Επιλέγω σωστά σχάρες-μπάρες, μπαγκαζιέρες και βάσεις ποδηλάτου για το αυτοκίνητο

Επιλέγω σωστά σχάρες-μπάρες, μπαγκαζιέρες και βάσεις ποδηλάτου για το αυτοκίνητο

Ένας μίνι οδηγός για τα αξεσουάρ και τα συστήματα μεταφοράς αποσκευών και ποδηλάτων, όπως είναι οι μπάρες οροφής, οι σχάρες ή οι μπαγκαζιέρες αυτοκινήτου.

Autoplus

Πολλές φορές το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου μας δεν είναι αρκετό ώστε να χωρέσει τα πράγματά μας. Εξάλλου οι ανάγκες μας αλλάζουν διαρκώς είτε λόγω νέων μελών στην οικογένεια, είτε λόγω νέων χόμπι, είτε απλώς γιατί η παρέα μεγάλωσε. 

Δεν είναι όμως ανάγκη να αλλάξουμε αυτοκίνητο για να μεταφέρουμε τα απαραίτητα και μάλιστα με ασφάλεια. Στην αγορά των αξεσουάρ θα βρείτε πληθώρα συστημάτων και αξεσουάρ που έχουν για αποστολή τους τη μεταφορά αποσκευών, εξοπλισμού κάμπινγκ, βαλιτσών… Μεγάλου ή μικρού βάρους… Ογκώδη ή μικρότερου μεγέθους… Για μεγάλες ή μικρές αποστάσεις… 

Ποια είναι τα κριτήρια που ο καθένας από εμάς θα κάνει την επιλογή του;

Στα φυσικά καταστήματα και στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Autoplus μπορείτε να δείτε όλη την γκάμα της σε μπαγκαζιέρες οροφής και σχάρες ή βάσεις ποδηλάτων.

Autoplus

Μπάρες οροφής: Πώς να τις διαλέξετε
Οι μπάρες οροφής αποτελούν ένα πολύ πρακτικό κομμάτι εξοπλισμού για το αυτοκίνητο: Ιδανικές για μεταφορά ποδηλάτων ή σκι είτε ως βάση για μπαγκαζιέρα οροφής, η χρησιμότητά τους ποικίλλει. Ανάλογα λοιπόν ποικίλλουν σε αριθμό και τα κριτήρια επιλογής. Αυτές είναι οι συμβουλές του DRIVE και της Autoplus για το πώς να επιλέξετε τις μπάρες οροφής:
α. Μεταφορική ικανότητα.
β. Τα υλικά κατασκευής.
γ. Προστασία από κλοπή.

Μεγάλη ποικιλία σε μπάρες οροφής και συμβατές σχάρες μεταφοράς για όλους τους τύπους των αυτοκινήτων μπορείτε να βρείτε στα καταστήματα της Autoplus. Επιπλέον, το εξειδικευμένο προσωπικό της Autoplus θα σας καθοδηγήσει όχι μόνο να διαλέξετε ράγες οροφής που ικανοποιούν τα κριτήριά σας, αλλά θα σας επιδείξει τη σωστή τοποθέτηση, τη διασύνδεσή τους με άλλες συσκευές και την ασφαλή φόρτωση.

Μπαγκαζιέρες οροφής
Συνοδοιπόρος σε όλες τις διακοπές, η μπαγκαζιέρα οροφής αποτελεί βασικό κομμάτι εξοπλισμού για το αυτοκίνητο μιας μεγάλης οικογένειας. Πρόκειται για ένα αξεσουάρ που μπορεί να φιλοξενήσει αποσκευές, ρουχισμό, παιδικά καροτσάκια εξοπλισμό κάμπινγκ ή σκι, προκειμένου να εξοικονομήσεις χώρο στο πορτμπαγκάζ και στο σαλόνι του αυτοκινήτου.

Στερέωση, ωφέλιμος όγκος, υλικό, διαστάσεις: Αυτές είναι οι τέσσερις λέξεις που καθορίζουν τα κριτήρια για την επιλογή μιας μπαγκαζιέρας οροφής. Με λίγα λόγια η αγορά της πρέπει να γίνει προσέχοντας και γνωρίζοντας από πριν:
α. Τι θα φορτώσετε μέσα στη μπαγκαζιέρα.
β. Ποιο είναι το υλικό κατασκευής της μπαγκαζιερας.
γ. Τι μέγεθος μπαγκαζιέρας χρειάζεστε.

Στα καταστήματα της Autoplus μπορείτε μια διαλέξετε ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία από ετοιμοπαράδοτες μπαγκαζιέρες οροφής που καλύπτουν κορυφαίες απαιτήσεις και απευθύνονται με την γκάμα τους σε κάθε προϋπολογισμό.  Έτσι μπορείτε να διαλέξετε μεταξύ των σουηδικών MontBlanc και των ιταλικών Arrow ή G3, με χωρητικότητα από 240 έως 620 lt. Το έμπειρο προσωπικό της Autoplus θα τις εγκαταστήσει δωρεάν και θα σας παρέχει διαρκή τεχνική υποστήριξη και ανταλλακτικά. 

Autoplus

Για να δείτε όλη την γκάμα της Autoplus σε μπαγκαζιέρες οροφής, πατήστε εδώ… Και για να μην αφήσεις πίσω το ποδήλατο στις διακοπές η Autoplus εξασφαλίζει ότι θα μεταφέρετε το ποδήλατο στον προορισμό σας με άνεση και ασφάλεια!

Ανεξάρτητα από τον αν θέλετε να μεταφέρετε ένα, δύο ή και τρία ποδήλατα, η σχάρα πρέπει να παρέχει τη μέγιστη ασφάλεια και γι’ αυτόν τον λόγο υπάρχουν διάφοροι τύποι. Αυτές που τοποθετούνται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Σε εκείνες που χρησιμοποιούν γάντζους και ιμάντες και σε αυτές που στηρίζονται στον κοτσαδόρο. Και οι δύο περιπτώσεις έχουν το πλεονέκτημα ότι δεν επηρεάζουν την αεροδυναμική του αυτοκινήτου σε μεγάλο βαθμό, άρα και την κατανάλωση και έχουν και πιο εύκολη φόρτωση.

Αν προτιμήσετε να τοποθετήσετε το ποδήλατο στο πίσω μέρος του οχήματος (είτε με τη λύση των γάντζων-ιμάντων είτε στηρίζοντας τη βάση στον κοτσαδόρο), διασφαλίστε ότι η πινακίδα του αυτοκινήτου είναι εμφανής και ότι καλό είναι οι τροχοί του ποδηλάτου να ασφαλιστούν ώστε να μη γυρίζουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. H άλλη λύση είναι η σχάρα οροφής με τον κλασικό τύπο, όπου το ποδήλατο τοποθετείτε επάνω σε ειδική ράγα στην οροφή και μια μπάρα «γραπώνει» το ποδήλατο από το λαιμό, ασφαλίζοντάς το σταθερά.

Autoplus

Στα φυσικά καταστήματα και στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Autoplus μπορείτε να δείτε όλη την γκάμα της σε μπαγκαζιέρες οροφής και σχάρες ή βάσεις ποδηλάτων. Και μην ξεχνάτε ότι στα καταστήματα της Autoplus φροντίζουν έτσι ώστε η πρώτη τοποθέτηση να γίνεται επί τόπου, για να γίνει σωστά αλλά και για να δείξουν κάθε λεπτομέρεια σχετικά με το προϊόν που έχετε επιλέξει..

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube