Apple AirTag: Θα τα χάσεις, όταν δεις πόσο εύκολα βρίσκεις τα πάντα!

Apple AirTag: Θα τα χάσεις, όταν δεις πόσο εύκολα βρίσκεις τα πάντα!

Το AirTag θα γίνει ο νέος έμπιστος φίλος των απανταχού ξεχασιάρηδων, καθώς το νέο και κομψό αξεσουάρ της Apple προσφέρει έναν εξαιρετικά εύκολο τρόπο για να παρακολουθείς και να βρίσκεις τα πράγματά σου.

Πόσες φορές σας έχει τύχει να ψάχνετε τα κλειδιά ή την keyless entry κάρτα του αυτοκινήτου σας. Το πορτοφόλι που παράπεσε κάτω από το κάθισμα ή σε μια από τις αναρίθμητες θήκες του αυτοκινήτου, όπως τα χαώδη πλέον -και σκοτεινά- ντουλαπάκια στην κονσόλα δαπέδου του ολοκαίνουργιου SUV σας; Πολλές είναι η απάντηση. Σχεδόν όσες φορές έχουμε ευχηθεί όλοι μας, σκυμμένοι κάτω από κάποιο κάθισμα, να γινόταν με το πάτημα ενός κουμπιού να μας φωνάξει το πορτοφόλι «εδώ είμαι, μην ψάχνεις άλλο»!

Καθημερινά προβλήματα σαν και αυτά είναι που γεννούν ιδέες και οδηγούν στην κατασκευή έξυπνων αξεσουάρ, όπως το AirTag της Apple. Ένα σύστημα εντοπισμού αντικειμένων (tracker) που θα σας βοηθήσει να βρείτε τα πράγματά σας μέσω του iPad ή του iPhone σας. 

Το νέο έξυπνο αξεσουάρ της Apple, με κόστος που δεν ξεπερνά τα €35, μπορεί να τοποθετηθεί σε διάφορα σημαντικά για εσάς αντικείμενα όπως κλειδιά, πορτοφόλι, ηλεκτρονικές συσκευές, ποδήλατο κ.α., ώστε με την εφαρμογή «Εύρεση» να τα βρείτε άμεσα σε περίπτωση απώλειας. 

Κατασκευασμένο από γυαλισμένο ανοξείδωτο ατσάλι, κάθε AirTag είναι μικρό και ελαφρύ, με πιστοποίηση IP67 για αντοχή στο νερό και τη σκόνη. Επιπλέον, διαθέτει ενσωματωμένο ηχείο που μεταδίδει ήχους για να μπορεί να εντοπίσει κάποιος το AirTag, ενώ ένα αφαιρούμενο καπάκι διευκολύνει τους χρήστες να αντικαταστήσουν την μπαταρία που διαρκεί περίπου ένα χρόνο. 

airtag

Πώς λειτουργεί το AirTag 
Η ρύθμισή του είναι εξαιρετικά απλή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος για να το χρησιμοποιήσει είναι να το φέρει κοντά στο iPhone ή το iPad του. Μόλις συνδεθεί, το AirTag θα εμφανιστεί στη νέα καρτέλα «Αντικείμενα» στην εφαρμογή «Εύρεση», όπου θα μπορεί κανείς να δει την τωρινή ή την τελευταία γνωστή τοποθεσία του αντικειμένου σε χάρτη. Εάν χάσει το εν λόγω αντικείμενο και βρίσκεται εντός εμβέλειας Bluetooth, μπορεί να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή για αναπαραγωγή ήχου και να το εντοπίσει. 

Η συσκευή είναι ακόμα πιο αποδοτική όταν συνδυάζεται με iPhone 11 ή και νεότερη έκδοση iPhone, καθώς ο χρήστης μπορεί να εκμεταλλευτεί το U1 chip που επιτρέπει τη λειτουργία Precision Finding με τεχνολογία Ultra Wideband. Αυτή η προηγμένη τεχνολογία μπορεί να προσδιορίσει με ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια την απόσταση και την κατεύθυνση ενός χαμένου AirTag όταν είναι εντός εμβέλειας Bluetooth. 

Στο εύλογο ερώτημα που προκύπτει σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα και κατά πόσο αυτά θα αποθηκεύονται ή εμφανίζονται σε τρίτους, σύμφωνα με την Apple, τα χαμένα αντικείμενα με προσαρτημένο το AirTag όταν δεν βρίσκονται εντός της εμβέλειας Bluetooth, μεταδίδουν την τοποθεσία τους με end-to-end κρυπτογράφηση μόνο σε εσάς και όχι σε όποιον κάτοχο συσκευής Apple περάσει από κοντά ή σε τρίτους.

Μόνο ο κάτοχος του AirTag έχει πρόσβαση στα δεδομένα τοποθεσίας και κανείς, ούτε καν η Apple, δεν γνωρίζει την ταυτότητα ή την τοποθεσία οποιασδήποτε συσκευής που έχει βοηθήσει στην ανεύρεση του χαμένου αντικειμένου.

Έτσι είναι σίγουρο ότι σε περίπτωση που χάσετε κάποιο πολύτιμο αντικείμενο, όσο μακριά και αν σας έπεσε, με το νέο Apple AirTag έχετε περισσότερες πιθανότητες να το ανακτήσετε. Ειδάλλως θα ψάχνετε να βρείτε βελόνα στα άχυρα!

Δες πως μπορείς να αποκτήσεις το AirTag και να ξεγνοιάσεις για πάντα εδώ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube