Επιτέλους θέαμα στην Formula 1!

Επιτέλους θέαμα στην Formula 1!

Οι δύο πρώτοι αγώνες της Formula 1 μας αποζημίωσαν με εξαιρετικές μάχες, που όμοιές τους ελπίζουμε να βλέπουμε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

O λόγος για τη Formula 1. Οι δύο πρώτοι αγώνες της χρονιάς ήταν ό,τι καλύτερο μπορούν να περιμένουν οι φίλοι του σπορ για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Η Ferrari φαίνεται να αναγεννήθηκε, η Red Bull αποδεικνύεται ιδιαίτερα ανταγωνιστική, η Mercedes μετά από πολλά χρόνια παντοκρατορίας ακόμη ψάχνεται να βρει τα πατήματά της, η Haas είναι μια άλλη ομάδα και η Alpine τα πάει περίφημα (εξαιρετική η ενδοοικογενεική μάχη Alonso - Ocon έστω και αν καρδιοχτύπησε η ομάδα). 

Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα όμως είδαμε εξαιρετική μάχη για την πρώτη θέση στο βάθρο, αυτή τη φορά με νικητή τον Verstappen. Leclerc και Verstappen αποδεικνύονται άξιοι συνεχιστές της νέας εποχής στην Formula 1, μιας εποχής που αφήνει -όπως φαίνεται- πίσω της τους βαρετούς μονόλογους της Mercedes και του Βρετανού και που μέχρι στιγμής τουλάχιστον χαρακτηρίζεται από καθαρές μάχες. 

Οι δύο οδηγοί της Ferrari και της Red Bull υπόσχονται με τις εμφανίσεις τους στους πρώτους αγώνες της χρονιάς μια συναρπαστική συνέχεια. Αν μάλιστα η Mercedes καταφέρει να βρει γρήγορα τα πατήματά της, τότε το πρωτάθλημα θα αποκτήσει ξαφνικά το ενδιαφέρον που του έλειπε όλα αυτά τα χρόνια. 

Πάντως, το γεγονός ότι οι δύο οδηγοί της Scuderia βρέθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα αμφότεροι στο βάθρο, δείχνει το πόσο διαφορετική Ferrari έχουμε φέτος. Επίσης, η pole position του Perez αλλά και η συνολική εμφάνισή του στον αγώνα, δείχνει πως οι «κόκκινοι» δεν θα κάνουν περίπατο. 

Από την πλευρά του θεατή, χειροκροτούμε! Τέτοιους αγώνες θέλουμε. Με μάχες ως την τελευταία στροφή και κυρίως μάχες «καθαρές».

Όχι δεν «παραμυθιαζόμαστε». Είμαστε σχεδόν σίγουροι πως αν συνεχιστεί αυτό το «bras de fer», κάποια στιγμή θα έρθει και η ένταση. Είναι μέρος του παιχνιδιού. Δεν γίνεται να διεκδικείς παγκόσμιο πρωτάθλημα και να πάει όλη η χρονιά χωρίς... τζαρτζαρίσματα. Αρκεί να είναι στο μέτρο του αποδεκτού. 

Και ναι, θέλουμε να δούμε και τη Mercedes να μπαίνει στη μάχη. Δεν είναι αμελητέα ποσότητα μια ομάδα του διαμετρήματός της και δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα χέρια ούτε ο Sir Lewis ούτε βέβαια και ο Russel. 

Περιμένουμε με αγωνία τον επόμενο αγώνα στην Αυστραλία και έως τότε ελπίζουμε το μέλλον να είναι ακόμη πιο συναρπαστικό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube