Το Abarth 124 rally κατακτά και πάλι το πρωτάθλημα FIA R-GT Cup

Το Abarth 124 rally κατακτά και πάλι το πρωτάθλημα FIA R-GT Cup

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με τους Ιταλούς Enrico Brazzoli και Manuel Fenoli .

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Abarth 124 rally κατέκτησε το FIA R-GT Cup, το διεθνή θεσμό που περιλαμβάνει συνολικά 8 αγώνες, 3 εκ των οποίων βρίσκονται και στο πρόγραμμα του WRC. Ο τερματισμός του Ράλι Γερμανίας, 7ου αγώνα του FIA R-GT Cup, βρήκε τους Ιταλούς Enrico Brazzoli και Manuel Fenoli να κατακτούν με το Abarth 124 rally και μαθηματικά τον τίτλο, επαναλαμβάνοντας την επιτυχία των Γάλλων Raphael Astier και Frédéric Vauclare που αναδείχτηκαν πρωταθλητές το 2018.

Στον αγώνα της Γερμανίας οι Brazzoli και Fenoli αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν από μία έξοδο που είχαν, αλλά κατάφεραν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα μετά τις επιτυχίες στα Ράλι Montecarlo, Tour de Corse και Sanremo. Τρείς δύσκολοι αγώνες, ο καθένας με τις ιδιαιτερότητες του, που ανέδειξαν τα χαρακτηριστικά απόδοσης και αξιοπιστίας του 124 rally.

Πριν τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, το Rallye du Valais στην Ελβετία (16-19 Οκτωβρίου), τρείς οδηγοί με Abarth 124 rally βρίσκονται στις τρεις πρώτες θέσεις του θεσμού. Μετά τον Brazzoli ακολουθεί ο Πολωνός Dariusz Polonski -που επικράτησε στο πρόσφατο Roma Capitale rally- και ο Zelindo Melegari. Επίσης την 5η θέση μοιράζονται δύο ακόμα οδηγοί με Abarth 124 rally, οι Andrea Nucita και Alberto Sassi.

«Γνωρίζαμε ότι ο αγώνας στη Γερμανία θα ήταν δύσκολος. Παρά την εγκατάλειψη μας είμαστε χαρούμενοι για τη συνολική μας παρουσία τη φετινή χρονιά. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος FIA R-GT αποτελεί μια τεράστια επιτυχία και το ότι οδηγούσαμε ένα Ιταλικό αυτοκίνητο μας δίνει ακόμα μεγαλύτερη ευχαρίστηση.», είπε σε δηλώσεις του ο Enrico Brazzoli.

Το Abarth 124 GT εξελίχθηκε από την Abarth Racing Team και εφοδιάζεται με μια υψηλής τεχνολογίας και χαμηλού βάρους σκληρή οροφή η οποία είναι κατασκευασμένη -για πρώτη φορά στην κατηγορία- εξολοκλήρου από ίνες άνθρακα, όπως και εκείνη που χρησιμοποιούν τα 124 rally. Αντίστοιχα η συλλεκτική έκδοση 124 Rally Tribute δημιουργήθηκε με αφορμή την κυριαρχία του αυτοκινήτου στο FIA R-GT Cup του 2018 και κατασκευάστηκε σε μόλις 124 αντίτυπα. 

[Πηγή: Abarth]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube