O Massa επιστρέφει στην F1 και στην Williams

O Massa επιστρέφει στην F1 και στην Williams

Ο Massa αποδέχτηκε την πρόταση της Williams για να επιστρέψει στην F1 και να οδηγήσει για την ομάδα το 2017, αποδεσμεύοντας τον Bottas προς την Mercedes.

Ο Felipe Massa, αποδέχτηκε την πρόταση της Williams για να επιστρέψει στην ενεργό δράση ώστε να οδηγήσει για την ομάδα, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την αποχώρηση του Bottas προς την Mercedes.

Θυμίζουμε ότι όλη αυτή την ιστορία την είχατε διαβάσει πρώτα εδώ. Ο Massa είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του από την F1 στο φετινό ιταλικό GP. Είχε πει μάλιστα ότι διάλεξε τον συγκεκριμένο αγώνα για αυτή την ανακοίνωση, επειδή εκεί είχε ανακοινώσει και την δική του αποχώρηση το πρότυπό του, φίλος του και teammate του, ο Michael Schumacher. Ο τελευταίος του αγώνας ήταν φυσικά το GP του Abu Dhabi, αλλά το ουσιαστικό φινάλε ήταν στον προτελευταίο αγώνα, στην Βραζιλία. Όταν μετά από μία σύγκρουση στην είσοδο του pitlane λόγω της καταρρακτώδους βροχής, έφτασε περπατώντας ως το box της Williams, τυλιγμένος με μια βραζιλιάνικη σημαία, κλαίγοντας, ενώ όλοι οι θεατές αλλά και οι μηχανικοί των αντίπαλων ομάδων τον αποθέωναν.

Από ότι φαίνεται όμως θα ξαναζήσουμε όλη αυτή τη συγκίνηση, και του χρόνου. Η αποχώρηση του Nico Rosberg από την ενεργό δράση αμέσως μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος έχει φέρει τα πάνω κάτω στην αγορά των οδηγών, ενώ τα πράγματα είχαν κάπως τακτοποιηθεί. Πολλοί έσπευσαν να συνδέσουν με το ελεύθερο κάθισμα τους Alonso και Vettel. Κυρίως επειδή μια τέτοια εξέλιξη θα άρεσε περισσότερο στο κοινό. Αλλά στην πραγματικότητα, οι δύο superstars δεσμεύονται με συμβόλαια, τα οποία είναι δύσκολο και ακριβό να σπάσουν. Ενώ η… πολυπλοκότητα της σχέσης ενός οδηγού τέτοιας εμβέλειας με τον Hamilton θα δημιουργούσε μια πολύ ευαίσθητη ισορροπία. Έτσι φάνηκε ότι πρόθεση της Mercedes ήταν να επιλέξει έναν από τους οδηγούς με τους οποίους έχει ήδη κάποια σχέση. Ο Ocon είχε ήδη κλείσει με την Force India, «προσπερνώντας» μάλιστα τον Wehrlein. Οπότε δύσκολα θα μπορούσε ο Wehrlein να προκριθεί για την θέση του Rosberg. Έτσι κι αλλιώς, και οι δύο θεωρήθηκαν πολύ νέοι για το «φλεγόμενο» κάθισμα του απερχόμενου πρωταθλητή, δίπλα στον Hamilton.

Από μέρες είχε φανεί ότι η Mercedes ήθελε τον Bottas, έναν οδηγό που χαίρει εκτίμησης στο grid. Το όνομά του είχε συνδεθεί και με την Ferrari πέρσι, πριν ανανεώσει ο Raikkonen. Στην ομάδα management του Bottas περιλαμβάνεται και ο Wolff, επικεφαλής της Mercedes. Η Williams αρνήθηκε την πρώτη προσφορά, καθώς μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του Massa προσέλαβε τον 18χρονο rookie Lance Stroll, με εμπειρία μόνο από ευρωπαϊκή F3. Οπότε σε μια χρονιά πολύ σημαντική, με τεράστιες αλλαγές στα μονοθέσια λόγω νέων κανονισμών, δεν θα είχε έναν έμπειρο οδηγό για να κατευθύνει τους μηχανικούς στην εξέλιξη. Να μπορεί να επιβεβαιώνει αξιόπιστα στην πίστα τα δεδομένα των προσομοιώσεων. Η Mercedes έριξε στο τραπέζι μια δεύτερη καλύτερη πρόταση. Μαζί και μια γενναία έκπτωση, περίπου 10 εκ. ευρώ, στο κόστος προμήθειας των κινητήρων της για την επόμενη χρονιά.

Τότε η Claire Williams άρχισε να το συζητά. Δηλώνοντας ότι θα μπορούσε να αφήσει τον Bottas να φύγει για την Mercedes αν δεχόταν να επιστρέψει ο Felipe Massa. Ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του Motorsport.com έχει συμφωνήσει να ξαναβάλει την αγωνιστική του φόρμα και να στηθεί στο grid της F1 για μία ακόμη σεζόν. Αν και ακόμη δεν έχουν πέσει υπογραφές. Όλα φαίνεται πως θα γίνουν την πρώτη εβδομάδα του νέου χρόνου, αφού και η Mercedes έχει ανακοινώσει ότι δεν θα υπάρξει καμία εξέλιξη για τον δεύτερο οδηγό της πριν τις 3 Ιανουαρίου.

Πώς να ερμηνεύσουμε όμως αυτή την εξέλιξη; Ο Massa ήθελε όντως να αποχωρήσει; Ή τον ώθησαν προς την έξοδο; Μήπως αναγκάστηκε να παραιτηθεί γιατί η ομάδα ήθελε τον πιτσιρικά Stroll και ο Βραζιλιάνος δεν έβρισκε άλλο ανταγωνιστικό κάθισμα; Αν κάποιος ένιωθε πραγματικά χορτάτος, και είχε κλείσει το κεφάλαιο F1 μέσα του, δύσκολα θα γύριζε πίσω. Και μάλιστα τόσο νωρίς. Πριν προλάβει καν να του λείψει η ζωή της F1. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube