ADAC Ράλι Γερμανίας: Αδιαφιλονίκητος νικητής ο Tanak - Η Τoyota έκανε το “1-2-3”

ADAC Ράλι Γερμανίας: Αδιαφιλονίκητος νικητής ο Tanak - Η Τoyota έκανε το “1-2-3”

Ο Εσθονός επιβεβαίωσε την κλάση του βάζοντας πλώρη για το πρώτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Κάποιος να τον σταματήσει! Ο λόγος για τον Tanak που και στη Γερμανία πήρε μια εμφαντική νίκη αφού ουδείς από τους διώκτες του μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό του στις τρεις μέρες ενός από τους πιο ιδιαίτερους ασφάλτινους αγώνες του θεσμού. Την ίδια στιγμή η Toyota έκανε το “1-2-3” με τους Meeke και Latvala να συμπληρώνουν το βάθρο, με τον Makinen να πανηγυρίζει δίκαια σαν τρελός. 

Ο Εσθονός από την πρώτη ημέρα τέθηκε επικεφαλής του αγώνα και παρά το γεγονός ότι πιέστηκε από τον Neuville διατήρησε και τη ψυχραιμία και την ταχύτητά του και όταν χθες ο Βέλγος εξαιτίας ενός σκασμένου ελαστικού εγκατέλειψε τη μάχη για την πρωτιά, ο Tanak ήλεγξε το παιχνίδι και κατάφερε να σημειώσει την τρίτη συνεχόμενη φετινή του νίκη και την πέμπτη συνολικά μάσα στη χρονιά και έτσι μπήκε επικεφαλής του πρωταθλήματος με διαφορά 22 βαθμών από τον δεύτερο Neuville. Από την άλλη η Toyota με το τριπλό βάθρο είναι πλέον δεύτερη στους κατασκευαστές με μόλις 8 βαθμούς από την Hyundai. Eξαιρετική η εμφάνιση του Meeke που πέτυχε το πρώτο του βάθρο με την ομάδα του Makinen και εξίσου καλή αυτή του Latvala που κατετάγη τρίτος, παρά το γεγονός ότι πιέστηκε σήμερα από έναν πολύ γρήγορο και σταθερό Sordo. 

O Neuville έφυγε από τη Γερμανία με τους βαθμούς της power stage και αυτούς της 5ης θέσης και τώρα πλέον πρέπει στους εναπομείναντες αγώνες, αν θέλει να χτυπήσει τίτλο να διικδικεί νίκες, την ώρα που ο Tanak σημαδεύει καλά πλασσαρισματα στην τελική κατάταξη. Αντίθετα ο Mikkelsen σήμερα δεν ήταν ανταγωνιστικός και έχασε μια θέση από τον Lappi,  αλλά κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Ogier. 

Στη Citroen πρέπει γρήγορα να βρουν το “αντίδοτο” καθώς τα αποτελέσματά τους δεν είναι και τα καλύτερα κάτι που παραδέχτηκε και Pierre Boudar που εμφανίστηκε απολογούμενος προς τους οδηγούς του. 

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Gus Greensmith και Takamoto Katsuta με το Ford Fiesta WRC και το Toyota Yaris WRC, αντίστοιχα. 

Επόμενος αγώνας το ράλι Τουρκίας στις 12-15 Σεπτεμβρίου, σε σκληρές χωμάτινες επιφάνειες. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube