5 λόγοι για να κάνεις δικό σου το νέο Opel Astra

5 λόγοι για να κάνεις δικό σου το νέο Opel Astra

Στην κατηγορία των μικρομεσαίων μοντέλων υπάρχουν μερικά παραδοσιακά βαριά ονόματα. Ένα εξ αυτών είναι σίγουρα το Opel Astra, που στην τελευταία γενιά εκπλήσσει με τον ολοκληρωμένο χαρακτήρα του.

Όπως φαίνεται, η σύμπραξη της Opel με το Γαλλικό όμιλο PSA μόνο πλεονεκτήματα είχε να εξασφαλίσει για το μέλλον της εταιρίας. Και αυτό αποδεικνύεται εμπράκτως, στην έκτη γενιά του δημοφιλούς Astra. Πρόκειται για ένα μοντέλο που μεγάλωσε σε εξωτερικές διαστάσεις και μεταξόνιο, οπότε ευεργετήθηκαν οι διαθέσιμοι χώροι για τους επιβάτες και τις αποσκευές. Παράλληλα το αυτοκίνητο διατηρεί το δικό του, ξεχωριστό χαρακτήρα, ο οποίος το διαχωρίζει από την υπόλοιπη παλέτα μοντέλων της Stellantis.

Η εξωτερική εμφάνιση είναι αναμφισβήτητα το πρώτο ισχυρό στοιχείο του αυτοκινήτου. Σχεδιασμένο με γνώμονα τη φιλοσοφία Opel Vizor, εκπέμπει δυναμισμό και κομψότητα. Χαρακτηριστικά είναι τα τονισμένα φτερά, τα νεύρα που διατρέχουν το αμάξωμα αλλά και το κατακόρυφο τρίτο φως των φρένων, που αποτελεί πρωτοτυπία για αυτοκίνητο παραγωγής.

Ένα δεύτερο στοιχείο έχει να κάνει με τον εξοπλισμό. Ήδη από το βασικότερο επίπεδο υπάρχει μια ολοκληρωμένη πρόταση η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει το Opel Pure Panel, δηλαδή μια έγχρωμη οθόνη αφής 10” για το infotainment και επίσης 10” ψηφιακό πίνακα οργάνων για την ενημέρωση του οδηγού, στοιχεία που από κοινού απογειώνουν το οδηγοκεντρικό ύφος του ταμπλό. Επιπλέον υπάρχουν φώτα Eco LED με αυτόματους προβολείς, σύστημα κλιματισμού, καθώς και το υπερπλήρες Safety Pack με ανίχνευση κόπωσης του οδηγού, διατήρηση λωρίδας, αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, αναγνώριση των σημάτων ορίων ταχύτητας του ΚΟΚ και έξυπνη προσαρμογή της ταχύτητας σε αυτά. Παράλληλα, τα εργονομικά καθίσματα με την πιστοποίηση AGR εγγυώνται τη σωστή στήριξη του σώματος του οδηγού και την ελαχιστοποίηση της καταπόνησης κατά τα πολύωρα ταξίδια.

Opel Astra

Εμμένοντας στα τεχνολογικά καλούδια, δεν μπορεί να μην αναφερθεί κάποιος στα state-of-the-art φωτιστικά σώματα Intelli-Lux LED® Pixel Light. Χάρη στα 168 στοιχεία LED συνεχούς αντίδρασης είναι σε θέση όχι μόνο να προσφέρουν άπλετο φως αλλά και να προσαρμόζονται με ακρίβεια στις επικρατούσες συνθήκες και στην κίνηση του δρόμου.

Τρίτος σταθμός είναι η εργονομία. Υπό τη λογική του «Digital Detox» οι μηχανικοί της Opel έδωσαν όλη τους την προσοχή στο να ελαχιστοποιήσουν το ψηφιακό άγχος του οδηγού. Αυτό το πέτυχαν με το να διατηρήσουν φυσικούς διακόπτες για όλες τις βασικές λειτουργίες, καθώς και να υλοποιήσουν ένα φιλικό στη χρήση user interface για τις ψηφιακές οθόνες. Επιπρόσθετα, τοποθέτησαν ένα Head Up Display ώστε ο οδηγός να διαβάζει τις βασικές πληροφορίες όπως την ταχύτητα του αυτοκινήτου απευθείας επάνω στο παρμπρίζ, ώστε να μη χρειάζεται στιγμή να απομακρύνει τα μάτια του από το δρόμο. Εδώ η αλληλεπίδραση ανθρώπου-μηχανής περνάει αντικειμενικά σε άλλο επίπεδο.

H ποιότητα κύλισης που προσφέρει στη νέα του γενιά το Opel Astra είναι από τις κορυφαίες στην κατηγορία.

Το τέταρτο σημείο για το οποίο μπορεί κανείς να ξεχωρίσει το νέο Opel Astra έχει να κάνει με τη διαθέσιμη γκάμα των κινητήρων. Σχεδιασμένη ώστε να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του σύγχρονου οδηγού, αποτελείται από μία σειρά μηχανικών συνόλων βενζίνης και πετρελαίου. Ο χαμηλός κυβισμός εξασφαλίζει αντίστοιχα χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές ρύπων, με την υπερτροφοδότηση να εγγυάται ταυτόχρονα άφθονη ισχύ και ροπή, σε όλο το φάσμα των στροφών για δυναμικές επιδόσεις.

Opel Astra

Για όσους μάλιστα επιθυμούν, το Opel Astra διατίθεται και σε plug-in hybrid έκδοση, εκμεταλλευόμενο απόλυτα τα πλεονεκτήματα των δύο κόσμων. Προσφέρει δηλαδή ευκολία στη χρήση και παράλληλα απαράμιλλη οικονομία και προστασία του περιβάλλοντος. Μέσα στο 2023, δε, θα ακολουθήσει και μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, με κορυφαίες επιδόσεις και τεχνολογία.

Ο πέμπτος λόγος που μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει σήμερα το νέο Opel Astra έχει να κάνει με την οδική του συμπεριφορά. Βασισμένο σε ένα εξελιγμένο, άκαμπτο πλαίσιο, με επανασχεδιασμένες αναρτήσεις και σύστημα διεύθυνσης, το δημοφιλές μοντέλο δείχνει να έχει βρει τη χρυσή τομή μεταξύ άνεσης και δυναμισμού.

Η ποιότητα κύλισης που προσφέρει είναι από τις κορυφαίες στην κατηγορία. Όσο για τη συμπεριφορά, παραμένει ουδέτερη και εύκολα ελεγχόμενη ακόμα και υπό πίεση. Το τιμόνι εξασφαλίζει μικρό κύκλο στροφής, ώστε να μπορεί να ελίσσεται εύκολα στα στενά της πόλης. Και σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η εξαιρετική δουλειά στην ηχομόνωση της καμπίνας. Αυτή είναι που τελικά δίνει και την τελική πινελιά του peace of mind, σε ένα αυτοκίνητο με το οποίο χαίρεσαι να μετακινείσαι.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube