node/36317

Το Abarth 124 rally κατακτά και πάλι το πρωτάθλημα FIA R-GT Cup

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με τους Ιταλούς Enrico Brazzoli και Manuel Fenoli .

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Abarth 124 rally κατέκτησε το FIA R-GT Cup, το διεθνή θεσμό που περιλαμβάνει συνολικά 8 αγώνες, 3 εκ των οποίων βρίσκονται και στο πρόγραμμα του WRC. Ο τερματισμός του Ράλι Γερμανίας, 7ου αγώνα του FIA R-GT Cup, βρήκε τους Ιταλούς Enrico Brazzoli και Manuel Fenoli να κατακτούν με το Abarth 124 rally και μαθηματικά τον τίτλο, επαναλαμβάνοντας την επιτυχία των Γάλλων Raphael Astier και Frédéric Vauclare που αναδείχτηκαν πρωταθλητές το 2018.

Στον αγώνα της Γερμανίας οι Brazzoli και Fenoli αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν από μία έξοδο που είχαν, αλλά κατάφεραν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα μετά τις επιτυχίες στα Ράλι Montecarlo, Tour de Corse και Sanremo. Τρείς δύσκολοι αγώνες, ο καθένας με τις ιδιαιτερότητες του, που ανέδειξαν τα χαρακτηριστικά απόδοσης και αξιοπιστίας του 124 rally.

Πριν τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, το Rallye du Valais στην Ελβετία (16-19 Οκτωβρίου), τρείς οδηγοί με Abarth 124 rally βρίσκονται στις τρεις πρώτες θέσεις του θεσμού. Μετά τον Brazzoli ακολουθεί ο Πολωνός Dariusz Polonski -που επικράτησε στο πρόσφατο Roma Capitale rally- και ο Zelindo Melegari. Επίσης την 5η θέση μοιράζονται δύο ακόμα οδηγοί με Abarth 124 rally, οι Andrea Nucita και Alberto Sassi.

«Γνωρίζαμε ότι ο αγώνας στη Γερμανία θα ήταν δύσκολος. Παρά την εγκατάλειψη μας είμαστε χαρούμενοι για τη συνολική μας παρουσία τη φετινή χρονιά. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος FIA R-GT αποτελεί μια τεράστια επιτυχία και το ότι οδηγούσαμε ένα Ιταλικό αυτοκίνητο μας δίνει ακόμα μεγαλύτερη ευχαρίστηση.», είπε σε δηλώσεις του ο Enrico Brazzoli.

Το Abarth 124 GT εξελίχθηκε από την Abarth Racing Team και εφοδιάζεται με μια υψηλής τεχνολογίας και χαμηλού βάρους σκληρή οροφή η οποία είναι κατασκευασμένη -για πρώτη φορά στην κατηγορία- εξολοκλήρου από ίνες άνθρακα, όπως και εκείνη που χρησιμοποιούν τα 124 rally. Αντίστοιχα η συλλεκτική έκδοση 124 Rally Tribute δημιουργήθηκε με αφορμή την κυριαρχία του αυτοκινήτου στο FIA R-GT Cup του 2018 και κατασκευάστηκε σε μόλις 124 αντίτυπα. 

[Πηγή: Abarth]

node/39591
Ferrari Hublot Esports Series

Ferrari E-sport: Εγγραφείτε στο επίσημο πρόγραμμα αγώνων! [video]

Η Ferrari ανακοινώνει την επικείμενη έναρξη του προγράμματος e-sport που ονομάζεται «Hublot Esport Series». Ο νικητής της γενικής κατάταξης θα συμμετάσχει στην επίσημη ομάδα Esport Ferrari και θα ενημερωθεί από τον Charles Leclerc.

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 | Επικοινωνία

Ferrari E-sport: Εγγραφείτε στο επίσημο πρόγραμμα αγώνων! [video]

Ο πρώτος αγώνας έχει προγραμματιστεί για τις 7 Αυγούστου: Αυτή θα είναι και η ημερομηνία έναρξης των εγγραφών, οι οποίες είναι δωρεάν. Το πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί στο game «Assetto Cors»a με μια Ferrari 488 Challenge Evo, ειδικά σχεδιασμένη γι’ αυτήν την εκδήλωση. 

Μια πρώτη σειρά «AM» θα αναδείξει τους νικητές που θα προχωρήσουν στη συνέχεια στο επόμενο στάδιο: Στη Σειρά PRO, όπου θα διαγωνιστούν οι εικονικοί πιλότοι υψηλού επιπέδου. Συνολικά, 24 αγωνιζόμενοι θα πάρουν μέρος στους αγώνες τον επόμενο Οκτώβριο και θα γίνει μια νέα επιλογή με τους 12 ταχύτερους οδηγούς που θα συναντηθούν τον Νοέμβριο για τρεις νέους αγώνες.

Στο τέλος των παραπάνω, η Ferrari θα έχει τον τελικό νικητή, ο οποίος θα είναι σε θέση να συμμετάσχει επίσημα στην εικονική ομάδα του Cavallino Rampante, η οποία περιλαμβάνει ήδη δύο οδηγούς: Τους David Tonizza και Enzo Bonito.

Ferrari Hublot Esports Series

Και ευθύς αμέσως προκύπτει το ερώτημα: Ένας επίσημος οδηγός της Ferrari Esport θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί στο μπάκετ μιας πραγματικής αγωνιστικής Ferrari; Η Ferrari απαντά ευγενικά ότι κάθε κλάδος είναι συγκεκριμένος και πρέπει να παραμείνει έτσι. Οπότε, όπως καταλαβαίνουμε από το λεγόμενα των Ιταλών, δεν θα υπάρξει τέτοια δυνατότητα… Σε αντίθεση με την GT Academy που διοργανώνει η Nissan, η οποία επιτρέπει σε έναν ερασιτέχνη να περνά από το εικονικό στο πραγματικό περιβάλλον μιας ομάδα της Nissan.

Οι πιλότοι του «πραγματικού» κόσμου είναι όμως απαραίτητα καλοί και πίσω από μια οθόνη; Ο Charles Leclerc, επίσημος οδηγός της F1 της Ferrari, κατέστησε σαφές ότι αυτό δεν ισχύει: Οι καλύτεροι «simracers» είναι στην πραγματικότητα πολύ καλύτεροι από έναν οδηγό F1, όταν τα δύο μέρη βρεθούν πίσω από μια τιμονιέρα και μια οθόνη. 

node/39524
Opel Corsa-e rally

Opel Corsa-e: Η έκδοση Rally εξελίσσεται [video]

Τα αγωνιστικά EV, ύστερα από αγώνες ενιαίου τύπου, θα εμφανιστούν και στα ράλι, όπως το αναγγέλλει σιωπηρά το Opel Corsa-e του είδους.

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020 | Επικοινωνία

Opel Corsa-e: Η έκδοση Rally εξελίσσεται [video]

Για να αναδείξουν όλη την τεχνογνωσία τους στην ηλεκτρική κινητικότητα, οι κατασκευαστές προσέρχονται στον χώρο των αγώνων. Ήδη έχουμε σε εξέλιξη τη Formula E, αλλά και το Jaguar I-Pace Trophy. Και πλέον, οι κατασκευαστές προσβλέπουν και στα ράλι.

Η Opel θα μπορούσε να είναι η πρώτη φίρμα που θα προσέλθει σε αυτήν τη διοργάνωση με το νέο Corsa-e Rally, όπως αφήνει να εννοηθεί -ή να μαντέψουμε- το πρώτο βίντεο που δημοσιεύτηκε από ειδικούς στο zeroundersteer. Το ηλεκτρικό σουπερμίνι, αδελφό μοντέλο του Peugeot e-208, εξελίσσεται στις πίστες δοκιμών των Blitz, επιτρέποντάς μας να εξοικειωθούμε με την ενοχλητική (;) εικόνα ενός EV ράλικαρ. Και λέμε «ενοχλητική», καθώς μόνο ο θόρυβος από τον τροχασμό του αυτοκινήτου θα διαταράσσει την ηρεμία στα βουνά και στα δάση.

Opel Corsa-e rally

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ασφάλτινη εκδοχή του Corsa-e που έχει το στάνταρ σύστημα κίνησης του ηλεκτρικού σουπερμίνι της Opel, (ηλεκτρομοτέρ 136 PS και 260 Nm, μπαταρίες 50 kWh), με ένα διαφορικό Torsen να φροντίζει για τη μετάδοση. Την επαφή του με τον δρόμο θα υποστηρίζουν φυσικά αναβαθμισμένες αναρτήσεις και λάστιχα. Επιπλέον. θα υπάρχουν τρεις ρυθμίσεις οδήγησης: Competition, Rain και Eco, με την τελευταία για εξοικονόμηση ενέργειας στις απλές διαδρομές.

Opel Corsa-e rally

Το αγωνιστικό Opel Corsa-e θα κάνει το ντεμπούτο του στο ενιαίο ADAC Opel e-Rally Cup σε τιμή που αναμένεται να είναι κάτω από €50.000 για τις ιδιωτικές ομάδες.