28 χειμωνιάτικα λάστιχα σε δοκιμή [video]

28 χειμωνιάτικα λάστιχα σε δοκιμή [video]

Για εφέτος, το Touring Club Suisse δοκίμασε 28 μοντέλα χειμωνιάτικων ελαστικών. Πέντε από αυτά αρίστευσαν, δύο κρίθηκαν «συνιστώμενα με επιφυλάξεις» και δύο κρίθηκαν «μη συνιστώμενα».

Σε πολλές χώρες, μεταξύ αυτών και η δική μας, το τέλος Σεπτεμβρίου αποτελεί επέκταση του καλοκαιριού. Αλλά καθώς μπήκαμε για τα καλά στο φθινόπωρο, ήρθε η ώρα να σκεφτούμε τα χειμωνιάτικα λάστιχα. Υποχρεωτικά σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες για συγκεκριμένη περίοδο του χρόνου, ανάλογα με τη χώρα, υπενθυμίζεται ότι είναι χρήσιμα μόλις οι θερμοκρασίες πέσουν κάτω από τους 7 °C, χάρη στην ειδική γόμμα που διατηρεί την ευκαμψία της όταν πέφτει το θερμόμετρο.

Πιστό στις συνήθειές του, το Touring Club Suisse, η μεγαλύτερη λέσχη χρηστών των οδικών υπηρεσιών στην Ελβετία, δημοσιεύει πριν από την έναρξη της σεζόν μια μεγάλη δοκιμή στα χειμωνιάτικα λάστιχα. Για εφέτος, δοκιμάστηκαν 28 μοντέλα, τα οποία αξιολογήθηκαν με 18 κριτήρια. Η οδική συμπεριφορά κάθε ελαστικού εξετάστηκε σε στεγνές, υγρές, χιονισμένες ή παγωμένες επιφάνειες. Τα λάστιχα δοκιμάστηκαν επίσης για θόρυβο, κατανάλωση και φθορά.

Για τα μικρά αυτοκίνητα δοκιμάστηκαν συνολικά 12 μοντέλα ελαστικών με διάσταση 175/65 R14. Δύο από αυτά αξιολογήθηκαν ως «εξαιρετικά συνιστώμενα με βαθμολογία τέσσερα στα πέντε αστέρια: Τα Continental WinterContact TS860 και Dunlop Winter Response 2. Αντίθετα, το Nankang Snow SV-3 προτείνεται να το αποφεύγεις ως «μη συνιστώμενο». Το TCS δεν συνιστά επίσης το Semperit Master-Grip 2.

tyre test

Για τα κόμπακτ και μεσαία αυτοκίνητα αξιολογήθηκαν 16 μοντέλα ελαστικών με διάσταση 205/55 R16. Εδώ, τρία μοντέλα κρίθηκαν ως «εξαιρετικά συνιστώμενα»: Τα Dunlop Winter Sport 5, Goodyear UltraGrip 9 και το καινούργιο Continental WinterContact TS860. Η Semperit και σε αυτή τη δοκιμή αποκόμισε μόλις δύο αστέρια, ενώ το Laufenn I FIT LW 31 πήρε κόκκινη κάρτα, κυρίως λόγω προβλημάτων πρόσφυσης σε υγρό οδόστρωμα.

tyre test

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Χειμωνιάτικα λάστιχα 2017: Ποια είναι τα καλύτερα; [video]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Χειμωνιάτικα λάστιχα υπέρ και κατά [video]


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Χειμωνιάτικα λάστιχα: Τι πρέπει να γνωρίζετε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ανεπίδεκτο αλυσίδων; Να, οι λύσεις...

Όλες οι λεπτομέρειες και τα αποτελέσματα 2018 βρίσκονται στην ιστοσελίδα του TCS.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube