσαρμόσετε την γωνία θέασης της συσκευής σας ακριβώς όπως θέλετε. Το πλήκτρο Quick Release σας προσφέρει εύκολη πρόσβαση στη συσκευή σας όταν θέλετε να την αφαιρέσετε από την βάση.

Μεγάλη πρακτικότητα προσφέρουν και οι μαγνητικές βάσεις όπως η Scosche MagicMount. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή βάση στήριξης που προσφέρει υψηλή εργονομία και πρακτικότητα χάρη στη χρήση μαγνήτη. Η συσκευασία της περιλαμβάνει δύο μεταλλικές πλάτες πάχους 0.4 mm (μία μικρή και μία μεγάλη) που διαθέτουν αυτοκόλλητη επιφάνεια 3M στη μια πλευρά και τοποθετούνται στη συσκευή σας είτε στην πίσω πρόσοψη της συσκευής σας είτε στη θήκη προστασίας που χρησιμοποιείτε για τη συσκευή σας. Με την αυτοκόλλητη επιφάνεια 3Μ να εγγυάται εύκολη αφαίρεση, χωρίς να αφήσει σημάδια, σε περίπτωση που θελήσετε να την αφαιρέσετε στο μέλλον.

Scosche

Αφού τοποθετήσετε τη μεταλλική πλάτη με έναν από τους παραπάνω τρόπους, απλά πλησιάζετε τη συσκευή σας στη μαγνητική βάση στήριξης και εκείνη αυτόματα προσκολλάται στην τελευταία επιτρέποντας την ακριβή ρύθμιση της θέσης (οριζόντια ή κάθετη τοποθέτηση). Ο ισχυρός μαγνήτης νεοδυμίου που χρησιμοποιούν οι βάσεις MagicMount της Scosche είναι 100% ασφαλής για χρήση σε smartphones και tablets και δεν προκαλεί καμία δυσλειτουργία στη συσκευή και στην μπαταρία της.

H τελευταία λέξη της τεχνολογίας στις βάσης ακούει στο όνομα Scosche MagicMount Pro και πρόκειται για μια μαγνητική βάση ασύρματης φόρτισης Qi-Certified για smartphone, που τοποθετείται στον αεραγωγό του αυτοκινήτου. Με την ασύρματη φόρτιση να βρίσκει το δρόμο της σε εκατομμύρια συσκευές, η Scosche δεν θα μπορούσε παρά να συνδυάσει την τελευταία τεχνολογία ασύρματης φόρτισης Qi με την πρώτη σε πωλήσεις βάση στις Η.Π.Α..

Scosche

Το ασύρματο στήριγμα μαγνητικής φόρτισης παρέχει μέχρι και 10W ισχύ φόρτισης, δύο φορές την ισχύ φόρτισης των περισσότερων προϊόντων ασύρματης φόρτισης, έτσι ώστε οι συσκευές με δυνατότητα Qi να φορτίζονται γρήγορα. Είναι συμβατό με τις περισσότερες συσκευές που υποστηρίζουν Qi φόρτιση, συμπεριλαμβανομένων των συσκευών Apple και Samsung Fast Charger.

Παράλληλα, ο σχεδιασμός της βάσης επιτρέπει την ασφαλή και εύκολη χρήση της συσκευής με το ένα χέρι, με πρόσβαση σε όλα τα χειριστήρια και τις θύρες. Με την ρυθμιζόμενη κεφαλή 360° να επιτρέπει να προσαρμόσετε την βέλτιστη θέα από σχεδόν οποιαδήποτε γωνία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube