4 ιδανικοί προορισμοί για να υποδεχθούμε το καλοκαίρι

4 ιδανικοί προορισμοί για να υποδεχθούμε το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι πλησιάζει! Τι καλύτερο λοιπόν από το να πάρουμε το αυτοκίνητο και εξερευνώντας κοντινούς προορισμούς να λάβουμε μια πρώτη δόση διακοπών.

ERGO

Εν αναμονή του πρώτου μήνα του καλοκαιριού, ήρθε ο καιρός να αφήσουμε τα όμορφα ορεινά μέρη της χώρα μας και με τη συντροφιά και την ασφάλεια της ERGO Ασφαλιστικής, να φορτώσουμε το αυτοκίνητο και να κατευθυνθούμε στα παράλια.

Ένα από τα θετικά του να επισκεπτόμαστε θερινούς προορισμούς νωρίς το καλοκαίρι είναι ότι μπορούμε  να γνωρίσουμε την αυθεντικότητα ενός τόπου, μακριά από την πολυκοσμία του καλοκαιριού, αλλά και να βρούμε πιο προσιτές τιμές, τόσο στη διαμονή, όσο και στην εστίαση. Οι προορισμοί που ακολουθούν είναι αρκετά διαφορετικοί μεταξύ τους. Άλλοι περισσότερο δημοφιλείς και άλλοι λιγότερο. Έχουν όμως ένα κοινό στοιχείο: Το απέραντο ελληνικό γαλάζιο ως φόντο!


Στα Σύβοτα Θεσπρωτίας
ERGO

Στα παράλια της ηπειρώτικης γης όπου το πράσινο συναντά το γαλάζιο, βρίσκεται ένας προορισμός που τα τελευταία χρόνια κερδίζει όλο και περισσότερους ταξιδιώτες, τα Σύβοτα Θεσπρωτίας. Ένας γραφικός οικισμός που περιβάλλεται από δεκάδες καταπράσινα νησάκια και μαγεύει με τις μικρές και μεγάλες παραλίες του με τα γαλαζοπράσινα νερά. Το λιμανάκι του είναι ιδανικό για απογευματινές βόλτες και η εποχή για να το επισκεφθούμε κατάλληλη, αν θέλουμε να αποφύγουμε τους χιλιάδες τουρίστες που θα βρεθούν εκεί τους επόμενους μήνες.

Στη Μεθώνη της Μεσσηνίας ERGO

Η Μεθώνη είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του νομού Μεσσηνίας, με μοναδικό φυσικό τοπίο, σπουδαία ιστορία και ένα επιβλητικό κάστρο, που είναι από τα σημαντικότερα και πιο καλοδιατηρημένα της χώρας μας και μας ταξιδεύει σε άλλες εποχές. Η μικρή κωμόπολη αποτελεί ιδανική βάση για να επισκεφθούμε τις γύρω περιοχές όπως η όμορφη Πύλος, η ξακουστή Φοινικούντα και η κοσμοπολίτικη πλέον Γιάλοβα ή για μια βουτιά στην εξωτική παραλία της Βοϊδοκοιλιάς.

Στο διαχρονικό Ναύπλιο ERGO

Μια ανάσα από την Αθήνα, το Ναύπλιο μαγεύει όσες φορές -και όποια εποχή- και αν το επισκεφτούμε. Είναι αναμφίβολα μια από τις πιο όμορφες και ιστορικές πόλεις της Ελλάδας, καθώς υπήρξε και η πρώτη πρωτεύουσά της. Μας καλεί να την ανακαλύψουμε και να χαθούμε στα πλακόστρωτα σοκάκια της παλιάς πόλης, αφού πρώτα περάσουμε μια βόλτα από το μεγαλύτερο βενετσιάνικο κάστρο της Ελλάδας, το Παλαμήδι, που χτίστηκε το 1714, κατά τη διάρκεια της δεύτερης Ενετοκρατίας. Μετά τη βαρκάδα στο Μπούρτζι, επιβάλλεται μια στάση στην πλατεία Συντάγματος με τα υπέροχα νεοκλασικά κτήρια και τη θέα στο Παλαμήδι. Εκτός από τα δεκάδες καφέ και εστιατόρια, η πλατεία περιστοιχίζεται από αρκετά ιστορικά κτήρια όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο, την παλιά Βουλή, το ανάκτορο του Ιωάννη Καποδίστρια, το σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, αλλά και την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

Στο απόμερο Κυπαρίσσι της Λακωνίας ERGO

Αυτός ο μικρός κόλπος δεν είναι τόσο ξακουστός όσο τα μέρη της λακωνικής γης που τον περιβάλλουν, όπως για παράδειγμα η καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς, όμως έχει και αυτός την δική του ξεχωριστή ομορφιά. Απόμερος, εκεί που το πράσινο του Πάρνωνα συναντά τις ακτές του Μυρτώου Πελάγους, αυτός ο γαλήνιος μικρός οικισμός με τα παραδοσιακά σπίτια και την όμορφη ακρογιαλιά του μας επιτρέπει να χαλαρώσουμε και να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας σε ένα καταπράσινο περιβάλλον. Ας μην αμελήσουμε να περπατήσουμε ένα απογευματάκι μέχρι το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου.

Ανεξάρτητα όμως από τον προορισμό που θα επιλέξουμε είναι σημαντικό να έχουμε εξασφαλίσει την προστασία μας αλλά και του αυτοκινήτου μας από κάθε κίνδυνο κατά την οδήγησή μας. Η ERGO Ασφαλιστική, αντιλαμβανόμενη πλήρως τις ανάγκες μας, έχει δημιουργήσει τα πρωτοποριακά προγράμματα ERGO My Auto για να απολαμβάνουμε με ασφάλεια και ξεγνοιασιά τις διαδρομές μας.

Για ολοκληρωμένη κάλυψη σε κάθε μας διαδρομή, η ERGO προσφέρει τα προγράμματα ERGO My Auto Total Plus και Superior Plus, τα οποία μας παρέχουν πλήρη κάλυψη για κάθε πιθανό συμβάν.

Ειδικά για αυτή την περίοδο και μέχρι τις 31 Ιουλίου, με κάθε νέο ασφαλιστήριο επιβατικού αυτοκινήτου ιδιωτικής χρήσης με ετήσια διάρκεια στα προγράμματα ERGO My Auto Total Plus και Superior Plus προσφέρεται έκπτωση 15%. Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ERGO ή να λάβετε απευθείας προσφορά εδώ.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube