ADAC Ράλι Γερμανίας: Μονόλογος Tanak-Toyota

ADAC Ράλι Γερμανίας: Μονόλογος Tanak-Toyota

Ο Εσθονός καθαρίζει τη μάχη για την πρώτη θέση  - Meeke και Latvala στις δύο επόμενες.

Ένα σκασμένο λάστιχο του Neuville και ένας σταθερός και γρήγορος Tanak χαρακτήρισαν κατα κύριο λόγο τη δεύτερη μέρα του ράλι Γερμανίας με τον Εσθονό να βάζει τις βάσεις για μια ακόμη εξαιρετική νίκη. Καθοριστικό το πέρασμα από τη μήκους 40 km Panzerplatte, εκεί όπου το ελαστικό το Neuville άφησε χρόνους και μαζί και οι ελπίδες του Βάλγου για μια διάκριση ή νίκη. 

Πίσω από τον Εσθονό οι Meeke και Latvala κάνουν το “1-2-3” για την Toyota που αν μείνει έτσι ως το τέλος θα είναι ένα πλήρως ιαωνικό βάθρο με πολύτιμους βαθμούς για την ομάδα του Makinen. Ο Bρετανός απέφυγε τα λάθη και έμεινε στον δρόμο την ώρα που η μάχη που έδινε ο Latvala με τον Ogier καθάρισε μετά από ένα σκασμένο λάστιχο του Γάλλου. 

Κάπως έτσι, πίσω από την τριάδα των Toyota στην προσωρινή κατάταξη βρέθηκε η τριάδα των Hyundai με τους Sordo (είχε πρόβλημα με το κιβώτιο και έχασε χρόνο), Neuville, Mikkelsen, και πίσω οι Lappi και Ogier. Στη Hyundai ελπίζουν πλέον στους βαθμούς της Power Stage για τον Βέλγο που μπορεί και να περάσει τον Ισπανό με άνωθεν εντολή. 

Πίσω από τα δύο Citroen βρέθηκε ο Greensmith με το Ford Fiesta WRC , ενώ το άλλο Ford με τον Suninen, ο οποίος επέστρεψε με Rally 2 κατάφερε εξαιρετικούς χρόνους. 

Παρά το γεγονός ότι η σημερινή μέρα φαίνεται να είναι διαδικαστική με τις δύο επαναλαμβανόμενες ειδικές, δεν επιτρέπονται λάθη και άπαντες πρέπει να μείνουν στο 100% της προσοχής καθώς τίποτα δεν είναι δεδομένο πριν την πτώση της καρό σημαίας.

wr

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube