500 Iride: FIAT και Mopar ανακαλύπτουν τη μικροκινητικότητα [video]

500 Iride: FIAT και Mopar ανακαλύπτουν τη μικροκινητικότητα [video]

Η Mopar αποκαλύπτει το πρώτο της ηλεκτρικό πατίνι με πηγή έμπνευσης το νέο ηλεκτρικό FIAT 500.

Σχεδιασμένο από το FΙΑΤ Centro Stile σε συνεργασία με την Compagnia Ducale, το 500 Iride της Mopar λέει η FIAT αποτελεί την ιδανική λύση για τη μικροκινητικότητα με μηδενικούς ρύπους στα αστικά κέντρα.

O στόχος της ιταλικής εταιρείας είναι να δώσει το ίδιο καινοτόμο στίγμα του FIAT 500 και στη μικροκινητικότητα. Προφανώς, για το 500 Iride η FIAT ευαγγελίζεται τον αστικό καινοτόμο χαρακτήρα του ορίτζιναλ FIAT Nuova 500 παρά του σημερινού που αποτελεί εξαιρετικό δείγμα fashion item. 

Ή για να είμαστε πιο ξεκάθαροι, αποτελεί τρόπον τινά -και έξυπνα- τον βραχίονα της επεκτεινόμενης πρακτικότητας και χρηστικότητας του σύγχρονου 500e. Και αυτό διότι είναι σχεδιασμένο ώστε να χωρά και να φορτίζει με άνεση στο χώρο αποσκευών του νέου ηλεκτρικού 500. 

Το όνομα «500 Iride» προέρχεται από το κύριο σχεδιαστικό χαρακτηριστικό του: Το στρογγυλό εμπρός φανάρι που θυμίζει την ίριδα του ματιού και είναι εμπνευσμένο από τα φώτα του 500.

Moper 500 Iride

Την κίνηση του 500 Iride αναλαμβάνει ένας ηλεκτροκινητήρας των 250W, ο οποίος εξασφαλίζει ταχύτητα έως 25 km/h και αυτονομία 30 km. Mε σύστημα εύκολης αναδίπλωσης και συνολικό βάρος που δεν ξεπερνά τα 15 kg, o χρήστης μπορεί να το φορτώσει εύκολα στον χώρο αποσκευών ενός αυτοκινήτου.

Κατά τα λοιπά, το 500 Iride διαθέτει σύστημα φωτισμού υψηλής απόδοσης που περιλαμβάνει και πίσω φως φρεναρίσματος, «pedestrian mode» που περιορίζει την ταχύτητα σε πεζόδρομους, σύστημα ασφάλισης και διάφορες λειτουργίες που προσφέρονται μέσω της ειδικής εφαρμογής που συνοδεύει το ιταλικό σκούτερ.

Moper 500 Iride

Τέλος, αντίστοιχα καινοτόμος είναι και ο τρόπος φόρτισης: Σε οικιακό δίκτυο, αλλά και σε παροχή 12V όπως η πρίζα ενός αυτοκινήτου. Ειδικά για το ηλεκτρικό FIAT 500, η ειδική θήκη μεταφοράς-φόρτισης για το πατίνι το συνδέει απ’ ευθείας το 500 Iride με το αυτοκίνητο και το φορτίζει πλήρως, καταναλώνοντας λιγότερο από το 1% της μπαταρίας του αυτοκινήτου.

Το 500 Iride θα είναι διαθέσιμο στο εξουσιοδοτημένο δίκτυο διανομέων και επισκευαστών της FIAT, ακόμα και για όσους δεν είναι κάτοχοι ενός αυτοκινήτου της, έναντι 699 ευρώ περιλαμβανομένου του ΦΠΑ και με διετη εργοστασιακή εγγύηση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube