Φταίει ο οδηγός της φονικής νταλίκας. Αλλά φταίει μόνον αυτός;

Φταίει ο οδηγός της φονικής νταλίκας. Αλλά φταίει μόνον αυτός;

Λίγες σκέψεις και πολλά ερωτηματικά για το δυστύχημα στη Λεωφόρο Κηφισού.

Έχουμε και λέμε: Ένας 64χρονος (επαγγελματίας) οδηγός, τύφλα στο μεθύσι στις 5:30 τα ξημερώματα, σε μια νταλίκα που σύμφωνα με κατάθεση αστυνομικού «στερούνταν άδειας κυκλοφορίας, κρατικών πινακίδων, ασφαλιστηρίου, δελτίου ΚΤΕΟ, βεβαίωσης καλής λειτουργίας ταχογράφου καθώς και του απαιτούμενου τσιπ», χάνει τον έλεγχο σκοτώνει δύο και τραυματίζει βαριά έναν ακόμη άνθρωπο στη λεωφόρο Κηφισού. 

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια κατάθεση, «ο φερόμενος αριθμός πλαισίου του οχήματος δεν έχει καταχωρηθεί στην αρμόδια υπηρεσία της αστυνομίας ενώ δεν προέκυψαν τίτλοι ιδιοκτησίας του οχήματος, όπως επίσης και το νόμιμο της εισαγωγής του στη χώρα»

Aς δούμε και την κατάθεση του δεύτερου αστυνομικού που βρέθηκε στο σημείο του δυστυχήματος: «Ο οδηγός ήταν προφανώς σε κατάσταση μέθης αφού απέπνεε έντονη οσμή οινοπνεύματος. Είχε μάτια ερυθρά, είχε ομιλία συγκεχυμένη και ασταθές βάδισμα».

Θέλετε κάτι περισσότερο για να στοιχειοθετηθεί έγκλημα;
Όχι βέβαια!

Προσέξτε όμως τώρα μια λεπτομέρεια: Σύμφωνα με κατάθεση αστυνομικού, στις  12 Φεβρουαρίου του 2018 και ώρα 02:45 (πάλι δηλαδή μέσα στην άγρια νύχτα) στη συμβολή της Ιεράς Οδού με τον παράδρομο της Λ. Κηφισού, ο 64χρονος είχε εντοπιστεί από συναδέλφους του να οδηγεί το ίδιο όχημα υπό την επήρεια οινοπνεύματος σε ποσοστό 0,22.
Τότε του την χάρισαν.
Μπορεί και να τον λυπήθηκαν, επαγγελματίας είναι, ας μην τον καταστρέψουμε θα σκέφτηκαν οι αστυνομικοί. 

Το χειρότερο όμως είναι πως, όπως προκύπτει από τα γεγονότα, ουδείς από αυτούς που του έκαναν το αλκοτέστ μπήκε στον κόπο να ζητήσει και τα χαρτιά της νταλίκας. Διότι αν το είχε κάνει είναι βέβαιο πως θα είχαν εντοπίσει τη σειρά παραλείψεων και παραβάσεων με τις οποίες ήταν «φορτωμένο» το φονικό (ως απεδείχθη με τραγικό τρόπο) όχημα και θα το είχαν θέσει εκτός κυκλοφορίας, όπως ορίζει ο νόμος. 
Ίσως, λέμε ίσως, έτσι να είχαν γλυτώσει δύο ζωές.

Δεν γράφουμε κάτι περισσότερο, oύτε σχολιάζουμε.
Tα συμπεράσματα δικά σας... 

ΥΓ. Τα στοιχεία που παραθέτουμε περιέχονται όλα στην επίσημη δικογραφία. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube