Wolff: Δεν θα ήθελα ένα «μεγάλο όνομα» στη θέση του Rosberg

Wolff: Δεν θα ήθελα ένα «μεγάλο όνομα» στη θέση του Rosberg

Tα τρία σενάρια που επεξεργάζεται η Mercedes για την αντικατάσταση του Rosberg

Η αιφνίδια απόφαση του Rosberg να αποχωρήσει από την ενεργό δράση στην F1 έχει φέρει τα πάνω-κάτω στη Formula1. Ο Γερμανός δεν έδωσε το χρόνο στην ομάδα του να προετοιμαστεί, αφού ανακοίνωσε την απόφασή του εντελώς αιφνιδιαστικά, κάτι που επισημαίνει σε δηλώσεις του τόσο ο Νiki Lauda όσο και ο Toto Wolff.
 
Την ίδια στιγμή, ο Αυστριακός σε δηλώσεις του στην Gazzetta dello Sport είπε πως το μισό grid θέλει να πάρει τη θέση του Rosberg στη Mercedes. (Διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ).
 
Σε κάθε περίπτωση η επόμενη μέρα για την Mercedes σε σχέση με το ποιος θα αντικαταστήσει τον Rosberg δεν δείχνει να είναι και τόσο εύκολη.
Επί της ουσίας και πριν την ανακοίνωση της αποχώρησης του Rosberg, οι ομάδες είχαν «κουμπώσει» τους οδηγούς τους για το 2017, με τις μόνες που δεν είχαν ανακοινώσει τη σύνθεσή τους να είναι η Sauber και η Manor.
 
Ο Wolff σε δηλώσεις του αποκάλυψε πως η πρόσληψη ενός «μεγάλου ονόματος» δεν είναι η πρώτη του επιλογή. Μπορεί να ακούστηκαν τα ονόματα των Vettel και Αlonso όμως αυτοί δεσμεύονται με συμβόλαια με τις Ferrari και McLaren αντίστοιχα. 
Η επιλογή των Pascal Wehrlein ή Esteban Ocón φαντάζει για πολλούς πιο εφικτή με τον δεύτερο όμως να δεσμεύεται ήδη από συμβόλαιο με την Force India.
 
Ο Wolff είπε στην Gazzetta dello Sport, πως επί της ουσίας έχουμε τρεις επιλογές και σε αυτές πρέπει να επικεντρωθούμε και να αποφασίσουμε τι ακριβώς θέλουμε.
Η πρώτη είναι να φτιάξουμε μια ομάδα με έναν οδηγό που θα είναι ο υπ' αριθμόν ένα και έναν που θα είναι σαφώς δεύτερος. Κάτι σαν αυτό που είχε κάνει η Ferrari με τον Schumacher και τον Massa. Σε αυτήν την περίπτωση θα έχουμε έναν οδηγό που θα στοχεύει το πρωτάθλημα (σ.σ.: τον Hamilton δηλαδή), και έναν που θα μας φέρνει βαθμούς στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών.
 
Το δεύτερο σενάριο είναι να χρησιμοποιήσουμε έναν από τους Ocón ή Wehrlein. Ήδη η Red Bull με τις κινήσεις που έκανε μέσα στη χρονιά με τον Verstappen μας έχει δείξει το δρόμο. 
 
Το τρίτο σενάριο, είναι να κινηθούμε προς την αγορά ενός κορυφαίου ονόματος. 
 
Σε ερώτηση αν το τελευταίο σενάριο κλείνει το μάτι στον Vettel, o Wolff απάντησε πως δεν είναι στις προθέσεις του να ανακατευτεί στα εσωτερικά της Ferrari και βέβαια δεν γνωρίζει καν αν ο Γερμανός θέλει να κάνει μια τέτοια κίνηση ή όχι. 
Και κατέληξε: Τι θα έκανε η Ferrari ή η McLaren χωρίς τον Vettel ή τον Alonso τον Δεκέμβριο; Ή ακόμη τι θα έκανε η Williams χωρίς τον Bottas; Ειλικρινά -είπε ο Wolff- το τρίτο σενάριο είναι αυτό που μου φαίνεται το λιγότερο ελκυστικό. 
 
Τέλος, ερωτηθείς για το ποιον θα ήθελε τώρα teammate του o Hamilton είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει: «Δεν έχω κανένα θέμα και δεν θα προσπαθήσω να επηρεάσω την επιλογή της ομάδας. Άλλοι οδηγοί το κάνουν, το γνωρίζω ότι το έχουν στο συμβόλαιό τους, ο Vettel, o Alonso… Εγώ το μόνο που ζητάω είναι δικαιοσύνη, ισότητα, να έχουμε τα ίδια δικαιώματα. Έχουμε εξαιρετική ομάδα και τους καλύτερους επικεφαλής οπότε είμαι σίγουρος ότι θα επιλέξουν τον καλύτερο άνθρωπο για αυτή την δουλειά».(Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις δηλώσεις του Hamilton)

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube