H Claire Williams επιβεβαιώνει τα περί επιστροφής Massa

H Claire Williams επιβεβαιώνει τα περί επιστροφής Massa

Δηλώσεις της Claire Williams επιβεβαιώνουν τo πρωινό μας ρεπορτάζ περί επιστροφής του Felipe Massa στην ενεργό δράση αν ο Bottas φύγει για την Mercedes.

Από χθες το πρωί είχαμε γράψει ότι είναι πιθανόν να επιστρέψει στην ενεργό δράση ο Felipe Massa. Να θυμίσουμε ότι ο Βραζιλιάνος ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο στο GP της Monza την αποχώρησή του από την F1. Παρόλα αυτά, η παραίτηση του Nico Rosberg δρομολογεί νέες εξελίξεις.

Τα σενάρια για τους πιθανούς αντικαταστάτες του Rosberg δίνουν και παίρνουν. Η Mercedes από τη μία κάνει χιούμορ, δημοσιεύοντας μια αγγελία ψάχνοντας τον ιδανικό υποψήφιο. Από την άλλη ξεκαθαρίστηκε από την πλευρά της γερμανικής ομάδας ότι δεν θα υπάρξει καμία ανακοίνωση για το ποιος θα είναι teammate του Hamilton πριν τις 3 Ιανουαρίου.

Πολλοί θα ήθελαν να δουν τον Vettel ή τον Alonso στο ασημένιο βέλος. Είναι και οι δύο super stars και διψασμένοι για τίτλους, ενώ ο χρόνος κυλά αντίστροφα όσο βρίσκονται σε μη ανταγωνιστικά μονοθέσια. Ειδικά για τον Alonso που είναι σαφώς πιο κοντά στο τέλος παρά στην αρχή της καριέρας του. Αν και οι οπαδοί θα ήθελαν μία τέτοια εξέλιξη, το ίδιο και ο Ecclestone αφού αυτό θα αύξανε κατακόρυφα το ενδιαφέρον για το σπορ, δεν μοιάζει αρκετά πιθανή μια τέτοια μεταγραφή. Τόσο ο Alonso όσο και ο Vettel έχουν κάνει δημοσίως δηλώσεις πίστης στις ομάδες τους. Έτσι κι αλλιώς θα ήταν δύσκολο να σπάσουν τα συμβόλαιά τους. Οπότε οι επιλογές της Mercedes περιορίζονται στους δικούς της πιτσιρικάδες Wehrlein και Ocon, και στον Bottas.

Ο Ocon υπέγραψε πρόσφατα με την Force India. Και όσο φέρελπις κι αν θεωρείται, είναι πολύ νέος. Και δεν έχει ακόμη το ανάστημα να σταθεί δίπλα στον τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Lewis Hamilton, στο μονοθέσιο του απερχόμενου παγκόσμιου πρωταθλητή, σε μια ομάδα που πρωταγωνιστεί τα τελευταία τρία χρόνια. Ο Wehrlein θεωρείται επίσης μεγάλο ταλέντο, πρωταθλητής στο DTM και οδηγός βγαλμένος από τα σπλάχνα της Mercedes. Αλλά τον προσπέρασαν όταν έπρεπε να γίνει η επιλογή για την Force India, όταν τόσο αυτός όσο και ο Ocon οδηγούσαν για την Manor. Τώρα θα του δώσουν το αυτοκίνητο του Rosberg; Μάλλον απίθανο. Οπότε μένει ο Bottas. Στην ομάδα των managers του οποίου περιλαμβάνεται ο Toto Wolff, επικεφαλής της ομάδας της Mercedes.

O Φιλανδός θεωρείται κορυφαίος και είναι στην σωστή ηλικία. Αρκετά νέος και διψασμένος, αλλά ταυτόχρονα αρκετά έμπειρος. Το όνομά του έχει παίξει και για την Ferrari στο παρελθόν. Αυτό δείχνει πόσο τον εκτιμά ο κόσμος της F1.

H Williams πριν τέσσερις μέρες απέρριψε πρόταση της Mercedes για μεταγραφή του Bottas, παρότι ο γερμανός κατασκευαστής πρόσφερε έκπτωση €10.000.000 στην προμήθεια κινητήρων της επόμενης χρονιάς. Ο λόγος; Tον χρειάζεται για την ταχύτητα και την εμπειρία του. Ειδικά από την στιγμή που αποχώρησε ο Massa και την θέση του πήρε ο νεαρός Lance Stroll που έρχεται απευθείας από την F3. Είναι σημαντικό για τις ομάδες να υπάρχει μια συνέχεια στους οδηγούς, όπως δήλωσε και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Pat Symonds. Καθώς ο οδηγός είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των δεδομένων από την σήραγγα, τις προσομοιώσεις και όλη την δουλειά στους υπολογιστές, την τηλεμετρία και όσων πράγματι συμβαίνουν στην πίστα. 

Εδώ μπαίνει στην εξίσωση ξανά ο Felipe Massa. Η Claire Williams, κόρη του Frank και αντιπρόεδρος της ομάδας της ομάδας Williams έκανε σήμερα την παρακάτω δήλωση: "Είναι τιμή μας που ο Valteri Bottas είναι τόσο ψηλά στις προτιμήσεις της πρωταθλήτριας ομάδας για την αντικατάσταση του Nico. Για εμάς δεν αποτελεί έκπληξη. Ξέρουμε πόσο καλός οδηγός είναι. Ωστόσο έχει συμβόλαιο μαζί μας και η ομάδα της Williams έχει τις δικές τις φιλοδοξίες". 

Να τονίσουμε εδώ ότι το 2016 η Williams έπεσε στην 6η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών, από την 3η το 2015. Μια αλλαγή που συνεπάγεται ζημιά αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων.

"Η μόνη περίπτωση να αλλάξουμε την στάση μας είναι αν υπάρξει η δυνατότητα η μεταγραφή αυτή να μην φέρει σε δυσχερή θέση την ομάδα μας. Αν υπήρχε ένας έμπειρος και γρήγορος οδηγός που θα μπορούσε να πάρει την θέση του Valteri. Όπως ας πούμε ο Felipe Massa", κατέληξε η Claire Williams.

Δηλαδή, όλη αυτή η συγκίνηση στην Βραζιλία, άδικα; Και θα πρέπει να την ξαναζήσουμε του χρόνου; Και δηλαδή, γιατί ο Massa και όχι ας πούμε ο Button, για τον οποίο επίσης είχε ακουστεί ότι ενδεχομένως να ενδιαφέρονταν να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα από την οποία ξεκίνησε; Ό,τι κι αν γίνει, να θυμάστε που το διαβάσατε πρώτα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube