node/35676

9ο Ράλλυ Σπριντ Μπράλου: Νικητές οι Καμπύλης-Σταμέλος [video]

Με την υψηλή θερμοκρασία να κάνει σπαζοκεφαλιά την επιλογή ελαστικών, ταχύτεροι της ημέρας ήταν οι Καμπύλης-Σταμέλος, με ένα Skoda Fabia S2000.

Με την ζέστη να κάνει αισθητή την παρουσία της τα 31 πληρώματα που βρέθηκαν στην φημισμένη Ε.Δ. «Μπράλος-Σκαμνός» προσέφεραν σπουδαίο θέαμα και ωραίες μάχες, στο πλαίσιο του 2ου φετινού γύρου του Κυπέλλου Ράλλυ Ασφάλτου Νότιας Ελλάδας, που διοργανώθηκε από το Αθλητικό Σωματείο «Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας» (Α.Λ.Α.Λ.). Ο αγώνας αποδείχθηκε πιο δύσκολος από όσο περίμεναν οι περισσότεροι. Ο λόγος ήταν ο καιρός, αφού οι υψηλές θερμοκρασίες έκαναν την επιλογή των ελαστικών σπαζοκεφαλιά δυσκολεύοντας τις προσπάθειες των συμμετεχόντων.

Νικητές του 9ου Ράλλυ Σπριντ Μπράλου αναδείχθηκαν οι Καμπύλης Παναγιώτης - Σταμέλος Σταύρος (Skoda S2000), οι οποίοι έκαναν την κατάλληλη επιλογή ελαστικών, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο και στα δύο περάσματα της Ειδικής Διαδρομής εξασφαλίζοντας μια διαφορά ασφαλείας. Στη 2η θέση, ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους οι ταχύτατοι Αυγερόπουλος Χρήστος - Γιαβάσης Στράτος (Peugeot 106 S 16), οι οποίοι διατήρησαν σταθερό ρυθμό και κατάφεραν να κερδίσουν τα δυνατότερα αυτοκίνητα που υπήρχαν στον αγώνα κάνοντας την έκπληξη.

Στο 3ο σκαλί του βάθρου βρέθηκαν οι Σταφυλοπάτης Αντώνιος - Βεργοζήσης Αποστόλης (Mitsubishi EVO VI), οι οποίοι βρέθηκαν ξανά στην Ειδική Διαδρομή του Μπράλου μετά από χρόνια καταφέρνοντας να σημειώσουν ταχύτατους χρόνους παρά τα μικρά προβλήματα που αντιμετώπισαν. Στην 4η θέση βρέθηκαν οι ‘ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ’ - Κοντός Νικόλαος (MITSUBISHI EVO IX), οι οποίοι έκαναν έναν πολύ συνετό αγώνα και κατάφεραν να κινηθούν σε αξιόλογα επίπεδα από θέμα χρόνων. Την πεντάδα συμπλήρωσαν οι Μπαξεβανάκης Παύλος - Κορίνθιος Γρηγόρης (Honda Civic Type R EP3).

Bralos

Μεγάλοι νικητές στην Κατηγορία F2 και πρώτοι στην C5/A6, οι Αυγερόπουλος - Γιαβάσης (Peugeot 106 S 16), έδειξαν από την αρχή τις προθέσεις τους και κατάφεραν να επικρατήσουν κάνοντας μεγάλη διαφορά από τους διώκτες τους από το πρώτο πέρασμα. Οι Μπαξεβανάκης Παύλος - Κορίνθιος Γρηγόρης (Honda Civic Type R EP3), αρκέστηκαν στην δεύτερη θέση και την πρώτη θέση στην C3/A7. Στην τρίτη θέση και πρώτοι στην C4/E10, με διαφορα μόλις 4" πίσω τους, τερμάτισαν οι Γάτσος Βασίλης - Αμαραντίδου Μαρία (Citroen Saxo VTS), κλείνοντας την τριάδα. Νικητές της C6/N2 ήταν οι Μιχαήλ Σταμάτης - Μπαλωτής Διανέλος (Peugeot 106 S 16).

Στην κατηγορία των Ιστορικών πρώτοι αναδείχθηκαν οι Μυλωνάς Κωνσταντίνος - Αντωνούσος Γιάννης με την εντυπωσιακή Toyota Corolla KE30, με δεύτερους τους Καλογερόπουλο Αθανάσιο - Ψαρράκου Φωτεινή με το πολύ όμορφο Renault GT Turbo. Την τριάδα συμπλήρωσαν οι δύο σπουδαία ονόματα των Ελληνικών αγώνων οι Γεμενής Αναστάσιος - Κέπετζης Ιωάννης με την Toyota Corolla KE 30, δείχνοντας πως η ηλικία δεν παίζει κανένα ρόλο.

Στις κυριότερες εγκαταλείψεις του αγώνα, συγκαταλέγονται αυτές των Ζακχαίου Νικολάου – Δενδρινού Κωνσταντίνου (Honda Civic Type R EP3), των Διαμαντή Δημητρίου – Μασιάλα Ανδρέα (Toyota Corolla AE 86), και Σουλάνη Ιωάννη – Καϊπαλέξη Γεώργιου (Suzuki Swift).

Bralos

Ο καιρός επηρέασε σε μεγάλο βαθμό και την προσέλευση των θεατών, αλλά μεγάλος αριθμός κόσμου βρέθηκε και χειροκρότησε τα πληρώματα στην Ειδική Διαδρομή. Για ακόμη μια φορά η Τοπική κοινωνία στήριξε εμπράκτως τον αγώνα αφού τόσο ο Δήμος Λαμιέων, ως Μεγάλος Οικοδεσπότης, όσο και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας βρέθηκαν δίπλα στην Οργανωτική Επιτροπή, έχοντας μάλιστα τον πολύ σημαντικό ρόλο του συνδιοργανωτή.

Το 9ο Ράλλυ Σπριντ Μπράλου δε θα μπορούσε να τελεστεί δίχως την αρωγή των Τοπικών Κοινοτήτων Ηράκλειας, Ελευθεροχωρίου και Σκαμνού, μέσα στα διοικητικά όρια των οποίων βρίσκεται η Ειδική Διαδρομή του αγώνα, και την φιλοξενία του χώρου τoυ service park στην Ηράκλεια. Η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας ευχαριστεί θερμά όλους τους αγωνιζόμενους που στήριξαν με την παρουσία τους ακόμη μια διοργάνωση, τους Χορηγούς-Υποστηρικτές “FORD-Ντουλάκης”, “Group Karellis”, “Γ. Ντελλής -Κερκίδες, Εξέδρες”, “Parking Πασιονίκος”, “ΙΟΛΗ”, “Tsakonitis Print”, “Time Out”, “Flame Stop” που βρίσκονται πάντα κοντά μας δίχως την βοήθεια των οποίων τα πάντα θα ήταν σαφώς πιο δύσκολα και φυσικά τους Χορηγούς Επικοινωνίας, οι οποίοι συνέβαλλαν τα μέγιστα στην προβολή του αγώνα.

Δηλώσεις Πρωταγωνιστών

Καμπύλης Παναγιώτης – Σταμέλος Σταύρος (Skoda S2000)
Νικητές αγώνα
«Πολύ όμορφος αγώνας, η Ειδική Διαδρομή είναι φανταστική εμείς το διασκεδάσαμε και πετύχαμε ένα καλό αποτέλεσμα. Το μόνο αρνητικό ήταν οι μεγάλες θερμοκρασίες που επικρατούσαν και μας δυσκόλευσαν».

Αυγερόπουλος Χρήστος – Γιαβάσης Στράτος (Peugeot 106 S 16)
2οι γενικής και 1οι στην F2
«Είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε και βρεθήκαμε στη δεύτερη θέση αλλά και στην πρώτη της F2. Ο αγώνας ήταν πολύ όμορφος, εμείς τον ευχαριστηθήκαμε και πετύχαμε άλλο ένα καλό αποτέλεσμα σε μια διαδρομή που μας αρέσει».

Σταφυλοπάτης Αντώνιος – Βεργοζήσης Αποστόλης (Mitsubishi EVO VI)
3οι γενικής
«Επιστροφή σε μια από τις πιο ωραίες Ειδικές Διαδρομές, με ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για εμάς. Ο αγώνας κύλησε αρκετά καλά με κάποια μικρά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε κατά την διάρκεια του αγώνα. Οδηγήσαμε το αυτοκίνητο στο 70 τις εκατό και ο χρόνος μας είναι καταπληκτικός. Στο δεύτερο πέρασμα ανεβήκαμε χωρίς άγχος και σημειώσαμε καλύτερη επίδοση. Είμαστε χαρούμενοι».

Μυλωνάς Κωνσταντίνος - Αντωνούσος Γιάννης (Toyota Corolla KE 30)
Νικητές Ιστορικών
«Είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε και τερματίσαμε στον αγώνα της περιοχής μας αλλα και που καταφέραμε να σημειώσουμε και ανταγωνιστικούς χρόνους. Συγχαρητήρια στην Λέσχη για τον πολύ όμορφο αγώνα».

[Πηγή: ΟΜΑΕ]
 

node/39136

Formula 1: Από την Αυστρία με διπλό αγώνα ξεκινά και πάλι το πρωτάθλημα

Στις 5 Ιουλίου ο πρώτος αγώνας της Formula 1 μετά τον κορονοϊό.

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Formula 1: Από την Αυστρία με διπλό αγώνα ξεκινά και πάλι το πρωτάθλημα

Η πανδημία του κορονοϊού έβαλε «λουκέτο» και στους αγώνες της Formula 1. Σε όλο αυτό το διάστημα τόσο η FIA όσο και η Liberty Media σε συνεργασία με τις ομάδες αναζητούσαν τρόπους για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος μέσα στο πλαίσιο των μέτρων προφύλαξης από την πανδημία. 

Τώρα πλέον που πέρασε το κρίσιμο διάστημα της πανδημίας και οι χώρες άρχισαν να χαλαρώνουν τα μέτρα, η Formula 1 μπορεί υπό προϋποθέσεις να ταξιδέψει, τηρώντας βέβαια όλα τα μέτρα προστασίας. Σε αυτά περιλαμβάνονται συνεχή τεστ στους εργαζομένους, διαμονή σε ξεχωριστά δωμάτια στα ξενοδοχεία και βεβαίως αντισηπτικά, μάσκες, κτλ. 

Έτσι, η Formula 1 εκπόνησε ένα νέο πρόγραμμα επανεκκίνησης που περιλαμβάνει αγώνες εντός Ευρώπης, δύο από τους οποίους θα είναι διπλοί. Συγκεκριμένα διπλοί θα είναι οι αγώνες στην Αυστρία και την Αγγλία. 

Προς το παρόν λοιπόν και με ημερομηνία επανεκκίνησης την 5η Ιουλίου, το φετινό πρόγραμμα της Formula 1 διαμορφώνεται ως εξής:
5 Ιουλίου - Αυστρία
12 Ιουλίου - Αυστρία 
19 Ιουλίου - Ουγγαρία
2 Αυγούστου - Μ. Βρετανία
9 Αυγούστου - Μ. Βρετανία 
16 Αυγούστου - Ισπανία
30 Αυγούστου -  Βέλγιο
6 Σεπτεμβρίου - Ιταλία

Απομένει να δούμε πώς θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα για τους εκτός Ευρώπης αγώνες.

TAGS
node/39131

HTTC: Trackday στα Μέγαρα την Κυριακή 7 Ιουνίου

Το HTTC και ο ΑΣΙΣΑ διοργανώνουν ένα trackday με καθεστώς open pit-lane την ερχόμενη Κυριακή. Απαιτείται δήλωση συμμετοχής.

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

HTTC: Trackday στα Μέγαρα την Κυριακή 7 Ιουνίου

Μετά την υποχρεωτική καραντίνα και την αποχή από οποιαδήποτε δραστηριότητα στην πίστα, η ομάδα του HTTC και το αθλητικό σωματείο ΑΣΙΣΑ, αποφάσισαν να οργανώσουν μια ημέρα διασκέδασης και προπόνησης για τους φίλους και τα μέλη τους, την Κυριακή 7 Ιουνίου 2020, στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, στο χώρο θα παρευρίσκεται ιατρός και επανδρωμένο ασθενοφόρο. Η θερμομέτρηση πριν την είσοδο είναι υποχρεωτική για όλους.

Οι συμμετέχοντες απαραιτήτως οφείλουν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά την δήλωση συμμετοχής που θα βρουν εδώ. Επίσης, οι συμμετέχοντες και οι τεχνικοί τους, υποχρεούνται να συμπληρώσουν την φόρμα καταγραφής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, να την εκτυπώσουν και να την παραδώσουν κατά την είσοδό τους στο αυτοκινητοδρόμιο.

Προσοχή: Ο κάθε συμμετέχων οδηγός μπορεί να συνοδεύεται ΜΟΝΟ από έναν μηχανικό ή βοηθό. Κάθε συμμετοχή δικαιούται υπαίθριο χώρο στάθμευσης 30τμ. Το πλάνο κάτοψης του χώρου στάθμευσης είναι το εξής:

HTTC

Ο σκεπασμένος χώρος (θέσεις 1-6, 8-17, 20-24 και 25-29 έχουν σημειωθεί με γαλάζιο χρώμα στην κάτοψη) χρεώνεται 20,00 Ευρώ ανά θέση. Σε περίπτωση χρήσης επιπλέον χώρου 30τμ, η χρέωση είναι 20,00 Ευρώ για υπαίθριο και 40,00 Ευρώ για σκεπασμένο. Κατά την δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να σημειώσετε στον χώρο αποστολής μηνύματος προς τον διοργανωτή εαν επιθυμείτε σκεπασμένο ή επιπλέον χώρο.

Η είσοδος στους θεατές ΔΕΝ επιτρέπεται.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με ελάχιστο αριθμό συμμετεχόντων 30 και μέγιστο αριθμό 40. Ο τρόπος διεξαγωγής είναι με ελεύθερη είσοδο στην διαδρομή (open pit lane), με μέγιστο αριθμό 8-10 αυτοκινήτων εντός πίστας, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Ώρα προσέλευσης 09:00. Ώρα έναρξης 09:30. Ώρα λήξης 17:00.

Κόστος συμμετοχής: 80,00 ευρώ ανά οδηγό.
Κόστος προαιρετικής χρονομέτρησης: 20,00 ευρώ. Για τους κατόχους κάρτας μέλους HTTC, η χρονομέτρηση είναι δωρεάν.

[Δελτίο Τύπου HTTC]

TAGS