6 Hours of Portimao: Μια νέα πρόκληση για την ομάδα της Peugeot TotalEnergies

6 Hours of Portimao: Μια νέα πρόκληση για την ομάδα της Peugeot TotalEnergies

Η επόμενη πρόκληση για το Peugeot 9X8 είναι ο 6ωρος αγώνας στο Portimao, στις 15 και 16 Απριλίου, όπου φιλοξενείται ο δεύτερος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA.

Peugeot 9X8

Ο επόμενος προορισμός της Team Peugeot TotalEnergies στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA (World Endurance Championship WEC) είναι η πίστα του Αλγκάρβε στην νοτιοδυτική Πορτογαλία, για τον δεύτερο γύρο της σεζόν 2023.

Μετά από έναν δύσκολο αγώνα κατά τη διάρκεια των 1.000 Μιλίων του Sebring, όπου η Team Peugeot TotalEnergies αντιμετώπισε πολλά μηχανικά συμβάντα, η ομάδα από τότε έκανε δοκιμές εξέλιξης στην πίστα Paul Ricard στο Le Castellet της Γαλλίας, για να βελτιώσει το Peugeot 9X8 ενόψει των ερχόμενων ευρωπαϊκών αγώνων. 

Η δουλειά που έγινε κατά την τελευταία περίοδο δοκιμών στη γαλλική πίστα επέτρεψε στην ομάδα να βελτιώσει την αξιοπιστία του Peugeot 9X8 και να εργαστεί πάνω στα προβλήματα που αντιμετώπισε τον περασμένο μήνα στη Φλόριντα. 

Η εργασία που κάνουν οι μηχανικοί και οι οδηγοί είναι ένας σημαντικός παράγοντας για να παραμείνουν ως ομάδα συγκεντρωμένοι στις προθέσεις τους, να αγωνιστούν ενάντια στον σκληρό ανταγωνισμό την φετινή σεζόν.

Το Autodromo International do Algarve είναι μια από τις μικρότερες πίστες του ημερολογίου WEC, με μήκος 4.653 km. Είναι μια γρήγορη, τεχνική πίστα, γνωστή για τις αλλαγές υψομέτρου της. Οι διάφορες «τυφλές» στροφές την καθιστούν επίσης πολύ απαιτητική για τους οδηγούς και αυτές τις συνθήκες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι Paul Di Resta, Mikkel Jensen και Jean-Éric Vergne στο τιμόνι του Peugeot 9X8  με το νούμερο #93 και Loïc Duval, Gustavo Menezes και Nico Müller στο αυτοκίνητο με το νούμερο #94.

Ο 6ωρος αγώνας του Portimao θα είναι, χωρίς καμία αμφιβολία, μια νέα πρόκληση για την Team Peugeot TotalEngergies, αλλά όλη η ομάδα είναι έτοιμη να βγάλει το ανταγωνιστικό της πνεύμα ενάντια στους έξι άλλους κατασκευαστές που συνθέτουν την κατηγορία Le Mans Hypercar.

Peugeot 9X8

«Το Portimao είναι μια καταπληκτική πίστα, με πολλούς λοφίσκους που την κάνουν αρκετά ενδιαφέρουσα από άποψη οδήγησης. Είναι ένα σιρκουί με αργές εξόδους στις στροφές, συνθήκη που απαιτεί κορυφαίο επίπεδο πρόσφυσης. Στο Sebring, είδαμε ότι ο ανταγωνισμός ήταν πολύ υψηλός και τώρα ξέρουμε ότι έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε όσον αφορά την απόδοσή μας και να είμαστε στο ίδιο επίπεδο με τους άλλους ανταγωνιστές. Όσον αφορά το επίπεδο αξιοπιστίας μας σε αυτό το στάδιο του project μας, είναι κάτι που πρέπει να διορθωθεί και γι' αυτό θα κάνουμε και άλλες δοκιμές αντοχής για να προκαλέσουμε το αυτοκίνητο στα όριά του. Όσον αφορά την ομάδα, έχει νοοτροπία νικητή, είναι μια ομάδα που ανακάμπτει και είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό στους επόμενους αγώνες. Στόχος μας για το Portimao, όπως για κάθε αγώνα, είναι να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και να στοχεύουμε ψηλά. Ακόμα κι αν ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο, θα δώσουμε ό,τι έχουμε», δήλωσε ο Jean-Marc Finot, Senior VP της Stellantis.

Η πρώτη περίοδος των ελεύθερων δοκιμών στο Αλγκάρβε θα πραγματοποιηθεί την Μ. Παρασκευή 14 Απριλίου στις 11:00 (τοπική ώρα). Η προκριματική περίοδος θα ξεκινήσει στις 15 Απριλίου στις 19:00 (τοπική ώρα), και θα ακολουθήσει ο αγώνας την Κυριακή του Πάσχα 16 Απριλίου το μεσημέρι (τοπική ώρα).

Πηγή: Peugeot

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube