Ασφάλεια και απόλαυση στο ταξίδι, με Goodyear

Ασφάλεια και απόλαυση στο ταξίδι, με Goodyear

Ταξιδεύοντας σε κάθε είδους δρόμο, ο πιο σίγουρος τρόπος για να το κάνεις με άνεση, ασφάλεια και σιγουριά είναι τα Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5.

Η ανάγκη για μια εξόρμηση εκτός πόλης πριν από το lockdown του Νοεμβρίου μας έφερε στο τιμόνι ενός κορυφαίου σύγχρονου σπορ χάτσμπακ. Το οποίο φροντίσαμε να εφοδιάσουμε με τα κορυφαία λάστιχα για την περίσταση, τα Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5.

Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο λίγα μέτρα για να αντιληφθούμε τα πλεονεκτήματα αυτής της επιλογής, αφού το επίπεδο άνεσης που προσφέρει ούτως ή άλλως η A-Class βελτιώθηκε λίγο ακόμη. Μπορεί το Eagle F1 Asymmetric 5 να είναι ένα ελαστικό της κατηγορίας Ultra High Performance, όμως η Goodyear έχει φροντίσει να του προσδώσει χαρακτηριστικά άνεσης που το καθιστούν ιδανική επιλογή για καθημερινή χρήση και απόλυτα ταιριαστό με ένα κορυφαίο premium χάτσμπακ.

Οι λακκούβες των αστικών δρόμων αποσβένονται με αποτελεσματικό τρόπο, χωρίς κραδασμούς, ενώ παράλληλα ο θόρυβος κύλισης περιορίζεται στο ελάχιστο. Πλεονέκτημα που γίνεται ακόμα πιο εμφανές στην περίπτωση της επαναφορτιζόμενης υβριδικής Α 250 e που οδηγούμε, αφού εντός πόλης κινείται αποκλειστικά με το ηλεκτρικό μοτέρ της. Η πλήρης απουσία ήχου κινητήρα τονίζει ακόμα περισσότερο κάθε ανεπιθύμητο θόρυβο που θα τύχει να φτάσει στην καμπίνα.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5

Το πάτημα του φρένου έχει ως αποτέλεσμα άμεση επιβράδυνση, χωρίς εμπλοκή του ABS ακόμα και στη γυαλισμένη άσφαλτο των δρόμων της πόλης. Άλλωστε το πέλμα του Eagle F1 Asymmetric 5 είναι σχεδιασμένο με τρόπο που του επιτρέπει να «φαρδαίνει» κατά την επιβράδυνση, αυξάνοντας την επιφάνεια επαφής με τον δρόμο και άρα την αποτελεσματικότητα του φρεναρίσματος.

Σύντομα, έχουμε αφήσει την πόλη πίσω μας. Η κίνηση στον αυτοκινητόδρομο επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά το χαμηλό επίπεδο θορύβου του ελαστικού της Goodyear. Η διάσταση 225/45 R18 έχει αρκετή επιφάνεια επαφής με τον δρόμο, όμως στην καμπίνα δεν φτάνει ενοχλητικός θόρυβος ούτε κατά την κίνηση σε τραχύ οδόστρωμα. Παράλληλα, ο άκαμπτος σκελετός δίνει σιγουριά σε υψηλή ταχύτητα, ενώ η Α-Class παραμένει απόλυτα σταθερή και ευθύβολη στις αλλαγές ασφάλτου.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5

Ο βενζινοκινητήρας της A 250 e εδώ λειτουργεί μόνιμα, όμως ο υπολογιστής ταξιδιού δείχνει χαμηλά νούμερα στο πεδίο της κατανάλωσης. Όταν απενεργοποιούμε την ανάκτηση ενέργειας του υβριδικού συστήματος και το αυτοκίνητο ρολάρει ελεύθερα αφήνοντας το γκάζι, με σχεδόν μηδενικές τριβές, φανερώνεται το γιατί: Η χαμηλή αντίσταση κύλισης του Eagle F1 Asymmetric 5 συμβάλλει τα μέγιστα σε αυτή τη μείωση της κατανάλωσης.

Αφήνοντας την εθνική για την αγαπημένη μας βουνίσια διαδρομή, η Α 250 e βάζει δύσκολα στα λάστιχά της. Ο συνδυασμός του κινητήρα βενζίνης με το ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει 218 PS και... 450 Nm, τα οποία μεταδίδονται μόνο στους εμπρός τροχούς! Παρόλα αυτά, τα λάστιχα της Goodyear βρίσκουν αρκετή πρόσφυση, έτσι ώστε να μετατρέψουν αυτή τη δύναμη σε ακαριαία επιτάχυνση κι όχι σε σπινάρισμα, παρά την ταλαιπωρημένη άσφαλτο.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5

Ο ενισχυμένος σκελετός εμπνέει σιγουριά στον γρήγορο ρυθμό, αφού προσφέρει ακρίβεια στην είσοδο της στροφής και ξεκάθαρη πληροφόρηση στο τιμόνι για τη διαθέσιμη πρόσφυση στη συνέχεια. Ούτε καν το αυξημένο βάρος της υβριδικής A-Class, λόγω των μπαταριών και του ηλεκτρικού μοτέρ (+300 kg σε σχέση με μια συμβατική), δεν αποτελεί πρόβλημα για τα Eagle F1 Asymmetric 5, τα οποία μας μεταφέρουν στον τελικό προορισμό χωρίς να δυσανασχετήσουν στιγμή.

Αυτή η βόλτα έγινε εξ ολοκλήρου σε στεγνό δρόμο, όμως ακόμη κι αν μας έπιανε μια φθινοπωρινή μπόρα δεν θα είχαμε τίποτα να φοβηθούμε. Το Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 έχει εξελιχθεί με έμφαση στις επιδόσεις σε βρεγμένο οδόστρωμα, έτσι ώστε να προκύψει το πιο ολοκληρωμένο ελαστικό της κατηγορίας. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι κατέκτησε την πρώτη θέση και στις τρεις δοκιμές θερινών ελαστικών του 2020 των κορυφαίων γερμανικών περιοδικών (Auto Motor und Sport, Auto Bild και Gute Fahrt) και πολλές ακόμη διακρίσεις σε άλλες δοκιμές*. Πρόκειται απλώς για το κορυφαίο λάστιχο που μπορεί να επιλέξει όποιος ψάχνει την κορυφαία απόδοση σε κάθε επίπεδο.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από αυτή τη βόλτα στην gallery που ακολουθεί και βρείτε στην ιστοσελίδα της Goodyear τη διάσταση που ταιριάζει στο δικό σας αυτοκίνητο. Το Eagle F1 Asymmetric 5 διατίθεται σε δημοφιλείς διαστάσεις για ζάντες 17"-22", έτσι ώστε να καλύψει τα καλύτερα σύγχρονα αυτοκίνητα και τις ανάγκες των πιο απαιτητικών οδηγών. Το επιβεβαιώσαμε στην πράξη.

*Αναλυτικά οι διακρίσεις του Eagle F1 Asymmetric 5 υπάρχουν εδώ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube