Δραματική καταδίωξη με περιπολικό και τραυματισμός αστυνομικού από τον ύποπτο

Δραματική καταδίωξη με περιπολικό και τραυματισμός αστυνομικού από τον ύποπτο

Η καταδίωξη εξελίχτηκε σε εφιάλτη για ένα αστυνομικό που προσπάθησε να σταματήσει ένα κλεμμένο αυτοκίνητο, όταν η ύποπτος τον έβαλε στο σημάδι με το ίδιο το… αυτοκίνητο.

O αστυνομικός James Matthew Stacy και επικεφαλής του πληρώματος του περιπολικού στο Sand Springs, καταδίωκε μια 41χρονη γυναίκα με ένα κλεμμένο Infiniti QX80.

Σε κάποια φάση της καταδίωξης, η γυναίκα έκανε αναστροφή στο πάρκινγκ ενός σχολείου, προσπαθώντας να αιφνιδιάσει τον Stacy και να διαφύγει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ο αστυνομικός έφραξε ακινητοποιώντας το περιπολικό όσο μπορούσε το δρόμο και προσπάθησε να την αναχαιτίσει. Αλλά εκείνη επιτάχυνε κινούμενη καταπάνω του, ενώ αυτός είχε ως μόνη θωράκιση την ανοιχτή πόρτα του περιπολικού. Το μόνο που κατάφερε ήταν να πυροβολήσει δύο φορές, πριν το QX80 ακινητοποιηθεί πάνω στο περιπολικό, εκτινάσσοντας μακριά τον Stacy.    

Σύμφωνα με το Tulsa World, ο αστυνομικός είπε στους ερευνητές της Αστυνομίας, ότι αρχικά η πρόθεσή του ήταν να αναπτύξει κατά πλάτος του δρόμου τα ειδικά καρφιά που σκάνε τα λάστιχα. Στη συνέχεια κατάλαβε ότι ο χρόνος δεν έφτανε, οπότε ταμπουρώθηκε πίσω από την πόρτα του περιπολικού.

Παρά τη σύγκρουση που τον εκτίναξε μακριά, ο αστυνομικός σηκώθηκε και ολοκλήρωσε τη σύλληψη του υπόπτου με τη βοήθεια του συναδέλφου του και συνοδηγού του περιπολικού. Ο Stacy, ευτυχώς γι’ αυτόν τη γλίτωσε μόνο με ελαφρά τραύματα.

Η γυναίκα που οδηγούσε το Infiniti QX80 συνελήφθη για επίθεση και απόπειρα δολοφονία αστυνομικού, οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, κατοχή κλεμμένου αυτοκινήτου και αντίσταση κατά της αρχής. Ούτε ψύλλος στον κόρφο της.

[Πηγή publicradiotulsa μέσω carscoops]