1,33 GW καθαρής ενέργειας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

1,33 GW καθαρής ενέργειας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Η Δανέζικη εταιρεία Orsted γνωρίζει καλά ποιος είναι ο τρόπος ώστε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να κατασκευάζονται αλλά και να κινούνται με καθαρή ενέργεια…

H Orsted είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες του είδους της στον κόσμο, με πολλά καινοτόμα και προηγμένα τεχνολογικά πρότζεκτ στον τομέα της καθαρής ενέργειας. Τελευταίο δείγμα γραφής της, το νέο αιολικό πάρκο στα χωρικά ύδατα της Αγγλίας. 

Το «πάρκο» φέρει την ονομασία Hornsea 2 και έρχεται να συμπληρώσει το ήδη υπάρχον Hornsea 1 το οποίο λειτουργεί ήδη από το 2020 και βρίσκεται εγκατεστημένο, 120 km από την ακτή του Yorkshire. Το συγκεκριμένο, αποτελείται από 174 ανεμογεννήτριες ισχύος 7 MW η κάθε μία, συνολικής απόδοσης 1,2 GW. 

Hornsea

Το Hornsea 2 όμως, μόλις καταστεί πλήρως λειτουργικό μέσα στο 2022, θα είναι σε θέση να παράγει περισσότερη ενέργεια. Οι 165 ανεμογεννήτριες του θα «προσφέρουν» 8 MW η κάθε μία αποδίδοντας συνολικά, 1,33 GW καθαρής ενέργειας. Μαζί, τα δύο αυτά αιολικά πάρκα θα είναι σε θέση να παρέχουν τόση ενέργεια ώστε να καλύψουν επαρκώς τις ανάγκες περισσότερων από 2,3 εκατ. κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο!

Το «πράσινο» εγχείρημα της Βρετανίας προβλέπει ακόμα την δημιουργία δυο νέων αιολικών πάρκων στα χωρικά της ύδατα (Hornsea 3 & Hornsea 4), τα οποία θα είναι έτοιμα έως το 2028.

Μάλιστα, τα δυο αυτά αιολικά πάρκα θα «αναλάβουν» να καλύψουν τις ανάγκες των ηλεκτρικών οχημάτων της χώρας, υπό την έννοια, ότι η ενέργεια που θα συγκεντρώνεται στους τερματικούς σταθμούς του Killingholme θα διανέμεται κατά κύριο λόγο για τις ανάγκες φόρτισης τους!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube