Ο Nico Rosberg προτιμά Ferrari

Ο Nico Rosberg προτιμά Ferrari

Ο συνταξιούχος πλέον πρωταθλητής F1 Nico Rosberg εθεάθη στο Monaco όπου ζει να τσεκάρει μόνος του τις πιέσεις ελαστικών στην LaFerrari του.

Ο Nico Rosberg απ' ό,τι φαίνεται δεν είναι κολλημένος με τις Mercedes. Μπορεί η γερμανική μάρκα να του έδωσε το πρωτάθλημα οδηγών, αλλά στο δρόμο οδηγεί ό,τι του κάνει κέφι. Και αυτό τον καιρό φαίνεται πως προτιμά μία LaFerrari.

Μετά από δέκα χρόνια στην F1, ο Rosberg αποφάσισε να εγκαταλείψει την ενεργό δράση αμέσως μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος οδηγών για το 2016. Στην διάρκεια της καριέρας του οδήγησε για δύο μόνο ομάδες. Για την Williams και για τη Mercedes. Αλλά όπως είχε πει σε συνέντευξή του πρόσφατα ο Sebastian Vettel «όλοι κατά βάθος είμαστε οπαδοί της Ferrari. Ακόμη και τους οδηγούς της Mercedes να ρωτήσετε, είναι οπαδοί της Ferrari».

Και φαίνεται ότι ο Vettel έχει δίκιο. Ως πρώην οδηγός και πρωταθλητής με τη Mercedes ο Nico Rosberg πάντα θα είναι πρεσβευτής της γερμανικής μάρκας, όπως φαίνεται άλλωστε από το γεγονός ότι στην φωτογραφία τον βλέπουμε να φορά την μπλούζα με τα σήματα της Mercedes και των χορηγών της. Αλλά δεν είναι κολλημένος με τη μάρκα. Όταν οι οδηγοί F1 ρωτήθηκαν για το αυτοκίνητο που οδηγούν στο δρόμο, είχε μιλήσει για μία Mercedes SL «παγόδα», με την οποία μάλιστα έχει πολλές φορές φωτογραφηθεί. Και ενώ από τα σύγχρονα υπεραυτοκίνητα θα περίμενε κανείς να τον δει να οδηγεί μια Mercedes-AMG GT ή GT R, εδώ τον βλέπουμε όχι μόνο οδηγεί την LaFerrari του αλλά φαίνεται να απολαμβάνει να την φροντίζει. Θα έχει πλάκα όταν θα συναντηθούν σε κάποιο βενζινάδικο του Monaco με τον Lewis Hamilton, ο οποίος επίσης ζει εκεί αλλά παραμένει πιστός στην AMG, οδηγώντας μια ειδική για αυτόν Pagani Zonda με ατμοσφαιρικό V12. Θα είναι σαν εκείνα τα διπλά pitstops που έκαναν πολλές φορές ως team mates στην F1, όταν ας πούμε έβγαινε ξαφνικά το safety car στην πίστα.



Στο θέμα του αντικαταστάτη του Rosberg δεν έχουν υπάρξει ακόμη εξελίξεις, επισήμως. Ανεπίσημα, πάντως φαίνεται ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι την θέση θα πάρει ο Bottas. Η συμφωνία της Williams με τον Massa να επιστρέψει στην ενεργό δράση ανοίγει το δρόμο για την απελευθέρωση του Φιλανδού. Ο οποίος φέρεται να έχει ήδη επισκεφθεί το εργοστάσιο της Mercedes στη διάρκεια των γιορτών. Από την άλλη ο άλλος οδηγός που επίσης έπαιζε για τη θέση, αν και όχι δυνατά έτσι κι αλλιώς, ο Wehrlein, συμφώνησε με την Sauber.   

[Πηγή Autoevolution

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube