Dacia Spring: Προσιτό ηλεκτρικό με Extreme εξοπλισμό

Dacia Spring: Προσιτό ηλεκτρικό με Extreme εξοπλισμό

Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Dacia είναι διαθέσιμο στα πλούσια επίπεδα εξοπλισμού Extreme και Extreme Plus, με στοιχεία που τονίζουν το στιβαρό κι εκδρομικό χαρακτήρα όλων των Dacia.

Οι εκδόσεις Extreme στην γκάμα της Dacia αποτελούν μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού της εταιρείας, αποσκοπώντας στο να ολοκληρώσουν την προσέγγιση του στιβαρού και εκδρομικού χαρακτήρα που όλα τα μοντέλα της εταιρείας διαθέτουν.

Στόχος τους είναι να προσελκύσουν νέους πελάτες που αναζητούν τρόπους για να απολαύσουν περισσότερο την ύπαιθρο, με δυναμικές πινελιές αισθητικής και ουσίας που προσθέτουν το κάτι παραπάνω στον πληρέστατο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας.

Dacia Spring Extreme

Σε ό,τι έχει να κάνει με την εξωτερική εμφάνιση, τη διαφορά για τις εκδόσεις Extreme κάνει κατά κύριο λόγο η χάλκινη απόχρωση Cooper Brown στις μπάρες οροφής, τα καλύμματα των πλευρικών καθρεφτών, τις ζάντες αλλά και σε λεπτομέρειες στον εμπρός προφυλακτήρα, ακριβώς κάτω από τα φώτα. Υπάρχουν, επίσης, προστατευτικά φιλέτα με ειδική διακόσμηση στις πόρτες, ενώ την ίδια Cooper Brown απόχρωση υιοθετεί και το σήμα της Dacia στην πίσω πόρτα.

Όσο για το εσωτερικό, υπάρχει ειδική επένδυση στα μαρσπιέ για τις συγκεκριμένες εκδόσεις, ειδική εκτύπωση στα εμπρός πατάκια που είναι από ελαστικό υλικό και επιπλέον λεπτομέρειες απόχρωσης Cooper Brown στις ραφές των καθισμάτων, σε επιλεγμένα σημεία στα πάνελ των θυρών, στο περίγραμμα των αεραγωγών αλλά και την οθόνη του συστήματος infotainment.

Dacia Spring Extreme

Όλα τα παραπάνω στοιχεία αποτελούν κοινό τόπο τόσο για την έκδοση Extreme όσο και για την Extreme Plus, που έρχεται να προσθέσει στον εξοπλισμό χρήσιμα στοιχεία για τη συμβίωση με οποιοδήποτε ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Όπως, για παράδειγμα, τη ρεζέρβα κανονικών διαστάσεων, αντί για κιτ επισκευής ελαστικού, και την υποδοχή φόρτισης CCS2 για παροχή DC 30kW, μαζί με καλώδιο γρήγορης φόρτισης mode 3 με μήκος 6,5 m.

Τα επιπλέον στοιχεία της έκδοσης Extreme Plus ανεβάζουν κατά €1.516 τις €21.888 που κοστίζει η Extreme, συνυπολογίζοντας την κρατική επιδότηση του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ. Επιπλέον, σε κάθε περίπτωση ισχύει 8ετής εργοστασιακή εγγύηση (ή 120.000 km) για την μπαταρία, 5ετής (ή 100.000 km) για τα μηχανικά μέρη καθώς και τρία χρόνια δωρεάν οδικής βοήθειας που ολοκληρώνουν τη value for money προσέγγιση ενός εκ των πιο προσιτών, ηλεκτρικών ή μη, μοντέλων της ελληνικής αγοράς.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube