node/39770

Αποστάτες τροχών: Ο σωστός τρόπος [video]

Ο πιο εύκολος και ανέξοδος τρόπος αύξησης του μετατροχίου του αυτοκινήτου είναι οι αποστάτες τροχών. Και εδώ θα βρεις τους καλύτερους.

Οι αποστάτες τροχών είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας καλής ιδέας που μπορεί στην πράξη να αποδειχθεί προβληματική. Η πρόχειρη κατασκευή πολλών αποστατών οδηγεί σε προβλήματα σταθερότητας και συμπεριφοράς που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του οδηγού και των άλλων χρηστών του δρόμου. Ευτυχώς όμως, σήμερα υπάρχουν στην αγορά αποστάτες που προσφέρουν ποιότητα, εφαρμογή και απόδοση εργοστασιακού επιπέδου σε πολύ προσιτό κόστος, από την ST Suspensions.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Οι αποστάτες τροχών είναι μεταλλικά, συνήθως αλουμινένια εξαρτήματα που τοποθετούνται ανάμεσα στα άκρα και στις ζάντες του αυτοκινήτου. Ο σκοπός τους είναι να βγάλουν τους τροχούς πιο «έξω». Αυτό μπορεί να είναι επιθυμητό είτε για πρακτικούς λόγους, όπως το να μη βρίσκουν οι ακτίνες των ζαντών στις δαγκάνες των φρένων, είτε για τη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς του αυτοκινήτου χάρη στην αύξηση του μετατροχίου (η απόσταση μεταξύ των δύο απέναντι τροχών), είτε απλώς για λόγους εμφάνισης. Όλοι δεν προτιμούμε να βλέπουμε ένα αυτοκίνητο με φαρδύ «πάτημα»;

Επιπλέον, σε βελτιωμένα αυτοκίνητα με χαμηλότερη ανάρτηση, διαφορετικά φτερά κ.λπ. οι αποστάτες αποτελούν μια καλή λύση για τον έγκαιρο εντοπισμό χωροταξικών προβλημάτων. Πριν ξοδέψεις μια περιουσία για ένα σετ ζαντών το οποίο τελικά ίσως βρίσκει στα φτερά του αυτοκινήτου σου, μπορείς να δοκιμάσεις ένα σετ αποστατών που να φέρνει τους τροχούς στο ίδιο σημείο. Το πάχος του αποστάτη επηρεάζει το offset του τροχού, οπότε τοποθετώντας, για παράδειγμα, έναν αποστάτη πάχους 10 mm μέσα από μια ζάντα με ΕΤ45, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο με το να τοποθετούσες μια ζάντα με ΕΤ35.

Αυτή είναι η θεωρία. Ποια είναι όμως η καλύτερη λύση στην πράξη;

ST DZX


ST Suspensions DZX & AZX

Η απόλυτη λύση για αλουμινένιους αποστάτες κορυφαίας ποιότητας, που συνδυάζουν το μεγαλύτερο όφελος σε δυναμική συμπεριφορά με τη μέγιστη ασφάλεια και την ευκολία τοποθέτησης, παρέχεται από την ST Suspensions.

Χάρη στην πρωτοποριακή, «modular» μορφή τους, οι νέοι αποστάτες DΖΧ και ΑΖΧ της ST προσαρμόζονται με ευκολία σε όλα τα αυτοκίνητα της αγοράς εξασφαλίζοντας τέλεια εφαρμογή, χάρη στα ειδικά κέντρα πολυαμιδίου που ταιριάζουν ακριβώς σε κάθε μοντέλο. Το κωνικό σχήμα της εσωτερικής πλευράς του αποστάτη συγκρατεί σε ένα σώμα το κέντρο πολυαμιδίου και τη ζάντα, εξαφανίζοντας έτσι κάθε πιθανότητα για εμφάνιση τζόγου και ασάφειας στο τιμόνι. Αυτά είναι προβλήματα που ταλαιπωρούν συχνά όσους χρησιμοποιούν αποστάτες υποδεέστερης ποιότητας, και εκτός από ενοχλητικά μπορούν να γίνουν και επικίνδυνα.

Οι αποστάτες DZX αποτελούν την πιο προσιτή και εύκολη στην τοποθέτηση λύση, για συνολική αύξηση του μετατροχίου έως 50 mm. Είναι διαθέσιμοι με πάχος από 5 έως 25 mm σε βήματα των 2,5 mm, για την ικανοποίηση κάθε ανάγκης με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια για την περίσταση. Τα πολλαπλά και διαφορετικού μεγέθους ανοίγματα τους επιτρέπουν να τοποθετηθούν με την ίδια ευκολία σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο, με καρέ από 4x98 έως 6x132, χωρίς καμία άλλη επέμβαση, απλώς επιλέγοντας το κατάλληλο κέντρο πολυαμιδίου για το σωστό πάτημα της ζάντας.


Για ακόμη μεγαλύτερες απαιτήσεις η ST Suspensions διαθέτει τους αποστάτες ΑΖΧ, με διπλό σύστημα ασφάλισης. Ο κάθε αποστάτης στερεώνεται στο άκρο του αυτοκινήτου με τα εργοστασιακά μπουλόνια ή μπουζόνια/παξιμάδια, και στη συνέχεια η ζάντα βιδώνει πάνω του με ένα άλλο, ίδιο σετ που περιλαμβάνεται στο κιτ της ST. Έτσι το σύνολο είναι πιο άκαμπτο και πιο ανθεκτικό στις καταπονήσεις, επιτρέποντας την περαιτέρω αύξηση του πάχους με ασφάλεια. Οι αποστάτες DZX έχουν πάχος από 20 έως 35 mm, σε βήματα των 5 mm, κάτι που αντιστοιχεί σε αύξηση μετατροχίου κατά 40-70 mm. Διατίθενται για αυτοκίνητα με 5μπούλονα άκρα, με καρέ από 5x108 έως 5x127, πάντα σε συνδυασμό με το κατάλληλο κέντρο για κάθε περίπτωση.


Μάθε περισσότερα για τους αποστάτες και βρες τους ιδανικούς για το δικό σου αυτοκίνητο και τις δικές σου ανάγκες, σε τιμή που ξεκινά από τα €49, μπαίνοντας στo site www.st-suspensions.gr ή με ένα τηλέφωνο στο 2105907406.

TAGS
node/39641

5 λόγοι για να κάνεις δικό σου το νέο Renault Clio

Το νέο Renault CLIO δεν είναι τυχαία το No1 σε πωλήσεις αυτοκίνητο στην Ευρώπη. Παρουσιάζουμε τους 5 βασικούς λόγους που το κάνουν να υπερέχει

Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 | Επικοινωνία

5 λόγοι για να κάνεις δικό σου το νέο Renault Clio

Το νέο Renault CLIO 5ης γενιάς, είναι πιο ολοκληρωµένο από ποτέ, εξελίσσοντας το χαρακτηριστικό σχεδιαστικό µοτίβο που το ανέδειξε και διατηρώντας τον απαράµιλλό οδηγικό χαρακτήρα που κάνει κάθε Renault να ξεχωρίζει. Παράλληλα, φέρνει επανάσταση στους τοµείς της ποιότητας, της τεχνολογίας, της άνεσης και της ασφάλειας.

Renault Clio

1.Signature σχεδίαση
Η εικόνα του νέου Renault CLIO είναι µοντέρνα και αιχµηρή, αναδεικνύοντας τον δυναµικό του χαρακτήρα. Η προσοχή στη λεπτοµέρεια σχεδίασης τονίζει τον εκλεπτυσµένο χαρακτήρα του γαλλικού best seller, ενώ οι έντονα ανάγλυφες επιφάνειες, τα full LED, “C” shaped φωτιστικά και οι κρυφές πίσω χειρολαβές, το κάνουν να ξεχωρίζει.

Renault Clio

2. «Smart» cockpit
Με προσεκτικά διαλεγµένα υλικά, οδηγοκεντρική σχεδίαση και κορυφαίο χώρο αποσκευών (391 lt), το εσωτερικό του νέου CLIO είναι υποδειγµατικό. Οι  επιλογές εξοπλισµού και οι δυνατότητες εξατοµίκευσης είναι απεριόριστες, συµβάλλοντας στη µοναδική, high tech αίσθηση που αποκοµίζουν οδηγός και επιβάτες. Ο full ψηφιακός πίνακας οργάνων (έως 10,25”) και η έγχρωµη οθόνη αφής, µε σχεδίαση τύπου tablet, για το infotainment (έως 9,3”), προσφέρουν τη µεγαλύτερη επιφάνεια θέασης πληροφοριών στην κατηγορία. 

Μάθε τα πάντα για το νέο Renault CLIO 5ης γενιάς

Renault Clio

3. Πλήρης και σύγχρονη γκάµα κινητήρων
Η γκάµα κινητήρων του νέου CLIO εξασφαλίζει υψηλή απόδοση και φιλικότητα προς το περιβάλλον. Η απόδοση των κινητήρων βενζίνης (1.0 & 1.3 TCe) φτάνει τους 130 ίππους, ενώ o κινητήρας diesel (1.5 Blue dCi) αποδίδει µέχρι και 115 ίππους. Άλλωστε, το νέο CLIO είναι το µόνο µοντέλο της κατηγορίας µε εργοστασιακό σύστηµα κίνησης διπλού καυσίµου (βενζίνης / LPG), για ασυναγώνιστη αυτονοµία και µέγιστη οικονοµία. Μέσα στη χρονιά, θα παρουσιαστεί και η full υβριδική έκδοση E-TECH των 140 ίππων. 

Renault Clio

4. Νέα πλατφόρµα - εξελιγµένη δοµή
Η νέα, σπονδυλωτή πλατφόρµα CMF-B, στην οποία βασίζεται το νέο CLIO, συνδυάζει το χαµηλό βάρος µε την κορυφαία στιβαρότητα. Από την άλλη, η ρύθµιση της ανάρτησης και η απόκριση από το σύστηµα διεύθυνσης εξασφαλίζουν άνεση µε κορυφαίο κράτηµα, βάζοντας τον οδηγό στον επίκεντρο κάθε διαδροµής, εντός και εκτός αστικού ιστού.

Renault Clio

5. Best in Class ασφάλεια
Το νέο Renault CLIO συνεχίζει την παράδοση της γαλλικής εταιρείας στον τοµέα της ασφάλειας, ως το 22ο µοντέλο της µε διάκριση 5 αστέρων από τον ανεξάρτητο οργανισµό Euro NCAP, αλλά και ως το Best in Class µοντέλο της κατηγορίας, σε βαθµολογία αξιολόγησης της ασφάλειας ενήλικων επιβατών, παιδιών, πεζών και αποτελεσµατικότητας των συστηµάτων ασφαλείας. Η επιτυχία αυτή του νέου CLIO βασίζεται στη στιβαρή κατασκευή του, καθώς και στην πληθώρα συστηµάτων υποβοήθησης της οδήγησης που είναι διαθέσιµα στο βασικό εξοπλισµό όλων των εκδόσεών του.

node/39661

Ford Puma: Ιδανικός σύντροφος για καλοκαιρινές αποδράσεις

Ένα από τα πιο φρέσκα και ξεχωριστά B-SUV της αγοράς που συνδυάζει πρακτικότητα, τεχνολογία, μοντέρνα εμφάνιση αλλά και δυναμική οδική συμπεριφορά.

Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Ford Puma: Ιδανικός σύντροφος για καλοκαιρινές αποδράσεις

Στην εποχή του social distancing η ανάγκη να αποδράσουμε από το κλεινόν άστυ γίνεται πιο επιτακτική, ιδιαίτερα εν μέσω καλοκαιριού που οι παραλίες της Αττικής - και όχι μόνο - μας καλούν να τις επισκεφθούμε. Σκεφτήκαμε λοιπόν ποιο όχημα θα ήταν το πιο ταιριαστό για μια βόλτα σαν και αυτή, και καταλήξαμε στο νέο Ford Puma, ένα από τα πιο φρέσκα και ξεχωριστά B-SUV της αγοράς που συνδυάζει πρακτικότητα, τεχνολογία, μοντέρνα εμφάνιση αλλά και δυναμική οδική συμπεριφορά - ώστε να απολαύσουμε και τη διαδρομή προς το Σούνιο.

Το Puma το γνωρίσαμε ως δίπορτο κουπέ στα τέλη της δεκαετίας του ‘90. Από τότε όμως οι εποχές έχουν αλλάξει όπως και οι ανάγκες των αγοραστών που ζητούν SUV - και όχι αδίκως. Παρόλα αυτά οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές της Ford κατάφεραν να αποφύγουν τους συμβιβασμούς, δημιουργώντας ένα όχημα που συνδυάζει το δυναμισμό και τη νεανικότητα ενός κουπέ με τους χώρους και την αυξημένη πρακτικότητα ενός σύγχρονου B-SUV.

Ford Puma ST-Line

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Ford Puma 1.0 EcoBoost mHEV 155 PS [video]

Ιδιαίτερα στην έκδοση ST-Line X με τις εντυπωσιακές ζάντες 18”, τους σπορ προφυλακτήρες, τα φρύδια των θόλων και τα μαρσπιέ στο χρώμα του αμαξώματος, το Puma μαγνητίζει τα βλέμματα των περαστικών. Εξάλλου, το μυώδες αμάξωμα με τη μεγάλη γρίλια, τα μοντέρνα φώτα LED πάνω στα φτερά και την έντονη κλίση της οροφής, είναι στοιχεία που παραπέμπουν περισσότερο σε κουπέ παρά σε SUV - όπως και οι καταβολές του ονόματος του.

Αφού λοιπόν περιεργαστήκαμε την εξωτερική σχεδίαση η οποία κέρδισε τα θετικά σχόλια των περαστικών, μπήκαμε στην ευρύχωρη καμπίνα. Τα πατήματα των μαρσπιέ με την επιγραφή ST-Line, η μαύρη επένδυση της οροφής και οι κόκκινες λεπτομέρειες σε ταμπλό, δερμάτινο τιμόνι και καθίσματα, αποκαλύπτουν με το καλημέρα πως μιλάμε για μια σπορ έκδοση. Η γνώριμη από το Fiesta και πολύ εύχρηστη οθόνη αφής 8” με το infotainment SYNC 3 δεσπόζει στην κορυφή του ταμπλό, και συνδυάζεται αρμονικά με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3”. Αυτός σε υποδέχεται με το προφίλ ενός πούμα, ενώ τα ψηφιακά όργανα αλλάζουν χρώμα ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης (Normal, Eco, Sport, Slippery και Trail).

Ford Puma ST-Line

Ως θιασώτες της οδήγησης, οφείλουμε να επιλέξουμε τη λειτουργία Sport που βελτιώνει την απόκριση του γκαζιού, βαραίνει ελαφρώς το εξαιρετικό σε αίσθηση και αμεσότητα τιμόνι, ενισχύει τον ήχο και εντείνει τη λειτουργία του συστήματος ανάκτησης ενέργειας. Μέχρι να βγούμε στην παραλιακή, τα στοιχεία που εκτιμήσαμε ήταν η εξαιρετική ηχομόνωση, το ταχύτατο και ουσιαστικά μη αντιληπτό από τον οδηγό σύστημα start-stop (χάρη στο ηλεκτρικό μοτέρ 48V), η αποδοτική λειτουργία του κλιματισμού και το φανταστικό ηχοσύστημα B&O με τον καθαρό ήχο και το βαθύ μπάσο που έπαιζε τα αγαπημένα μας τραγούδια. Επιπλέον, για να μην αδειάζει η μπαταρία του smartphone που συνδέεται με το infotainment, υπάρχουν 2 θύρες USB και ειδική θήκη στη βάση της κεντρικής κονσόλας που υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση. Όσο για τους πίσω επιβάτες, παρά την έντονη κλίση της οροφής εξωτερικά, άτομα με ύψος 1,84 μπορούν να βολευτούν άνετα και σε ταξίδι.

Η διαδρομή που επιλέξαμε δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς εκτός από τον τελικό προορισμό που είναι τα καθαρά νερά του Αιγαίου, για εμάς είναι εξίσου σημαντικό και το ταξίδι. Αντίθετα με αυτό που θα περίμενε κανείς από ένα μοντέλο με SUV αμάξωμα, το Puma έχει ελάχιστες κλίσεις στις στροφές, ενώ το κράτημα είναι υποδειγματικό για την κατηγορία όπως και η αμεσότητα του τιμονιού. Ένα βαθύ πάτημα στο γκάζι φανερώνει πως οι 155 PS και τα 240 Nm του ήπια υβριδικού μοτέρ 1.0 EcoBoost είναι αρκετά για να χαρίσουν στον οδηγό στιγμές ψυχικής ανάτασης, ειδικά όταν συνδυάζονται με τον ενισχυμένο ήχο στο πρόγραμμα Sport. Σχόλια του τύπου «αυτό στρίβει καλά» από τους συνεπιβάτες είναι αναμενόμενα, όπως αρμόζει σε κάθε μοντέλο που έχει δεχθεί τις περιποιήσεις της Ford Performance. Με το Ford Puma φτάσαμε στο Σούνιο χωρίς να το καταλάβουμε και αν η ώρα δεν ήταν προχωρημένη μάλλον το «συμβούλιο» θα αποφάσιζε επέκταση του δρομολογίου σε ακόμα πιο μακρινά μέρη - γιατί απλά δεν θέλεις να σηκωθείς από τη θέση του οδηγού.

Ford Puma ST-Line

Αυτή η αίσθηση ενισχύθηκε όταν ανοίξαμε το πορτ παγκάζ των 402 lt, το οποίο έμοιαζε σχεδόν άδειο με τα λιγοστά backpack. Η καλύτερη έκπληξη όμως κρυβόταν κάτω από το αφαιρούμενο πάτωμα του χώρου αποσκευών. Μιλάμε φυσικά για το MegaBox - ένα βοηθητικό αποθηκευτικό χώρο 80 lt που είναι αδιάβροχος και έχει τάπα αποστράγγισης για εύκολο πλύσιμο. Αυτό το χαρακτηριστικό ξεχωρίζει το Puma από τον ανταγωνισμό και το καθιστά ακόμα πιο ταιριαστό σύντροφο για ανθρώπους με δραστήριο τρόπο ζωής που αγαπούν το κολύμπι, την ποδηλασία ή το ψάρεμα, καθώς μπορούν να αποθηκεύσουν εκεί τα βρεγμένα ρούχα, τα μαγιό, τα λασπωμένα παπούτσια ή τα χρησιμοποιημένα εργαλεία τους χωρίς το άγχος να λερώσουν την καμπίνα. Υπάρχουν επίσης και αυτοί που - όπως και εμείς - θέλουν απλά να χαλαρώσουν δίπλα στη θάλασσα, οπότε θα χρησιμοποιήσουν το Megabox για κάτι διαφορετικό. Πάγος, μη αλκοολούχα ποτά και αναψυκτικά, μετατρέπουν το πορτμπαγκάζ του Puma σε πραγματικό mini bar και μας δροσίζουν κάτω από τον ζεστό ήλιο.

Απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα μετά από το κολύμπι στη θάλασσα, τα φώτα LED του Puma που σε υποδέχονται κατά το ξεκλείδωμα σου θυμίζουν γιατί το επέλεξες. Μπορεί να έχεις περάσει αρκετές ώρες στην παραλία όμως ο δρόμος της επιστροφής φαντάζει εξίσου απολαυστικός μέσα στο πιο ενδιαφέρον οδηγικά B-SUV της αγοράς. Που χωρά όλους σου τους φίλους και όλα σου τα όνειρα, ενώ παράλληλα δείχνει τόσο όμορφο που χαίρεσαι να σε βλέπουν να το οδηγείς.

Advertisement