Bridgestone Potenza Sport: Νέα εποχή για το κορυφαίο ελαστικό επιδόσεων

Bridgestone Potenza Sport: Νέα εποχή για το κορυφαίο ελαστικό επιδόσεων

Με τη νέα σειρά ελαστικών Potenza Sport, η Bridgestone παρουσιάσει ένα premium ελαστικό με κορυφαίες ιδιότητες.

Η Bridgestone, κεφαλαιοποιώντας τη μακρόχρονη τεχνογνωσία στα λάστιχα υψηλής απόδοσης αλλά και την εμπειρία της στα Grand Prix της Formula 1, παρουσίασε το νέο ελαστικό υπέρ-υψηλών επιδόσεων Potenza Sport που έχει ήδη αναδειχθεί ως κορυφαία επιλογή ανάμεσα στις premium προτάσεις.

Πρόκειται για ένα ελαστικό της πλέον σύγχρονης γενιάς, το οποίο σχεδιάστηκε µε γνώµονα τις υψηλές επιδόσεις και τον κορυφαίο έλεγχο σε στεγνό και βρεγµένο οδόστρωµα. Στην γκάµα της εταιρείας προορίζεται για να αντικαταστήσει το Potenza S001, σε σύγκριση µε το οποίο όµως προσφέρει όχι µόνο καλύτερα χαρακτηριστικά αλλά και µεγαλύτερη χιλιοµετρική απόδοση.

Brigdestone Potenza Sport

Το Brigdestone Potenza Sport ήδη έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις. Tο περιοδικό Autobild sportscars το χαρακτήρισε «υποδειγματικό» σε μια δοκιμή όπου επικράτησε απέναντι σε οχτώ ανταγωνιστικές προτάσεις και ανακηρύχθηκε το καλύτερο σε βρεγμένο δρόμο, πετυχαίνοντας παράλληλα κορυφαίες βαθμολογίες στο στεγνό αλλά και την άνεση στην οδήγηση.

Επίσης ο ανεξάρτητος οργανισμός δοκιμών TÜV SÜD μέτρησε στο Potenza Sport την καλύτερη επίδοση στην premium κατηγορία όσον αφορά το φρενάρισμα σε στεγνό οδόστρωμα και τη σταθερότητα σε στροφές και ευθείες. Από τις δοκιμές προέκυψε ακόμα βαθμολογία «Α» στην Ευρωπαϊκή Ετικέτα για το κράτημα σε βρεγμένο και μάλιστα με ισχύ σε όλες τις διαθέσιμες διαστάσεις του ελαστικού.

Στην εξέλιξη του Brigdestone Potenza Sport πήραν µέρος περισσότεροι από 3.800 οδηγοί στην Ευρώπη, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσµα να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που έχει το πλέον απαιτητικό κοινό των ελαστικών υψηλών επιδόσεων, καλύπτοντας όλες τις καθηµερινές προκλήσεις που θα πρέπει να αντιµετωπίσει.

Bridgestone

Στις καινοτόμες τεχνολογίες που χρησιμοποιήθηκαν στον σχεδιασμό του Brigdestone Potenza Sport περιλαµβάνονται οι τρισδιάστατες αυλακώσεις για την αύξηση της ακαµψίας µε όφελος στο φρενάρισµα και την αντίσταση στην τριβή. Είναι στοιχεία τα οποία συµπληρώνονται από τη βελτιστοποιηµένη σύνθεση της γόµας για καλύτερες επιδόσεις σε στεγνό και βρεγµένο, την υβριδική ενίσχυση της στεφάνης για µέγιστη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες και το σπορ σκελετό για καλύτερη απόκριση στο τιµόνι και ελαχιστοποίηση της αντίστασης κύλισης. Παράλληλα η Bridgestone χρησιµοποίησε µια νέα µεθοδολογία εξέλιξης που εξοικονοµεί χρόνο και υπηρετεί το σεβασµό απέναντι στο περιβάλλον, χάρη σε προσοµοιώσεις ακριβείας που µειώνουν τις δοκιµές σε φυσικό περιβάλλον.

Το Brigdestone Potenza Sport που εξελίχτηκε και κατασκευάζεται στην Ευρώπη είναι διαθέσιµο σε 96 διαστάσεις για ζάντες µε διάµετρο από 17” έως 22”, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσµα µοντέλων από premium µπερλίνες και SUV, µέχρι σπόρτσκαρ και σούπερκαρ.

Και για ένα τόσο ικανό λάστιχο, δεν αποτελεί καµία έκπληξη που είναι επιλογή πρώτης τοποθέτησης σε πληθώρα µοντέλων υψηλών επιδόσεων, όπως η Maserati MC20, η Lamborghini Huracán STO και η BMW 8 Series.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube