node/35677

36o Autovision Ράλλυ Φθιώτιδος: Κυρίαρχοι οι Κεχαγιάς-Τσαούσογλου [video]

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 36ο AUTOVISION Ράλλυ Φθιώτιδος το οποίο αποτέλεσε τον 3ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος.

Οι νικητές Γεώργιος Κεχαγιάς - Μάριος Τσαούσογλου με Ford Fiesta R5 κατάφεραν να επικρατήσουν και στις τέσσερις Ειδικές Διαδρομές του αγώνα, μην αφήνοντας περιθώρια στους διώκτες τους, σημειώνοντας την δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους μετά το Εαρινό Ράλλυ, σκαρφαλώνοντας και στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος.

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι περσινοί πρωταθλητές Γιάννης Μπαντούνας - Κωνσταντίνος Σούκουλης (Mitsubishi EVO VI) και την τριάδα συμπλήρωσε το πλήρωμα που ταξίδεψε από την Κύπρο για να βρεθεί στο Ράλλυ Φθιώτιδος, Petros Panteli - Pampos Laos (Mitsubishi EVO X). Στην τέταρτη θέση ο συνεχώς βελτιωμένος Γεώργιος Βασιλάκης - Νικόλαος Μουζάκης (Ford Fiesta R5), πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση, με τον πολύ γρήγορο Γιάννη Άκρατο - Ευάγγελο Άκρατο (Peugeot 208 VTI 125), να συμπληρώνει την πεντάδα και να κερδίζει και την κατηγορία της F2.

Rally Fthiotidas

Στην κατηγορία της F2, για τα αυτοκίνητα με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς νικητές αναδείχθηκαν οι Γιάννης Άκρατος - Ευάγγελος Άκρατος (Peugeot 208 VTI 125), οι οποίοι μετά την εγκατάλειψη των πρωτοπόρων μέχρι και την δεύτερη Ειδική Διαδρομή Δίβρη Ι, EL NAK Jr - Ανδρέα Βίγκο (Renault Clio Sport), απλά χρειάστηκε να κάνουν ένα συνετό αγώνα, καθώς είχαν μεγάλη διαφορά από τους εκπληκτικούς και ταχύτατους τοπικούς οδηγούς Θεόδωρο Τσάκαλο - Δημήτριο Φαρακλιώτη (Toyota Yaris), οι οποίοι ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και πρώτοι στην C6 / A5, με τους Κωνσταντίνο Αντωνίου - Απόστολο Μακάριο (Ford Escort RS 2000), να συμπληρώνουν το βάθρο.

Rally Fthiotidas

Ατυχώς, ο αγώνας είχε συνολικά 11 εγκαταλείψεις, από τα 29 πληρώματα που εκκίνησαν, εκ των οποίων κάποια με εξόδους από το δρόμο χωρίς βέβαια σοβαρές συνέπειες. Άλλα πληρώματα στερήθηκαν τη σημαία του τερματισμού λόγω μηχανικών προβλημάτων.

Η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας ευχαριστεί θερμά όλους τους αγωνιζόμενους που στήριξαν με την παρουσία τους ακόμη μια διοργάνωση, τους θεατές που βρέθηκαν στο Service Park, στην πλατεία Ελευθερίας της Λαμίας και φυσικά στο βουνό. Για ακόμη μία φορά δίπλα στον αγώνα βρέθηκε η Τοπική κοινωνία αποδεικνύοντας εμπράκτως την υποστήριξή της στον Ελληνικό Μηχανοκίνητο Αθλητισμό αφού τόσο ο Δήμος Λαμιέων, που ήταν ο Μεγάλος Οικοδεσπότης του αγώνα, όσο και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος δια της Π.Ε. Φθιώτιδας, καθώς και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ήταν δίπλα στην Οργανωτική Επιτροπή, έχοντας μάλιστα τον πολύ σημαντικό ρόλο του συνδιοργανωτή.

Rally Fthiotidas

Φυσικά να ευχαριστήσουμε τους Χορηγούς-Υποστηρικτές “FORD-Ντουλάκης”, “Group Karellis”, “Γ. Ντελλής -Κερκίδες, Εξέδρες”, “Parking Πασιονίκος”, “ΙΟΛΗ”, “Tsakonitis Print”, “Time Out”, “Flame Stop” που βρίσκονται πάντα κοντά μας δίχως την βοήθεια των οποίων τα πάντα θα ήταν σαφώς πιο δύσκολα και φυσικά τους Χορηγούς Επικοινωνίας, οι οποίοι συνέβαλλαν τα μέγιστα στην προβολή του αγώνα.

Δηλώσεις Πρωταγωνιστών

Γεώργιος Κεχαγιάς - Μάριος Τσαούσογλου (Ford Fiesta R5)
Νικητές αγώνα
«Καταφέραμε και επικρατήσαμε σε έναν πολύ δύσκολο αγώνα, καθώς οι συνθήκες λόγω ζέστης ήταν αρκετά δύσκολες. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το αποτέλεσμα, να ευχαριστήσω την ομάδα και όλους όσους βρέθηκαν κοντά μας.»

Γιάννης Μπαντούνας - Κωνσταντίνος Σούκουλης (Mitsubishi EVO VI)
2οι γενικής
«Συγχαρητήρια στους Κεχαγιά - Τσαούσογλου, κινηθήκανε πολύ γρήγορα και μας κέρδισαν δίκαια. Εμείς προσπαθήσαμε για ότι καλύτερο, αρκεστήκαμε στην δεύτερη θέση και τους πολύτιμους θαθμούς για την συνέχεια του πρωταθλήματος.»

Petros Panteli - Pampos Laos (Mitsubishi EVO X)
3οι γενικής
«Είμαστε τρομερά χαρούμενοι που βρισκόμαστε στο βάθρο ενός αγώνα που μας αρέσει πολύ. Οι Ειδικές Διαδρομές είναι απίστευτες και η Λέσχη έχει κάνει φανταστική δουλειά. Εμείς προσπαθήσαμε να κινηθούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα αλλά αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα με το αυτοκίνητο. Όλα πήγαν όμως μια χαρά και είμαστε χαρούμενοι που τερματίσαμε.»

Γιάννης Άκρατος - Ευάγγελος Άκρατος (Peugeot 208 VTI 125)
Νικητές κατηγορίας F2
«Για εμάς ο αγώνας κύλησε πολύ ομαλά, πετύχαμε τον στόχο μας που ήταν η νίκη στην κατηγορία μας, αυτό έγινε ακόμη πιο εύκολο όταν δυστυχώς οι EL NAK Jr - Ανδρέας Βίγκος εγκατέλειψαν. Ο αγώνας ήταν πολύ όμορφος και αρκετά δύσκολος, κατά την γνώμη μου η γνώση των ειδικών έπαιζε μεγάλο ρόλο όπως φαίνεται και από τα περάσματα τψν Τσάκαλου - Φαρακλιώτη. Συνεχίζουμε στον επόμενο αγώνα. Ευχαριστώ πολύ όλους μας στήριξαν.»

[Πηγή: ΟΜΑΕ]

node/40167

ΟΜΑΕ: Ο Π. Ηλιόπουλος νέος πρόεδρος της ΕΠ.Α.

Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΟΜΑΕ εξέλεξε τον Π. Ηλιόπουλο για τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Αγώνων.

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 | Επικοινωνία

ΟΜΑΕ: Ο Π. Ηλιόπουλος νέος πρόεδρος της ΕΠ.Α.

Στις αρχές Οκτωβρίου είχε καθοριστεί η σύσταση της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, η οποία ανέλαβε το διοικητικό έργο μέχρι τη διενέργεια εκλογών.

Την περασμένη Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, ήταν η σειρά της ανάδειξης νέου προέδρου για την Επιτροπή Αγώνων. Έπειτα από συνεδρίαση και ψηφοφορία της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, τη θέση του Προέδρου της ΕΠ.Α. ανέλαβε ο κ. Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Η Διοικούσα Επιτροπή της ΟΜΑΕ ευχαριστεί θερμά τον απερχόμενο Πρόεδρο της ΕΠ.Α., κ. Παναγιώτη Κουτσίκο, για την ανιδιοτελή προσφορά του στον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό, και εύχεται στον κ. Ηλιόπουλο καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

[Πηγή: Δελτίο Τύπου OMAE]

node/40101

Πρώτη παρουσία του Mick Schumacher σε αγώνα της Formula 1 με την Alfa Romeo 

Θα οδηγήσει το μονοθέσιο στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών στο Nürburgring.

Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2020 | Επικοινωνία

Πρώτη παρουσία του Mick Schumacher σε αγώνα της Formula 1 με την Alfa Romeo 

Στην πίστα του Nürburgring, στο πλαίσιο του Grand Prix Eifel 2020, πραγματοποιεί την πρώτη του εμφάνιση σε αγώνα της Formula 1 o Γερμανός οδηγός Mick Schumacher. Ο γιος του θρυλικού πρωταθλητή οδηγεί την C39, το μονοθέσιο της Alfa Romeo Racing Orlen, κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου δοκιμών του αγώνα.

Έχοντας ήδη συμμετάσχει σε δοκιμές με την ομάδα της Alfa Romeo, ο Mick Schumacher πραγματοποιεί το επίσημο ντεμπούτο του μπροστά στους συμπατριώτες του. Παράλληλα ο νεαρός Γερμανός προηγείται στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος της Formula 2, έχοντας πραγματοποιήσει σειρά εντυπωσιακών εμφανίσεων στους πρόσφατους αγώνες του θεσμού.

Η πίστα του Nürburgring τμήμα της οποίας συμπίπτει με τη θρυλική διαδρομή Nordschleife, ολοκληρώθηκε το 1984 και τα εγκαίνια της έμειναν στην ιστορία χάρη σε έναν φιλικό αγώνα με θρύλους της Formula 1, μεταξύ των οποίων οι Ayrton Senna, James Hunt, Lauda and Stirling Moss.