Νέα Mercedes-Benz C 63 AMG @ Nürburgring

Νέα Mercedes-Benz C 63 AMG @ Nürburgring

Ετοιμάζεται πυρετωδώς, με δοκιμές στο Nürburgring Nordschleife, η nέα Mercedes-Benz C 63 AMG που αναμένεται στις αγορές στο τέλος του 2014.

Στις 20/5 το Touriclips «έπιασε» με τις κάμερές του δύο ολοκαίνουργιες Mercedes-Benz C 63 AMG W205 που δοκιμάζονταν στο Nürburgring Nordschleife.

Προς ενημέρωσή σας, ο ατμοσφαιρικός 6.2 V8 του απελθέντος μοντέλου καταργήθηκε και στα μεγαλύτερα μοντέλα, όπως η SL63 AMG, η S63 AMG και η E63 AMG, αντικαταστάθηκε από ένα twin-turbo V8 5,5 λίτρων. Για την C-Class όμως οι μηχανικοί της AMG ετοιμάζουν κάτι καινούριο και μικρότερο.

Οι φήμες που ήθελαν την νέα C63 AMG να διαθέτει 4λιτρο V8 με δύο τούρμπο, επιβεβαιώθηκαν από τα χείλη του Tobias Moers, επικεφαλής της Mercedes-AMG. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «έχετε εξοικειωθεί πλέον με το δίλιτρο κινητήρα μας που εφοδιάζει τις A45 και CLA45 AMG, οπότε μπορεί να φανταστείτε τι μπορούν να κάνουν δύο τέτοιοι κινητήρες μαζί».

Η ισχύς του νέου 4λιτρου V8 εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται μεταξύ 460 και 500 PS, ισχύς που την καθιστά δυνατότερη από την άμεση αντίπαλό της, τη νέα BMW M3.

[Πηγή TouriClips μέσω YouTube]