10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το νέο Nissan Qashqai

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το νέο Nissan Qashqai

Το νέο Nissan Qashqai έφθασε στην ελληνική αγορά καθολικά αναβαθμισμένο. Αναλύουμε τα δέκα πράγματα που θα το οδηγήσουν και πάλι στην κορυφή των πωλήσεων.

H ολοκαίνουρια τρίτη γενιά του Nissan Qashqai ήρθε να συνεχίσει την εντυπωσιακή πορεία των προκατόχων του. Βλέποντας τον ανταγωνισμό που αυτό δημιούργησε όμως, να είναι ιδιαίτερα έντονος, εξελίχθηκε ώστε να μπορέσει να ηγηθεί εκ νέου στην κατηγορία.

Με αιχμή του δόρατος τη νέα αισθητική, την υβριδική γκάμα κινητήρων και την ποιοτική και τεχνολογικά προηγμένη καμπίνα, το νέο Qashqai έχει περισσότερους από δέκα λόγους να γίνει το επόμενό σας αυτοκίνητο και τους καταθέτουμε: 

Πρωταθλητής πωλήσεων
Το Nissan Qashqai παρουσιάστηκε το 2007 και είναι το μοντέλο που έκανε ευρέως γνωστή την crossover/SUV κατηγορία. Ο διττός του χαρακτήρας, η ευρυχωρία του και η πρακτικότητά του σε συνδυασμό με την πλούσια γκάμα του, αποτέλεσαν τα βασικά του χαρακτηριστικά και τα εφόδια για την εξαιρετική πορεία που ακολούθησε στη συνέχεια. Από τότε, περισσότερα από 3 εκατομμύρια Qashqai έχουν πωληθεί παγκοσμίως, με τη 2η γενιά του που παρουσιάστηκε το 2013, να αποτελεί το best-seller μοντέλο ανεξαρτήτου τύπου αμαξώματος, στη κατηγορία C-SUV της χώρας μας. Από το 2007 και την πρώτη του γενιά άλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως έχουν πουληθεί σχεδόν 40 χιλιάδες Qashqai στην Ελλάδα.

Nissan Qashqai 2021

Τολμηρή σχεδίαση
Το νέο Nissan Qashqai τρίτης γενιάς, έρχεται με ένα εντελώς νέο αισθητικό προφίλ που αντανακλά το νεότερο αισθητικό προφίλ της Nissan. Mε έμφαση στην δυναμική, το νέο Qashqai είναι επιβλητικό αισθητικά και ιδιαίτερα κομψό για τα δεδομένα της κατηγορίας, παραμένει ωστόσο ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο ως Qashqai. Κύρια χαρακτηριστικά της σχεδίασής του αποτελούν η εμπρός V-Motion μάσκα στα πρότυπα των υπολοίπων μοντέλων της εταιρείας, τα εντυπωσιακά LED φωτιστικά σώματα με την αιχμηρή σχεδίαση, οι έντονες ακμές στα πλαϊνά του αμαξώματος και οι ανασηκωμένοι ώμοι στις πίσω κολώνες που του προσδίδουν την κουπέ λογική σχεδίασης και συμπληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο το δυναμικό του προφίλ. Τέλος υπάρχουν και αρκετές επιλογές εξατομίκευσης με 11 διαθέσιμα χρώματα και πέντε συνδυασμούς διχρωμίας.

Σε νέα πιο στιβαρή και ελαφρύτερη πλατφόρμα
To νέο Nissan Qashqai βασίζεται στη νέα πλατφόρμα CMF-C της εταιρείας η οποία χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην Ευρώπη και είναι κατά 48% πιο στιβαρή και πιο ελαφριά σε σχέση με αυτή του προηγούμενου μοντέλου. Πιο συγκεκριμένα και όσον αφορά το βάρος, παρά την προσθήκη επιπλέον εξοπλισμού και ήπια υβριδικών συστημάτων κίνησης, το νέο Qashqai είναι κατά 60 kg ελαφρύτερο, στοιχείο που επιδρά θετικά βεβαίως και σε οδηγικό επίπεδο με στόχο την ισορροπία ανάμεσα σε άνεση και αμεσότητα για μια ευχάριστη οδική συμπεριφορά. Προς αυτή την κατεύθυνση εστιάζουν και οι νέες ρυθμίσεις στην ανάρτηση και στην κρεμαγιέρα του τιμονιού. Αυτό που χαρακτηρίζει και πάλι το Qashqai οδηγικά, είναι και οι αυξημένες δυνατότητες σε εκτός δρόμου διαδρομές, με την απόσταση από το έδαφος να ανέρχεται στα 18 cm.

Nissan Qashqai 2021 

Μεγαλύτερες διαστάσεις
Οι διαστάσεις του νέου Qashqai έχουν μεγαλώσει προς όλες τις μετρήσεις, τοποθετώντας το στην καρδιά της μικρομεσαίας SUV κατηγορίας. Πιο συγκεκριμένα το μήκος έχει αυξηθεί κατά 35 mm φτάνοντας έτσι στα 4.425 mm, το πλάτος είναι στα 1.838 mm (+32 mm), το ύψος 1.635 mm (+10 mm) και το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 20 mm, στα 2.666 mm. Αυτή η αύξηση έχει βεβαίως και πολλαπλά οφέλη στους τομείς των χώρων και της πρακτικότητας της καμπίνας. Ακόμα και τρείς επιβάτες θα φιλοξενηθούν άνετα στο εσωτερικό του έχοντας μεγάλο αέρα για τα γόνατα και τα κεφάλια τους, ενώ ο χώρος αποσκευών έχει αυξηθεί κατά 74 lt, προσφέροντας πλέον συνολικά 504 lt. 

Με υβριδικά κινητήρια σύνολα
Το μεγάλο νέο όσον αφορά στη γκάμα κινητήρων του νέου Qashqai, είναι το γεγονός πως αυτή είναι πλέον εξηλεκτρισμένη διαθέτοντας εξ’ αρχής δύο υβριδικές εκδόσεις. Βάση του συστήματος είναι ο 1,3 lt DIG-T κινητήρας ο οποίος αποδίδει 140 και 158 PS, συνδυαζόμενος με το υβριδικό σύστημα και στις δύο περιπτώσεις. Το σύστημα αυτό περιλαμβάνει μια μπαταρία 12V η οποία φορτίζει από το σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα και τροφοδοτεί με ενέργεια έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα. Μέσω αυτής της τεχνολογίας, βελτιώνεται η απόδοση καυσίμου και μειώνονται οι συνολικές εκπομπές CO2, προσφέροντας παράλληλα και την απαραίτητη υποβοήθηση ροπής για βελτίωση των επιδόσεων. 

Nissan Qashqai 2021

e-POWER 
Εκτός των υβριδικών εκδόσεων, το νέο Nissan Qashqai θα έρθει και με την πρωτοποριακή, “εξηλεκτρισμένη” έκδοση υ  με την τεχνολογία e-POWER  της Nissan. Η έκδοση αυτή αποτελείται από ένα ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης με μπαταρία και έναν 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 lt. Ο βενζινοκινητήρας αυτός χρησιμοποιείται μόνο για τη φόρτιση της μπαταρίας και αποδίδει 190 PS και 330 Nm ροπής, ενώ έχει το μέγεθος ενός αντίστοιχου μοτέρ που συνήθως συναντάμε σε αμιγώς EV μοντέλα. Το Qashqai με το μελλοντικό σύστημα κίνησης e-POWER, συνδυάζει την τεχνολογία των ηλεκτρικών οχημάτων με την άνεση και την εξοικείωση ενός βενζινοκινητήρα, προσφέροντας την άμεση επιτάχυνση, την απαράμιλλη ομαλότητα στην κύλιση και την αθόρυβη οδήγηση ενός ηλεκτρικού οχήματος.

Εξελιγμένο και τεχνολογικά 
Ενσωματώνοντας όλα τα τελευταία σύγχρονα συστήματα άνεσης και ασφάλειας, το νέο Qashqai έχει κάνει και στο κομμάτι της τεχνολογίας ένα άλμα εξέλιξης. Το πλήρως ψηφιακό νέο ταμπλό αποτελείται από έναν πίνακα οργάνων 12,3’’, μια οθόνη αφής 9" στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας για το infotainment (με υποστήριξη για Android Auto και Apple CarPlay), ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία του διατίθεται και με Head-Up Display 10,8" στο παρμπρίζ, το μεγαλύτερο στην κατηγορία. Εκτός από την digital επανάστασή του σε αισθητικό επίπεδο, το εσωτερικό του νέου Qashqai περιλαμβάνει από τη βασική του έκδοση, την ομπρέλα 14 συστημάτων «Nissan Safety Shield», που περιλαμβάνει συστήματα άνεσης, ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης, με την τελευταία γενιά του συστήματος ημιαυτόνομης οδήγησης ProPilot να κλέβει τις εντυπώσεις.

Nissan Qashqai 2021

Ποιοτικά αναβαθμισμένο
Το εσωτερικό του νέου Qashqai, εκτός από πιο σύγχρονο και καλύτερα εξοπλισμένο, διακρίνεται επίσης για την ποιοτική του αναβάθμιση. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως η συνολική αίσθηση που αποκομίζεις, παραπέμπει σε αυτή των premium παραδοσιακών κατασκευαστών. Το ταμπλό καλύπτεται από μαλακά υλικά πολύ καλής ποιότητας και αντίστοιχης συναρμογής, ενώ την εικόνα του συμπληρώνει το εξαιρετικό του φινίρισμα σε όλα τα σημεία. Κάποια επιπλέον στοιχεία όπως τα προαιρετικά δερμάτινα καθίσματα (με δέρμα Nappa) και η λειτουργία μασάζ αυτών με τρία προγράμματα προς επιλογή, τοποθετούνται για πρώτη φορά στο Qashqai και υπερτονίζουν τον ευχάριστο χαρακτήρα του.  

Και σε 4κίνητες εκδόσεις
Ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του Nissan Qashqai διατηρείτε και στη νέα του γενιά και δεν είναι άλλο από το γεγονός πως προσφέρεται και σε 4κίνητη έκδοση. Η έκδοση αυτή συνδυάζεται αποκλειστικά με τον 1,3 lt κινητήρα με απόδοση 158 PS και με το αυτόματο κιβώτιο X-Tronic. Το σύστημα τετρακίνησης «Intelligent AWD» της Nissan λειτουργεί αρχικά ως προσθιοκίνητο, μεταφέροντας όμως τη ροπή ανάμεσα στους δύο άξονες, ανάλογα με τις συνθήκες πρόσφυσης. Σε δύσκολες επιφάνειες, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ένα από τα δύο επιπλέον προγράμματα οδήγησης (Snow και Off-Road)που διαθέτει η 4κίνητη έκδοση, επεμβαίνοντας τόσο στα ηλεκτρονικά συστήματα όσο και στη λειτουργία της 4κίνησης, προσφέροντας κορυφαίες για τα δεδομένα της κατηγορίας εκτός δρόμου δυνατότητες.   

Nissan Qashqai 2021

Σε 5 πλούσιες εκδόσεις, με τιμή από €24.490
Το νέο Nissan Qashqai ξεκινάει από την τιμή των €24.490 στη βασική έκδοση Elite με τον 1.3 κινητήρα των 140 PS, που συνδυάζεται με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο και μετάδοση στους εμπρός τροχούς. Η επόμενη έκδοση Premium ξεκινά από τις €26.790 με τον 1.3 lt κινητήρα των 140 PS και χειροκίνητο 6τάχυτο κιβώτιο, ενώ η ίδια έκδοση με τον ισχυρότερο κινητήρα των 158 PS και το αυτόματο κιβώτιο X-Tronic, ξεκινά από τις €29.790.

Η έκδοση N-Connecta ξεκινά από τα €28.990 ως δικίνητη με 140 PS και χειροκίνητο κιβώτιο και από  €31.990 σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο X-Tronic και 158 PS απόδοση, ενώ οι εκδόσεις N-Connecta Feel με πλουσιότερο εξοπλισμό κοστίζουν από  €30.990 και €33.990 αντίστοιχα. Στις εκδόσεις αυτές το Qashqai διατίθεται και ως 4κίνητo με τον 1.3 lt κινητήρα των 158 PS και το αυτόματο X-Tronic κιβώτιο, με τιμές από €33.990 και €35.990. 

Οι κορυφαίες εξοπλιστικά εκδόσεις Techna και Techna Plus, ξεκινούν από τα €32.990 και €37.990 αντίστοιχα.

Δείτε εδώ όλες τις εκδόσεις του νέου Nissan Qashqai και πως μπορείτε να το αποκτήσετε.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube