24 heures du Mans: «Βαριά» ονόματα με λίγα αυτοκίνητα

24 heures du Mans: «Βαριά» ονόματα με λίγα αυτοκίνητα

Η Toyota κατεβαίνει με μόνο αντίπαλο την κακοτυχία της και ο Alonso θέλει τη νίκη όσο κανείς άλλος – Δείτε όλη τη λίστα των συμμετοχών

Ονόματα που έχουν γράψει χιλιάδες χιλιομέτρων σε αγωνιστικό μπάκετ θα βρίσκονται στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου στην εκκίνηση του πλέον φημισμένου αγώνα αντοχής.

Ιδού μερικά από αυτά: Fernando Alonso, Jenson Button, Vitali Petrov, Kamui Kobayashi, Jose Maria Lopez , Sebastien Buemi, Kazuki Nakajima, Pastor Maldonado, Stéphane Sarrazin και μπόλικοι άλλοι θα ξεκινήσουν στις 24 Ωρες του Le Mans.

Την ίδια στιγμή όμως, στη μεγάλη κατηγορία, την LMP1, οι ηχηρές απουσίες της Audi (έχει φύγει καιρό τώρα) και της Porsche, αφήνουν μόνη την Toyota, με αντίπαλο κάποια λιγοστά πρωτότυπα σημαντικότερα των οποίων είναι αυτά της Rebellion Racing και βέβαια τον κακό της εαυτό.
Και το λέμε αυτό, διότι οι Ιάπωνες που αποζητούν χρόνια τώρα τη νίκη στον συγκεκριμένο αγώνα, έφτασαν πολλάκις στην πηγή, αλλά νερό δεν ήπιαν.

Αν βέβαια τους ρωτήσεις ποιον από όλους τους αγώνες βλέπουν σαν εφιάλτη τις νύχτες, με ένα στόμα θα σου απαντήσουν για τον αγώνα του 2016, στον οποίο με τον πλέον τραγικό τρόπο έχασαν τη νίκη στον τελευταίο γύρο.
Δεν είναι και λίγο να παλεύεις 24 ολόκληρες ώρες, να είσαι έτοιμος να ανέβεις στα κάγκελα και να πανηγυρίζεις και να βλέπεις το αυτοκίνητό σου να «ξεραίνεται» λίγα λεπτά πριν την καρό σημαία.

Δεδομένων λοιπόν όλων αυτών και κυρίως των απουσιών, η Toyota έχει μια λαμπρή ευκαιρία την Κυριακή στις 4 ώρα Ελλάδος το απόγευμα να πανηγυρίσει την πολυπόθητη νίκη.
Για το σκοπό τα δύο TS050 Hybrid τα οποία θα οδηγήσουν οι Mike Conway, Kamui Kobayashi, Jose Maria Lopez το ένα με τον αριθμό «7» στο πλάι και οι Sebastien Buemi, Kazuki Nakajima και Fernando Alonso αυτό με τον αριθμό «8».
Αυτή η δεύτερη συμμετοχή, η… φανέλα με το νούμερο 8, είναι που θα συγκεντρώσει και τα περισσότερα φώτα της δημοσιότητας πάνω της, με τον δύο φορές πρωταθλητής της F1 να θέλει τη νίκη ίσως και περισσότερο και από αυτήν την ίδια την Toyota.

Στην επόμενη σε δύναμη κατηγορία, την LMP2, η οποία όπως έχει δείξει η ιστορία, έχει τα φόντα υπό προϋποθέσεις να διεκδικήσει και νίκη στη γενική κατάταξη ξεχωρίζουν οι συμμετοχές των Ligier και Oreca.

Από εκεί και πέρα όμορφες μάχες αναμένονται τόσο στην LM GTE Pro, όσο και στην  LM GTE Am, με συμμετοχές που υπογράφουν η Ferrari με τις 488 GTE EVO και GTE, η Ford με το GT, η Porsche αλλά και η Aston Martin.

Tην Πέμπτη αργά το βράδυ θα έχουμε τη μάχη για την pole position με την εκκίνηση του αγώνα να δίνεται στις 16:00 (ώρα Ελλάδος) το Σάββατο και την καρό σημαία να πέφτει την ίδια ώρα το απόγευμα της Κυριακής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube