Ασφάλιση αυτοκινήτου: Τι καλύψεις να επιλέξω;

Ασφάλιση αυτοκινήτου: Τι καλύψεις να επιλέξω;

Η ασφάλιση της αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία του οχήματος εκτός από υποχρεωτική, είναι και απαραίτητη για κάθε ιδιοκτήτη. Και είναι σημαντικό να κάνουμε τη σωστή επιλογή προγράμματος ώστε να είμαστε προστατευμένοι τόσο εμείς όσο και το αυτοκίνητό μας

Η βασική ασφάλεια αυτοκινήτου μας καλύπτει για σωματικές βλάβες προς τρίτους και υλικές ζημιές σε οχήματα και περιουσίες τρίτων – δηλαδή για την αστική ευθύνη.

Ποιες είναι, όμως, οι καλύψεις που μπορούμε να επιλέξουμε για να είμαστε περισσότερο προστατευμένοι; Και πώς μπορούμε να βεβαιωθούμε ότι έχουμε επιλέξει τις σωστές καλύψεις;

Υπάρχουν διάφορα επίπεδα κάλυψης στην ασφάλιση του αυτοκινήτου, για αυτό πριν επιλέξουμε κάποιο πακέτο ας κατανοήσουμε σημαντικές κατηγορίες καλύψεων που είναι διαθέσιμες:

Κάλυψη πυρκαγιάς
Η κάλυψη πυρκαγιάς προστατεύει το αυτοκίνητό μας από ζημιές που προκαλούνται από φωτιά, έκρηξη ή αυτανάφλεξη. Η ασφαλιστική αυτή κάλυψη λαμβάνει υπόψη τη ζημιά που συνδέεται με την εκδήλωση πυρκαγιάς στο αυτοκίνητο. Ένα καμένο αυτοκίνητο λοιπόν, θα αποζημιωθεί από την ασφαλιστική εταιρεία για τις πιο πάνω περιπτώσεις μόνο σε περίπτωση που είναι ασφαλισμένο γι’ αυτή την περίπτωση.

ergo

Κάλυψη κλοπής
Η κάλυψη κλοπής προστατεύει το αυτοκίνητό μας σε περίπτωση κλοπής ή απόπειρας κλοπής. Τα γεγονότα που σχετίζονται με την κλοπή ή την απόπειρά της, δεν καλύπτονται από όλα τα ασφαλιστήρια συμβόλαια. Επίσης, να αναφέρουμε ότι υπάρχει διαφορετική κάλυψη για την ολική και διαφορετική για την μερική κλοπή. Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια με την εκ του νόμου υποχρεωτική αστική ευθύνη έναντι τρίτων γενικά δεν περιλαμβάνουν καμία από τις δύο, οπότε θα πρέπει να προστεθούν ξεχωριστά.

Επιλέγοντας την κάλυψη αυτή, η ασφαλιστική εταιρεία θα καταβάλει την αξία του αυτοκινήτου που έχει κλαπεί ή της ζημιάς που προέκυψε από τη διάρρηξη, οπότε είναι μια κάλυψη ουσιαστικά απαραίτητη για όλους. Ειδικά για όσους από εμάς παρκάρουν κατά κανόνα στο δρόμο και όχι σε κάποιο κλειστό πάρκινγκ. 

Μικτή ασφάλιση
Η μικτή ασφάλιση καλύπτει το κόστος των ζημιών που θα προκληθούν στο δικό μας αυτοκίνητο, ακόμα και στην περίπτωση της δικής μας υπαιτιότητας. Είτε η σύγκρουση γίνει με το μπροστινό αυτοκίνητο είτε με ένα ζώο που πεταχτεί στο δρόμο, θα καλυφθεί το κόστος της ζημιάς στο ασφαλισμένο αυτοκίνητο.

Αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη μορφή κάλυψης, καθώς παρέχει τις περισσότερες καλύψεις και αποτελεί την κύρια προτίμηση για καινούργια ή/και ακριβά αυτοκίνητα, με το κόστος μιας ζημιάς του ασφαλισμένου αυτοκινήτου να καλύπτεται ακόμα και όταν η υπαιτιότητα είναι του ίδιου του οδηγού. Αυτό είναι και το βασικότερο πλεονέκτημα σε σύγκριση με τα άλλα πακέτα ασφάλισης που καλύπτουν υλικές ζημιές που προκύπτουν προς τρίτους.

Η κάλυψη αυτή αναδεικνύεται πιο έντονα στα σύγχρονα αυτοκίνητα, που λόγω της υψηλής τους τεχνολογίας διαθέτουν ακριβά εξαρτήματα και ανταλλακτικά, τα οποία ανεβάζουν αρκετά το κόστος επισκευής ακόμα και για μικρά ατυχήματα.

ERGO

Για να προστατεύσουμε εμάς και το αυτοκίνητό μας είναι σημαντικό να επιλέξουμε την κατάλληλη ασφάλιση αυτοκινήτου. Η ERGO, αντιλαμβανόμενη τις διαφορετικές και ιδιαίτερες ασφαλιστικές ανάγκες μας, δημιούργησε τα προγράμματα πλήρους κάλυψης ERGO My Auto Total Plus και Superior Plus, τα οποία προσφέρουν ολοκληρωμένη κάλυψη.

Ειδικά για αυτή την περίοδο και μέχρι τις 31 Ιουλίου, με κάθε νέο ασφαλιστήριο επιβατικού αυτοκινήτου ιδιωτικής χρήσης με ετήσια διάρκεια στα προγράμματα ERGO My Auto Total Plus και Superior Plus προσφέρεται έκπτωση 15%. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της ERGO.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube